• BIST 9767.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 22 °C

GÜMÜŞHANE’DE ÖRNEK MAHALLE ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

26.05.2015 11:48
GÜMÜŞHANE’DE ÖRNEK MAHALLE ÇALIŞMASI BAŞLATILDI
Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı’nın ilk kez uygulamaya koyduğu ‘Örnek Mahalle’ uygulaması için Yeni Mahalle’de temel atma töreni düzenlendi.

Yeni Mahalle Yunus Emre Cami önünde gerçekleştirilecek projenin temel atma törenine Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Op.Dr. Yavuz Çakıroğlu, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, Yeni Mahalle Muhtarı Yunus Çimen, Belediye Başkan yardımcıları ve birim müdürleri, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri ile mahalle sakinleri katıldı.
Yol, kaldırım çalışmaları, peyzaj düzenlemeleri, sosyal tesis alanında arazi dolgu işlemleri, Gümüşhane evi modelinde muhtar-taziye evi yapımı, çocuk parkı ve oturma alanları, Yunus Emre Cami ön kısmında bulunan cami şadırvanında peyzaj düzenleme çalışmalarını kapsayan proje devlet-millet işbirliği ile gerçekleştirilecek.
Törende konuşan Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, AK Parti hükümetlerinin Belediye sınırları dışında köyleri, yaylaları, dağları kent yaşamından daha iyi bir ortama taşıdığı bir Gümüşhane’de bundan Belediye sınırlarının içerisinin de yararlanması arzusunda olduklarını belirterek, 14 ay önce ki seçimlerde bu hayallerin gerçekleşmesine vesile olan, oy vererek Ercan Çimen’in seçilmesine vesile olan vatandaşlara ve siyasi kadrolara teşekkür etti.

“ERCAN ÇİMEN, MADENCİLER GİBİ ŞEHRİN HER YERİNE KAZMA VURMAYA BAŞLADI”
Türkiye’nin en büyük şehir içi dere ıslahının yapıldığı Gümüşhane’de bunun gibi kamu yatırımlarının, iktidarın gücü için Gümüşhane ve Torul gibi Belediyelerinin iktidarla buluşması gerektiğini ifade eden Aydın, “Şimdi hem Gümüşhane hem de Torul Belediyesi 15 yıllık bağlı prangalarından kopmanın ve onun verdiği heyecanla yüksek bir hızla koşmanın zevkini yaşıyor. Belediye Başkanımız Ercan Çimen, madenciler gibi şehrin her yerine kazma vurmaya başladı. Mezbele haline gelmiş şehri insan yaşamına, medeniyetin ulaşacağı binalara, yeşil alanlara, parklara dönüştürme çabaları için Ercan Çimen’e teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TEK TEK YAPACAĞIZ”
Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Gümüşhane’de ilk kez ‘Örnek Mahalle’ uygulamasını yapıldığına dikkati çekerek, amaçlarının şehrin 13 mahallesini de bu şekilde yapmak olduğunu söyledi. Seçimlerde verdikleri sözleri tek tek yapacaklarını ifade eden Başkan Çimen, “Bu şehrin aynası olan mahallelerimiz için örnek mahalle uygulamasını başlattık. İlk defa da bir taziye evi, muhtar evi bize nasip olacak.” dedi.

“BUNLAR YAPILMADIĞI İÇİN BURADA OLDUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ”
Kendisi ve ekibinin bunlar yapılmadığı için bugün bulundukları konumda olduklarının bilincinde olduğunu dile getiren Başkan Çimen, şehrin beklentilerin çok büyük olduğunu da bildiklerini belirterek, “Şehrimizin her noktasında 2015 yılı şantiye yılı olacak demiştik. Bu sözümüzün arkasındayız. Bundan sonra hızlı bir şekilde koşacağız. Sizlerin de dualarını ve desteklerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BU ŞEHRİ MODERN BİR KENT HALİNE GETİRECEĞİZ”
Muhtar evinin yerinin tahsisi için İl Özel İdaresi nezdinde Vali Yücel Yavuz’a teşekkür eden Başkan Çimen, “Şuanda planlamalarımızı tek tek yapıyoruz. Doğusuyla, batısıyla nerede ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Biz bu şehri modern bir kent haline getireceğiz. Süreci buradan başlattık. Kaldırımıyla, yürüme yollarıyla güzel bir mahallemiz olacak.” diye konuştu.

EMİRLER MEZARLIĞINA EK MEZARLIK GELİYOR
Projenin ikinci etabında da Emirler mezarlığının üst tarafında yeni bir mezarlık yeri yapacaklarını, 42 konutların yanına 100 konut daha yapacaklarını dile getiren Başkan Çimen, tüm bu çalışmalar tamamlandığında Yeni Mahalle’nin örnek mahalle olacağını kaydetti.
Başkan Çimen, yapılacak olan çalışmaların hem öz kaynakları hem de hayırsever işadamları Hüsamettin Çimen ve Osman Akgül’ün katkılarıyla yapılacağını belirterek, teşekkür etti.
Mahalle muhtarı Yunus Çimen ise yapılacak olan çalışmaların mahalle için çok büyük bir hizmet olduğunu belirterek, mahallenin sorunlarının çözümü için gayret gösteren herkese teşekkür etti.
Projenin Muhtar ve Taziye evi bölümünü üstlenen işadamı Hüsamettin Çimen de katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, “Ercan bey, mahallemizi örnek mahalle yapmak için kolları sıvadı. Bizde elimizden gelen katkıyı sağlayacağız.” diye konuştu.
Tören kesilen kurban ve yapılan duanın ardından hep birlikte ilk harcın temele atılmasıyla son buldu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim