• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 14 °C

GÜMÜŞHANE’DE ÖĞRENCİLERDEN ‘ATAKAN’ EYLEMİ

14.06.2017 12:30
GÜMÜŞHANE’DE ÖĞRENCİLERDEN ‘ATAKAN’ EYLEMİ
Gümüşhane’de öğrencilerden ‘Atakan’ eylemi Yüzlerce üniversite öğrencisi alkış ve ıslıklarla protesto yürüyüşü düzenledi

 Gümüşhane’de öğrencilerden ‘Atakan’ eylemi 
 Yüzlerce üniversite öğrencisi alkış ve ıslıklarla protesto yürüyüşü düzenledi

Gümüşhane’de bugün akşam saatlerinde kaldığı öğrenci yurduna dönerken dağ yamacından kopan kaya parçalarının üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu'nun ölümü üzerine arkadaşları protesto yürüyüşü düzenlendi. 
Olayı haber almalarının ardından Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne akın eden yüzlerce öğrenci, yetkililerle görüştükten sonra olaya dikkat çekmek için alkış, ıslık ve sloganlarla protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.
Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bünyamin Kocaoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte hastane önünden harekete geçen öğrenciler trafik akışını keserek Cumhuriyet Caddesi üzerinden Fatih Parkı'na kadar yürüdü.
Yürüyüş boyunca “Atakan bizim canımızdır”, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Atakan için adalet”, “Susma sustukça Atakan’lar ölecek”, “Kaza değil cinayet”, “Gümüşhane uyuma Atakan’a sahip çık” sloganları atan yaklaşık 300 öğrenci yürüyüşü olaysız şekilde tamamladı.
Burada açıklama yapan Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Karagöz ve Ülkü Ocakları Basın Birimi Sorumlusu Ali Karagöz, bir süredir bu yolla ilgili endişelerini ilgili mercilere ilettiklerini kaydetti.
Konsey Başkanı Karagöz, çok üzücü bir olay yaşadıklarını belirterek, “Allah rahmet eylesin. Biz her zaman doğruyu yapmak için buradayız. Doğru yapmak kadar nasıl yapıldığı da önemli. Biz doğru bir şekilde yaptık. İnşallah biz böyle birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece bu tür yanlışların önüne geçebileceğiz. Bu hareketimiz bir doğruydu. Sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerek hocalarımıza, gerek öğrenci arkadaşlarıma. Kayıtsız kalmadınız. Bu sorunun çözümüne ışık tutacak mercilere sesimizi duyurmuş olduk. Bu konuda elimizden gelen herşeyi her ortamda her mevkide yapacağız” dedi.
Ülkü Ocakları Basın Birimi Sorumlusu Karagöz ise merhum arkadaşlarının bilinçsiz bir şekilde rahmetli olduğunu belirterek, “Biz bunun sesini duyurmak için geldik buraya. Başka Atakan’lar, başka Abdullah’lar olmasın diye sesimizi duyurmaya geldik. Acımız büyük. Benim bölüm arkadaşım. 2 yıl birlikteydik. Keşke böyle ayrılık olmasaydı. Allah aldı yanımızdan Abdullah’ı. Ama biz biliyoruz ki KYK’ya çıkarken veya yeni hastaneye çıkarken belki başka canlar da gidecekti. Bizim siyaset derdimiz yok. Bizi yetkililer duysun ve desin ki bir daha Abdullah’lar alınmasın, başkalarının canı yanmasın desin. Biz kimseden başka bir şey istemiyoruz” şeklinde konuştu.
2 yıl boyunca o yolu kullandığını ve defalarca yetkililerle görüştüğünü dile getiren Karagöz, “Sonuç maalesef 2 yıl sonra bir arkadaşımızın canına mal oldu. İnşallah bundan sonra can alınmaz” diye konuştu.
Yarın Devlet Hastanesi morgundan cenazesi alınacak Öztürkmenoğlu için daha geniş kapsamlı yürüyüş yapılacağı duyurusunun ardından öğrenciler olaysız şekilde dağıldı.
Diğer yandan Gümüşhane kent merkezinde bazı araçlara Öztürkmenoğlu’nun fotoğrafının bulunduğu ve "Öğrencilerimiz başımızın tacıdır, başımız sağolsun" yazılı afişler asıldı.
Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu, okulu bittikten sonra arkadaşıyla birlikte bugün akşam saatlerinde Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Erkek Öğrenci Yurdu'na giderken Bağlarbaşı Mahallesi Şahbenderler Semti Maden Sokak mevkiinde yolun üst tarafında bulunan yamaçtan henüz bilinmeyen bir nedenle düşen kaya parçalarının kendisine çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim