• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 22 °C

GÜMÜŞHANE’DE MODERN PAZARYERİ PROJESİNE İLK KAZMA VURULDU

26.05.2015 15:00
GÜMÜŞHANE’DE MODERN PAZARYERİ PROJESİNE İLK KAZMA VURULDU
Gümüşhane Belediyesi tarafından Kıbrıs Çarşısında yaptırılacak olan modern pazaryeri projesine ilk kazma vuruldu.

Salı günleri kurulan halk pazarının olduğu bölgede yapılacak olan ve 12 bin 650 metrekare inşaat alanı bulunan modern pazaryeri yaklaşık 10 milyon liraya mal olacak.
Projenin uygulanacağı alanda düzenlenen törende ilk kazmayı iş makinesinin üzerine çıkarak kendisi vuran Belediye Başkanı Ercan Çimen, daha sonra yaptığı konuşmada 14 ay boyunca planlamalarını yaptıkları hizmetlere tek tek başladıklarını söyledi.
Projede 115 araçlık otopark, 3 bin metrekare kapalı, bin metrekare açık pazaryeri, 14 dükkan, kafeterya ve düğün salonu bulunduğunu kaydeden Başkan Çimen, bölgenin siluetinin bozulmaması için kademeli bir yapı planladıklarını belirtti.

“ŞEHRİN HER NOKTASINI PLANLADIK, ONLAR KONUŞACAK BİZ YAPACAĞIZ”
Alanda, yıllardır çilekeş bir hale gelen, Gümüşhane insanına yakışmayan bir pazaryeri bulunduğunu hatırlatan Çimen, “İnşallah göreve geldiğimiz 14 aydır şehrin her noktasını planladık. Her noktasında neler yapacağımızı her kesimle istişare ederek ortak akılla planladık. 14 ay boyunca gecemizi gündüzümüze kattık, çalıştık, planladık, kaynaklarını oluşturduk. Onlar konuşacak, biz yapacağız, hep beraber yapacağız. Pazaryerini Allah bizlere nasip etti. Bunlar yapılmadığı için biz 2014 yerel seçimlerinde Türkiye dördüncüsü olduk. Bu sorunları bu şehirdeki herkes biliyor. Bunları biz tek tek, nakış nakış yapacağız. Şehrimize, insanımıza, ülkemize hayırlı olsun.” dedi.

“KARADENİZ’DE BÖYLE MODERN BİR PAZARYERİ YOK”
Karadeniz bölgesinde böyle bir modern yapı olmadığını kaydeden Başkan Çimen, konuşmasında gelir-gider dengelemesi, kurumsal kimlik, rutin Belediyecilik, içme suyu, kanalizasyon, sosyal donatılar, kent park, Harşit çayı ıslahı, sosyal belediyecilik hizmetleri ve projelerinden bahsederek, “Şehrimizi doğudan batıya nasıl geliştirip büyüteceğimizi planladık. Bu şehrin otogarını, kültür merkezini, alışveriş merkezini, ilçe terminalini, kamyon ve tır parkını, gençlik merkezi ve gençlik parkını planladık.” ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.
Programda konuşan Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın ise Başkan Çimen’in çalışmalarının yoğun ve tempolu olduğuna değinerek, “Neredeyse köylere gidecek zaman bulamıyoruz. Her gün Ercan başkanın bir yerdeki, ya temel atması, ya duvar yapması ya da park açmasıyla uğraşıyoruz. Bu demek ki, bir yıl sonra da aynı şeylerin kurdelalarını kesmekle geçecek. Allah razı olsun. Millete yaptığınız hizmette yanınızda terlemekten, nefes almamaktan, yorulmaktan yatağa bitkin düşmekten de memnunuz. Yeter ki halkımız memnun olsun. Çünkü bu Millet her şeyi hak ediyor. Türkiye’de ne varsa hepsinin Gümüşhane’de olması gerekli diyor ve Ercan başkanı tebrik ediyorum.” dedi.

“TORUL VE GÜMÜŞHANE MERKEZLERİNE ARTIK DEVLETİN ELİ DEĞDİ”
Bundan 1,5 yıl önce “Gümüşhane’nin köyleri kent merkezini geçti, köyler daha kentleşti, daha şehirleşti, köylerdeki ihtiyaçları devlet daha fazla karşıladı ama kent merkezi de 1950’lerin Türkiye’si gibiydi” dediklerini hatırlatan Milletvekili Aydın, “Osmanlı’nın, Selçuklu’nun çocukları olarak biz bugün 21. yüzyılda şehrini günlük yaşayan bir duruma gelmiştik. Biz insana hizmette bilimi önceleyen ve o insanların beklentilerini hesabını, kitabını yaparak kendi bütçe hesabını yaparak da hizmet eden bir siyasi kadroyuz. Şimdi Ercan Başkanım hükümetimizin köylere, kasabalara, beldelere yapmış olduğu hizmetlerin yani şehrin önüne çıkan köy gelişmişliğini artık şehre de taşıyor. Yani il sınırları içerisinde, Belediye mücavir alanlarının dışarısında kalan gelişmişliği bu sınırların içerisine taşıyor. Bu anlamda da özellikle 15 yıl belirli bir tıkınmaya maruz kalan ve sokağa bırakılmış çocuğun büyüme kültürüyle büyüyen Torul ve Gümüşhane ilçe ve il merkezi artık devletin eli değdi. Kamu yönetimiyle, genel idareyle yerel idare el ele bu çocuğa sahip oldu. Torul’da Nidai Başkan, Gümüşhane’de Ercan Başkan aldı başını gidiyor. Bizim hukukumuzda ve şehir medeniyetimizde sadece beton, kanalizasyon, su yoktur. Kim ne düşünürse düşünsün, bu şehir kültüründe, bu kent medeniyetinde bunları yaptığınız zaman beraber yaşadığınız insanların tüm ihtiyaçlarını da karşılamak zorundasınız. Gümüşhane şuna alışacak şunu kabullenecek. AK Belediyecilik dediğin zaman insan organizmasında dokunulacak ne kadar hücre varsa bunlara dokunmakla mükelleftir ve dokunmak zorundadır. Ercan Başkan da dokunuyor. Allah ondan razı olsun.” diye konuştu.

“AK PARTİ’DE HİÇKİMSENİN YATMA LÜKSÜ YOKTUR”
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise AK Parti’de ne Milletvekili, ne Belediye Başkanı ne de görev yapan hiçbir kimsenin çalışmama, yatma lüksü olmadığının altını çizdi.
Gümüşhane’nin yıllardır eksik kalan bütün sıkıntılarına kazma vuracaklarını ifade eden Üstün, “Bütün sıkıntıları belirlenen projeler dahilinde, hep beraber, el birliği içerisinde bu şehrin ihtiyacı olan, vatandaşımızı daha modern şartlarda, daha güzel ve daha insani şartlarda yaşayabilecekleri ne varsa hepsinin takipçisi olacağız ve Başkanımızın yanında, arkasında gerek milletvekilleri, gerek teşkilatı, gerekse hükümeti olarak yanında olacağız. Yapılması gerekenleri yapacağız. Allah nasip ederse Başkanımızın verdiği taahhütlerin hepsinin arkasında olduğumuzu bir kez daha deklare ediyoruz. Hükümet olarak da aynı şey söylendi zaten. Yatırımlarla ve Gümüşhane’de yapılacaklarla ilgili biz bu sözlerin arkasındayız. Biz bunu da Allah rızası için yapacağız.” dedi.

“GÜMÜŞHANE’NİN İHTİYACI OLDUĞU HERŞEYİ HEP BERABER YAPACAĞIZ”
Halka hizmet edenlerin ardında bırakacağı en önemli şeyin eserleri olduğuna vurgu yapan Üstün, “Allah bize millete hizmet etme fırsatı verdi. Duayla, hayırla yad edilecek hizmetler yapmak zorundayız. Özellikle AK Parti’de hizmet eden herkes bu şiara uymak zorundadır. Gümüşhane’nin ihtiyacı olduğu herşeyi hep beraber yapacağız. Hep beraber, el ele, daha güzel bir Gümüşhane için çalışacağımızın taahhüdünü veriyoruz. Milletimiz 13 yıl içerisinde AK Parti sayesinde maddi ve manevi neler kazandığının farkında.” ifadelerini kullandı.
Törene AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, GTSO Başkanı İsmail Akçay, merkez ilçe başkanı Ömer Zor, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim