• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 15 °C

GÜMÜŞHANE’DE MART KAPIDAN BAKTIRDI

26.03.2021 12:40
GÜMÜŞHANE’DE MART KAPIDAN BAKTIRDI
Mart ayının son günlerinde gerçekleşen kar yağışının ardından beyaz örtüye bürünen Gümüşhane'de bazı ilçelerde kapanan köy yolları İl Özel İdaresine bağlı ekipler tarafından ulaşıma açıldı.

GÜMÜŞHANE’DE MART KAPIDAN BAKTIRDI

Mart ayının son günlerinde gerçekleşen kar yağışının ardından beyaz örtüye bürünen Gümüşhane'de bazı ilçelerde kapanan köy yolları İl Özel İdaresine bağlı ekipler tarafından ulaşıma açıldı.

Gümüşhane mart ayının son günlerinde gerçekleşen kar yağışıyla beyaza büründü.

Üç gündür yüksek kesimlerde etkili olan ve zaman zaman da kent merkezinde kendini gösteren kar yağış dün sabah erken saatlerde kuvvetli yağışla kenti beyaza bürüdü.

Dün İl merkezinde kar kalınlığı 5 santimetre olarak ölçülürken, dün gece en düşük sıcaklık eksi 4,6 derece oldu. Kent merkezinde meyve ağaçlarının henüz çiçek açmamış olması zirai don tehlikesinin önüne geçerken düşük rakımlı ilçeler olan Kürtün ve Torul’da zirai don yaşanabileceği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, cumartesi gününe kadar aralıklı olarak etkisini sürdürmesi beklenen kar yağışıyla birlikte il genelinde yüksek kesimlerde mevcut kar örtüsünün üzerine yeni kar yağışları beklendiğinden eğimli ve kalın kar örtüsü olan bölgelerde çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Hem Akdeniz hem de Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle mart ayı sonlarında gerçekleşen kar yağışını vatandaşlar “Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır” atasözüne atıfta bulunarak “mart yine kapıdan baktırdı” diyerek değerlendirdi.

Sabah erken saatlerde gerçekleşen yağış nedeniyle işe gitmek isteyen vatandaşlar araçlarını temizlemek zorunda kalırken, derin bir vadide kurulu kent merkezindeki dik rampa yollarda buzlanma nedeniyle maddi hasarlı trafik kazaları da gerçekleşti.

Karayolları yol ağında bulunan yüksek dağ geçitlerinde buzlanma nedeniyle zaman zaman trafikte aksamaların meydana geldiği Gümüşhane’de Gümüşhane-Trabzon arasındaki Zigana dağı, Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun dağı, Gümüşhane-Bayburt arasındaki Vauk dağı, Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün dağı, Gümüşhane-Köse arasındaki Köse dağı ve Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan dağı geçitlerini kullanacak sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları, araçlarında mutlaka çekme halatı, zincir ve takoz bulundurmaları istendi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim