• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 13 °C

GÜMÜŞHANE’DE KAMU-ÖZEL SEKTÖR İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

27.04.2016 19:05
GÜMÜŞHANE’DE KAMU-ÖZEL SEKTÖR İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
GÜMÜŞHANE’DE KAMU-ÖZEL SEKTÖR İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gümüşhane’de Kamu-Özel Sektör İstişare Toplantısı Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) toplantı salonunda gerçekleştirildi. 
Toplantıya Vali Yücel Yavuz, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, GTSO Başkanı İsmail Akçay, kurum müdürleri ile GTSO yönetim kurulu üyeleri ve iş adamları katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Yavuz, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşu olan Ticaret ve Sanayi Odalarının ekonominin her şeyi demek olduğunu belirterek, tüccar ve sanayi esnafının istihdamı sağlayarak bir şehre ve bölgeye yön verdiğini söyledi.
Vali Yavuz, “Ülkesini ve milletini kendisinden çok düşünen büyüklerimizin de yol göstericiliğinde, Gümüşhane özelinde kamu ve özel sektör ayrımı yapmaksızın daha iyi nasıl yapabileceğimizin arayışı içerisinde olalım, bunları bir başlık altında birleştirelim ve artık harekete geçelim” dedi.
İleriye dönük olarak yapılacak tüm işlerde, kamu kesimindekilerin bütün iyi niyet ve gayretlerine rağmen bu konuda esas sinerjiyi oluşturacak motor gücün özel sektör olduğunu ifade eden Vali Yavuz, “Şehre hareketlilik ve canlılık kazandıracak olan cesur, atak, dinamik, yeniliğe ayak uyduran ve her şeyi başkasından beklemek yerine kendisinden neler verebileceğini ve kendisine ne görevler düşebileceğini sorgulayacak oluşumdur” diye konuştu.
Başkasından bir şeyler bekleyen ve medet uman değil, medet umulan ve beklenilen olmak durumunda olunduğunun altını çizen Vali Yavuz, esnaf, sanatkar, tüccar ve sanayici sektöründe, kapanandan çok açılan iş yerlerinin olduğunu belirterek, “İşini düzgün yapan ve çağa ayak uyduran esnaf, sanatkar, tüccar ve sanayicimiz teşvik, hibe ve katkılarla hiçbir sorun yaşamayacaktır. Allah’a çok şükür Gümüşhane’de hiçbir eksiğimiz yok. Sadece biraz daha sinerji ve heyecana ihtiyacımız var. Bunu da sağlayacağımıza dair olan ümidim net” ifadelerini kullandı.
İran’a uygulanan ambargonun da kalkmasıyla ekonomik bir hareketlilik yaşanacağını söyleyen Vali Yavuz, İran ile karşılıklı olarak iş gezileri düzenlenmesi ve hangi sektörlerde iş yapılabileceğinin tespit edilmesinin faydalı olacağını belirtti.
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ise GTSO’nun faaliyetleri ve sektör temsilcilerinin karşılaştığı sorun ve çözüm önerileriyle ilgili sunum gerçekleştirdi.
Sunumunun ardından yaptığı konuşmada Gümüşhane’nin birçok alanda haksız rekabet mağduru olduğuna dikkat çeken Akçay, “İlimiz hudutlarında karayolları kenarında TIR araç parkı yoktur. Diğer illerde olduğu gibi bizde de TIR parkı yapılmalı. Gümüşhane halkı kasıtlı olarak kanunlara aykırı iş ve işlem yapmaz. Ceza gerektiren durumlar varsa bilgisizlikten kaynaklanmaktadır. Çok sık değişen kanun, yönetmelik ve uygulamaları takip etmekte eksik kalıyoruz. Kamu çalışanlarımız ceza yazmak yerine cezayı önlemek konusunda yol gösterici olmalıdır” diye konuştu.
Toplantı konuşmaların ardından GTSO üyelerinin söz alarak karşılaştıkları sorun ve çözüm önerilerini dile getirmesiyle son buldu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim