• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 19 °C
  • Trabzon : 23 °C

GÜMÜŞHANE’DE 7. KANUNİ GÜNÜ ETKİNLİKLERİ YAPILDI

30.04.2015 16:09
GÜMÜŞHANE’DE 7. KANUNİ GÜNÜ ETKİNLİKLERİ YAPILDI
Gümüşhane’de 7. Kanuni Günleri etkinlikleri, Kanuni Sultan Süleyman’ın adını taşıyan tarihi mahallede yapıldı.

bugununnnn-(1)-067.jpg

Daha önce duyurusu yapılan kortej geçişinin TEOG sınavı nedeniyle öğrencilerin rahatsız olmaması için Vali Yücel Yavuz’un talimatıyla iptal edilmesinin ardından Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinde gerçekleştirilen etkinlik, mehter takımı gösterisiyle başladı.

“KANUNİ, ÜSTÜN ÖZELLİKLERE SAHİP OLAN PADİŞAHLARIN ÖNDE GELENİ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Vali Yücel Yavuz, cihana mal olmuş, dünyanın muhteşem olarak tanımladığı Osmanlı Padişahlarının her birinin birer parlayan yıldız, her birinin muhteşem özelliklere haiz olduğunu fakat Kanuni Sultan Süleyman’ın Osmanlı Devletinin yükselişi, Osmanlı İmparatorluğunun en zirvede olduğu dönemi yaşatan ve ayrıca üstün özelliklere sahip olan Padişahların en önde geleni olduğunu söyledi.

“BU ETKİNLİKLERİN SÜLEYMANİYE’DE YAPILMASI DAHA BİR ANLAMLI”
Üç ayrı dinin, üç ayrı etnik kimliğe sahip kişilerin bir arada yaşayabildiği, hoşgörü, sevgi ve muhabbetin, insanca yaşama örneğinin sergilendiği Süleymaniye Mahallesinde bu tür etkinliklerin çok önemli olduğuna vurgu yapan Vali Yavuz, “Türk-İslam tarihini her an ve her zeminde yaşatmak, gençlerimize, çocuklarımıza, insanımıza o bağı her zaman güçlendirmek babında yapılan bu etkinliklerin devam etmesini her zaman arzuluyoruz.” dedi.

“SÜLEYMANİYE BULUNMAZ BİR HAZİNE”
Süleymaniye Mahallesi’nin turizm ve kültürel değerlerin yaşatılması noktasında bulunmaz bir hazine olduğunu kaydeden Vali Yavuz, “Bu konuda devletimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın bütün imkanlarını seferber ederek hem ülkemiz hem de uluslararası düzeyde burayı ve hemen buranın üzerindeki Süleymaniye Kış Sporları Merkezinin biran önce hayata geçirip hem Gümüşhanemizin kalkınması, hem bölgemizin kalkınması, hem de bu güzel ülkemizin turizm açısından çok değerli bir merkezi olması yönünde gayretlerimiz devam ediyor.” diye konuştu.

“SÜLEYMANİYE TURİZM VE SANATIN ÖNEMLİ BİR NOKTASI OLACAK”
Belediye Başkanı Ercan Çimen ise konuşmasında ecdadı ve tarihi unutmamak için, gençlere tarihi anlatmak için bu tür etkinlikler düzenlendiğini dile getirerek, “Bu mahallemiz adını Kanuni Sultan Süleyman’dan alıyor. Kanuni Sultan Süleyman hem büyük bir komutan, hem büyük bir devlet adamı, hem de sanat ve şiiriyle bizlere şiar olmuş bir komutanımız. Önümüzdeki günlerde Süleymaniye turizm ve sanatın önemli bir noktası olacak.” dedi.

“KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN TRABZON VE GÜMÜŞHANE’NİN BİR SİMGESİ HALİNE GELDİ”
Kanuni Vakfı Başkan Vekili ve Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız da Kanuni Sultan Süleyman’ın doğumunun 520.yıldönümü dolayısıyla bir araya gelindiğini belirterek, şunları söyledi: “Kanuni Sultan Süleyman’ın adını taşıdığı bu güzel yerde onu anarken, onun adalete, bilime, sanata, adalete verdiği önemi yad etmek boynuzun borcudur. Trabzon’da doğan ve ortak değerleri taşıdığımız Trabzon ve Gümüşhane’nin bir simgesi haline gelen Kanuni Sultan Süleyman’ı hem Trabzon’da hem Gümüşhane’de anmanın bölgemiz için bir değer olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Böylesine muhteşem ve tarih kokan bir yerde cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ımızın ismini taşıyan bir yerde birlikte olmanın hazzını ve mutluluğunu yaşıyoruz.”

“SÜLEYMANİYE GÜMÜŞHANE’NİN MESELESİDİR”
Organizasyon sahibi Gümüşhane İl Kültür Müdürü Temel Yalçın ise 2009 yılında başlattıkları Kanuni Günleri Etkinliklerinin 7.sini gerçekleştirdiklerini belirterek, Süleymaniye Mahallesinin 3 bin yıllık geçmişi hem de geleceği kurgulayan bir hazineyi barındırdığını söyledi. Gümüşhane turizmi ve Süleymaniye Mahallesindeki tarihi dokuyu ayağa kaldırmak üzere Vali Yücel Yavuz’un öncülüğü ve himayesinde her alanda çalışmaların sürdüğünü kaydeden Yalçın, “Bu güzide beldeyi ecdadımızın bize emanet ettiği şekilde koruma, gözetmek, gelecek kuşaklara aktarmak sadece İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün görevi değil, Gümüşhane’nin meselesidir.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Gümüşhane Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde katılımcılara Belediye Başkanlığı tarafından hazırlattırılan Sultan Süleyman pilavı ikram edildi.
Etkinliğe Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkan Vekili ve Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ve yönetim kurulu üyeleri ile kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ESKİ RAMAZANLAR09 Mayıs 2019 Perşembe 12:51
  • MİNİK TEMACILARA EKOLOJİ ANLATILDI18 Ekim 2018 Perşembe 13:55
  • TARİH GÜNYÜZÜNE ÇIKIYOR17 Eylül 2018 Pazartesi 17:24
  • TURİZM'DE BAYRAM BEREKETİ27 Ağustos 2018 Pazartesi 11:28
  • HORONA DOYDULAR24 Temmuz 2018 Salı 10:31
  • GÖRSEL ŞÖLEN İLGİ ÇEKİYOR19 Temmuz 2018 Perşembe 14:20
  • HER ŞEY GELECEK NESİLLER İÇİN19 Temmuz 2018 Perşembe 14:17
  • GEÇMİŞTEN BU GÜNE CEMAATLER17 Temmuz 2018 Salı 19:02
  • KARDEŞLİK BAĞLARINI FUTBOL İLE KURDULAR15 Temmuz 2018 Pazar 15:45
  • SULTAN SOFRASI YENİLENDİ20 Haziran 2018 Çarşamba 11:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim