• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 13 °C

GÜMÜŞHANE'DE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

06.12.2022 12:37
GÜMÜŞHANE'DE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI
Gümüşhane’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen törenle kutlandı. Renkli görüntülere sahne olan programda protokol üyeleri özel bireylerle horon oynadı.

GÜMÜŞHANE'DE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

Gümüşhane’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen törenle kutlandı. Renkli görüntülere sahne olan programda protokol üyeleri özel bireylerle horon oynadı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan program Gümüşhane Kültür Merkezinde icra edildi. Buradaki etkinlik fuaye alanında hazırlanan hatıra fotoğrafı alanında fotoğraf çekimiyle başladı.

Salon programı ise saygı duruşunda bulunulması ve kuruma ait Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile özel eğitim okullarında eğitim gören özel bireyler tarafından İstiklal Marşının ezbere okunarak sahneye çıkılması ve Türk bayrağının açılmasıyla başladı.

Başka bir özel bireyin Kur’an okuduğu, kum gösterisi eşliğinde semazen gösterisi, Charlie Chaplin ve illüzyonist gösterisi, dans gösterisi, engelsiz yaşam için söyle sinevizyon gösterisi, müzik dinletisi ve horon gösterilerinin yer aldığı program davetlilerden tam puan alırken, salonu dolduran protokol üyeleri ve vatandaşlar özel öğrencilere alkışlarla destek oldu.

Özel bireylerden oluşan halk oyunları ekiplerinin gösterisi sırasında protokol sıralarında oturan özel bireyler müziğin ritmine ayak uydurunca Vali Kamuran Taşbilek, eşi Sibel Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan da öğrencilerle horon oynadı.

Etkinliğin sonunda programda görev alan tüm özel bireyleri sahneye çıkarak tebrik eden Vali Taşbilek, burada yaptığı konuşmada “İçimizde çok güzel değerlerle yaşıyoruz. Hepsi bizim değerimiz, çok özel, çok kıymetli desenlerimiz. Birlik, beraberlik içerisinde toplum el ele olduğu zaman hiçbir farkımızın olmadığını bugün arkadaşlarımız bizlere gösterdiler. Hepsinin emeğine, yüreğine sağlık. Çok güzel bir çalışma yapmışlar. Ellerine, yüreklerine sağlık. Onlara bizim gülümüz, çiçeğimiz. Onlarla biz değerliyiz, hep beraberiz” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim