• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 15 °C

GÜMÜŞHANE’DE 23 NİSAN KUTLAMALARI

23.04.2015 13:42
GÜMÜŞHANE’DE 23 NİSAN KUTLAMALARI
Gümüşhane’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen programlarla kutlandı.

bugununnnn-(1)-055.jpg

İlk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya’nın yoğun kar yağışı altında çelenk sunmasıyla başlayan program daha sonra Gümüşhane Kültür Merkezinde devam etti.
Buradaki etkinliğe Vali Yücel Yavuz, eşi Şengül Yavuz, Milletvekili Feramuz Üstün, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Erdal Eren, eşi Sevgi Eren, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adli Yargı Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammed Zafer Terzi, Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, kamu kurum müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.
Gazipaşa ortaokulu tarafından hazırlanan ve Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlamıyla ilgili konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya yaptı.
Türk milletinin tarih boyunca özgürlüğüne düşkünlüğü ile tanındığını belirten Şahinkaya, vatan topraklarını işgal edenlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin en büyük savaşlarından birisinin verildiğini, 23 Nisan 1920’ de TBMM’nin açılmasıyla birlikte çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığını söyledi.
Eğitim sisteminin topluma açılan penceresi olan okulların en önemli özelliğinin toplumun hizmetine sunduğu ürünün toplumdan gelen ve topluma giden insanı oluşturması olduğuna vurgu yapan Şahinkaya, “Her alanda büyük değişimlerin yaşandığı, sanayi toplumundan, bilgi toplumuna geçildiği günümüzde bilgi üretimi yaşamsal önem kazanmış, gelişmenin ana öğesi durumuna gelmiştir. Bu sürecin doğal sonucu olarak da ülkemizde eğitim ve öğretim sistemi yeniden gözden geçirilmiş, ülke insanının değerleriyle örtüşen yeni eğitim programları geliştirilmiştir.” dedi.
23 Nisan nedeniyle ilköğretim kurumları arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu öğrencisi Ömer Furkan Demirel, ikinci olan aynı okuldan Bilal Altınok, üçüncü olan Aysın Rafet Ataç İlkokulu öğrencisi İlke Ustaoğlu, kompozisyon yarışmasında birinci olan Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi İrem Akçay, ikinci olan Tekke Ortaokulu öğrencisi Birmin Erdoğan, üçüncü olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Gizem Ergün ile resim yarışmasında birinci olan Nesrin Halit Zarbun Anadokulu öğrencisi Rümeysa Şahin, ikinci olan Dumlupınar Ortaokulu anasınıfı öğrencisi Dilanur Kolotoğlu ve üçüncü olan Merkez Anaokulu öğrencisi Beril Gülsüm Bilgiç'e ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Öğrencilerin seslendirdiği şiir ve ana sınıfı öğrencilerinin skeç gösterilerinin ardından oratoryo ve müzik korosu etkinlikleriyle program sona erdi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim