• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 14 °C

GÜMÜŞHANE’DE 19 MAYIS COŞKUSU

19.05.2015 13:30
GÜMÜŞHANE’DE 19 MAYIS COŞKUSU
Gümüşhane’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yoğun bir programla, coşkulu bir şekilde kutlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen program gençlerin Gümüş Pedal bisiklet kulübü sporcularıyla birlikte ellerindeki bayraklarla kurum binası önünden Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına kadar yürümesiyle başladı.
Atatürk Anıtına Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Selman Eroğlu’nun gençlerle birlikte çelenk sunmasının ardından Zafer Meydanında ki kutlama programına geçildi.
Buradaki törene Vali Yücel Yavuz, Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar ve gençler katıldı.
Burada yaptığı konuşmada Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden, ele gönülden gönüle dolaşmasının 96.yıldönümü olduğunu hatırlatan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Selman Eroğlu, 19 Mayıs’ın sadece kurtuluş hareketinin başlangıcı olmadığını, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının da adı olduğunu söyledi.
19 Mayıs’ın gençlik, gençliğin de gelecek demek olduğunu vurgulayan Eroğlu, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içerisinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlere emanet olduğunu hatırlatarak, bu emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmanın da gençlerin en başta gelen görev ve sorumluluğu olması gerektiğinin altını çizdi.
Programda daha sonra gençler, işgal ve kurtuluşu, Atatürk’ün Samsun’dan Ankara’ya, ilk TBMM’de yaptığı konuşmaya kadar olan süreci canlandıran koreografisinin ardından Hanede Dans topluluğunun halk oyunları gösterileri ve spor gösterileri ile program devam etti.
Etkinlikte ayrıca 19 Mayıs nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve gençlik koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Şiir ve kompozisyonda birinci olan eserler sahipleri tarafından okundu.
Şiir yarışmasında birinci olan Harşit Anadolu Lisesi öğrencisi Mertcan Er, kompozisyon yarışmasında birinci olan Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Neslihan Akçara, gençlik koşusunda erkeklerde birinci olan Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Orhan Öztürk ve kızlarda birinci olan Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Edanur Demir'e ödülleri Vali Yücel Yavuz, şiir yarışmasında ikinci olan Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Filiz Kır, kompozisyon yarışmasında ikinci olan Gümüşhane Lisesi öğrencisi Aleyna Nur Ilgaz, gençlik koşusunda erkeklerde ikinci olan Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Güray Nas, kızlarda ikinci olan Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Rana Kardelen Ciğerci'ye ödülleri Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, şiir yarışmasında üçüncü olan Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Mücahit Nas, kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Zeliha Fatma Aykın, gençlik koşusu erkeklerde üçüncü olan İbrahim Kömür, kızlarda üçüncü olan Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Büşra Öz'e ödülleri Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren tarafından verildi.
Alanda kurulan spor oyun alanlarında çocukların doyasıya eğlenme imkanı bulduğu kutlama programı kapsamında akşam saatlerinde de gençlik merkezi öğrencileri tarafından ebru, cam süsleme, tezhip, minyatür ve resimden oluşan kültür-sanat sergisi açılışı yapılacak ve Gençlik Merkezi bağlama, gitar, keman ve Türk Müziği grubu tarafından Gençlik Şöleni icra edilecek.
Programda son olarak gönüllü gençlerin katılımıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayacak olan fener alayı Fuadiye Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Zafer Meydanına kadar yürüdükten sonra, Zafer Meydanında Onur Akgül'ün sahne alacağı Gençlik Konseri gerçekleştirilecek.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim