• BIST 9782.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 22 °C

GÜMÜŞHANE YASTA

15.06.2017 17:30
GÜMÜŞHANE YASTA
Gümüşhane’de önceki akşam saatlerinde kaldığı öğrenci yurduna giderken dağ yamacından düşen kaya parçasının kendisine çarpması sonucu feci şekilde can veren üniversite öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu’nun ölümü başta üniversite camiası olmak üzere

Gümüşhane’de önceki akşam saatlerinde kaldığı öğrenci yurduna giderken dağ yamacından düşen kaya parçasının kendisine çarpması sonucu feci şekilde can veren üniversite öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu’nun ölümü başta üniversite camiası olmak üzere yediden yetmişe herkesi acıya boğdu.

Anne ve Baba Gözyaşlarını Tutamadı

Olayı duyar duymaz Gümüşhane’ye gelen Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Abdullah Atakan Türkmenoğlu’nun annesi Berrin ve babası Ahmet Öztürkmenoğlu, Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde çocuklarının cansız bedenini görünce fenalaştı. Burada rahatsızlanarak bir süre Acil Servis'te yaklaşık 40 dakika tedavi altına alınan anne Berrin ve baba Ahmet Öztürkmenoğlu’nun güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Hastane avlusunda ellerinde dövizlerle bekleyen yüzlerce Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi ise yaşanan acı olaya tepki gösterdi.

Olay Yerini İncelediler

Yol üzerinde çocuklarının hayatını kaybettiği yeri görmek isteyen anne Berrin ve baba Ahmet Öztürkmenoğlu, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte olay yerinde incelemelerde bulundu. Yetkililerin olayla ilgili bilgi verdiği anne ve baba, evlatlarının feci şekilde can verdiği olay yerinde gözyaşlarına boğuldu.

Türkmenoğlu’nun cenazesi daha sonra memleketi Denizli’ye gönderildi.

Arkadaşları Atakan için yürüdüler

Cenazenin Denizli’ye yollanmasının ardından hastane avlusunda arkadaşlarının fotoğrafını yakalarına takarak ellerinde "Atakan sen bizim her şeyimizsin", "Atakan ölmedi kalbimizde yaşıyor", "Kefenle değil cübbeyle gidelim" yazılı dövizler taşıyan öğrenciler Cumhuriyet Caddesi'nden Belediye Başkanlığı önündeki Fatih Parkı'na kadar sloganlar eşliğinde olayı protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi.

 Burada basın açıklaması yapan Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Karagöz, olayın sonuna kadar araştırılmasını isteyerek “Sorumlu mercilerin gereken çalışmaları yaparak bir daha hayatının baharında açan çiçeklerin bu şekilde solmasını istemiyoruz. Bu vatan ve bu millet kendisine hizmet ve fayda sağlayacak bir ferdini daha kaybetmiştir” dedi.

“Bugün Bizim Yas Günümüz”

Karagöz, bugünün kendileri için “yas günü” olduğunu vurgulayarak,  şunları söyledi:

“Atakan, 23 yaşında büyük umutları, büyük hayalleri ve büyük hedefleri olan, okulun kapanmasına bir haftalık bir zaman varken ailesine kavuşmak için bizler gibi günleri iple çeken bir kardeşimizdi. Atakan bizden farklı biri değildi. Ekmeğimizi paylaştığımız, aynı hayalleri kurduğumuz, gelecek için planları olan devletine ve milletine faydalı bir birey olmak için gecesini gündüzüne katan, bizlerle birlikte aynı yolda yürüyen Atakan kardeşimizi bugün sonsuzluğa uğurluyoruz.”

“Olay Sonuna Kadar Araştırılsın”

Sorumlu mercilerden olayın sonuna kadar araştırılmasını isteyen Karagöz, “Bir daha hayatın baharında açan çiçeklerin bu şekilde solmasını istemiyoruz. Bu vatan, bu millet kendisine hizmet ve fayda sağlayacak bir ferdini daha kaybetmiştir.Gün birlik ve dirlik günüdür. Kesinlikle ve kesinlikle bu yaşanılan elim olayın arkasına saklanarak birliğimizi ve dirliğimizi bozacak tavır ve hareketlerden kaçınmalıyız. Acımızı kullanmak isteyip tefrikat çıkarmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Bugün yapılanların tek bir amacı vardır. Konu ile alakalı gündem oluşturarak birlik ve beraberlik içerisinde acımızı paylaşmaktır. Bunun için sizlerden ricamız provokasyona kapı açan söylemlerden uzak durmamızdır” diye konuştu.

Fatih Parkında toplanan öğrenciler, daha sonra Belediye Başkanı Ercan Çimen’in açıklama yapması için çağrıda bulundu. Başkan Çimen’in gelmemesine tepki gösteren öğrenciler, daha sonra güvenlik güçlerinin uyarısı ile olaysız olarak dağıldı.

Güvenlik güçlerinin gerek yürüyüş gerekse toplantı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim