• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 12 °C

GÜMÜŞHANE VE İLÇELERİNDE DİYANET GENÇLİK MERKEZLERİ AÇILIYOR

05.10.2021 12:23
GÜMÜŞHANE VE İLÇELERİNDE  DİYANET GENÇLİK MERKEZLERİ AÇILIYOR
İlk Diyanet Gençlik Merkezi 1 Ekim Cuma günü Şiran’da açılırken, kısa süre içinde Merkez, Kelkit, Torul, Köse ve Kürtün ilçelerinde de Diyanet Gençlik Merkezlerinin açılacağı öğrenildi.

GÜMÜŞHANE VE İLÇELERİNDE

DİYANET GENÇLİK MERKEZLERİ AÇILIYOR

İlk Diyanet Gençlik Merkezi 1 Ekim Cuma günü Şiran’da açılırken, kısa süre içinde Merkez, Kelkit, Torul, Köse ve Kürtün ilçelerinde de Diyanet Gençlik Merkezlerinin açılacağı öğrenildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2018 yılı itibariyle gençlere yönelik başlatmış olduğu projeler kapsamında Şiran İlçesi’nde Tekke Mahallesinde Diyanet Gençlik Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Açılış törenine Şiran Kaymakamı Yasin Gürkan, Belediye Başkan Vekili Ali Özel, İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, İlçe Müftüsü Gökhan Badem, kurum müdürleri, iş adamları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Törende Şiran Kaymakamı Yasin Gürkan,  Gümüşhane İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık,  Şiran İlçe Müftüsü Gökhan Badem  ve ŞEKAV Şiran temsilcisi iş adamı Baki Kara birer konuşma yaptılar.

Şiran İlçe Müftüsü Gökhan Badem: “Üç ay gibi kısa sürede gençlik merkezini hizmete açtık”

Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Şiran İlçe Müftüsü Gökhan Badem; “Yaklaşık on aydır sürdürmüş olduğum ilçe müftülüğü görevimde en fazla eksikliğini hissetmiş olduğum husus genç kardeşlerimizle bir araya gelip, oturup kalka bileceğimiz kendileri ile dertleşe bileceğimiz samimi ortak bulacağımız bir mekânımızın olmamasıydı. Bu hususta hocalarımızla istişarelerimiz sonucunda Şiran içerisinde en uygun yerin yıllardır kullanılmayan burada bulunan eski kuran kursumuz olduğunu tespit ettik. Okullar bölgesi olması hasebiyle ve bizimde çok hızlı bir şekilde bu hizmeti hayata geçirmenin gerekliliği sebebi ile burayı gençlik merkezine çevirmeye karar verdik.

Üç ay gibi kısa bir süre içerisinde burayı hizmet edebilecek hale getirdik. Şiranlı hemşerilerimiz, hayırseverlerimizin desteği ile bahçe alanında bazı değişiklikler yaparak bu alanı sosyal tesis haline getirmeyi düşünüyoruz.

Bugün bizler için birçok güzelliği içerisinde barındırıyor. Güzelliklerden bir tanesi de, az önce Kuranı Kerimi okuyan hocamızın ilçe vaizimizin ve benimde hocam olan Yunus Ayazı hocamızda bizlerle beraber, bugünde bizleri yalnız bırakmadı. Hocamız yılar önce Erzincan’da bir tohum attı. Aradan yılar geçti bu atılan tohumlar meyve verdi. Bizler bugün Şiran’da hizmet ediyoruz. Bizim arkadaşlarımız Erzincan’da çeşitli yerlerde hizmetlerine devam ediyorlar. Bizlerde bugün inşallah Şiran’ın bağrıma bir tohum bırakıyoruz. Tek isteğimiz bu tohumların ilerleyen zamanlarda meyve vermesi, buradan yetişen gençlerin devlete, millete, İslam’a hizmet etmesidir. Bizim buradaki en büyük maksadımız budur.” dedi.

Gümüşhane il Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık: “Gençlik adeta bir pastadır”

Yaklaşık on beş aydır Gümüşhane’de görevde olduğunu ve en fazla heyecan duyduğu anın bu an olduğunu dile getirten Gümüşhane il Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık; “Yaklaşık olarak on beş aydır Gümüşhane’deyim. Bütün işlemliğimle söylüyorum, yaşadığımız an en fazla kalbimin çarpmasına vesile olan bir andır. Çünkü bu güzel mekânın Allah’ın izniyle genç nesillerin manevi olarak yetişmesine vesile olacağına inancındayım.

Dolayısıyla müftülüğümüz nezdinde onların şahsında bütün Şiran’ı tebrik ediyorum. Allah’ı Teâlâ sizin bu gayretinizi diğer ilçelerimiz ve merkezimiz için de bir numune olarak addeder.

Gençlik birçok çevrenin iştahını kabartan enerjidir. Şöyle bir tarihi gözden geçirdiğimizde şu andaki dünya sahnesinde bütün oluşumlara baktığımızda, gençlikten bigâne büyüyen, hız kazanan, güç kazanan bir oluşum bir akım göremiyorum. Herkes muhakkak ki gençliği bir şekilde elinde tutmak ister. Dolaysıyla gençlik âdete bir pasta ve bu pastayı kapışmak için herkes olabildiğince bir gayretin içerisindedir. Bu pastadan ne kadar nemalanırsak ne kadar istifade edersek o oranda başarılı oluruz. Anlayışı dünyada hakimdir. Onun için bütün alanlar gençliğin dikkatini çekmeye yönelik olarak icra edilmektedir.

Ben genç kardeşlerimle bir araya gelince şu cümleleri kullanmaya çalışıyorum. Genç kardeşlerim sizler samimisiniz, sizler delikanlısınız, sizler heyecanlısınız, sizler enerji dolusunuz, dolayısı ile sizin duygunuz çok ön planda. Canınız istenirse vereceksiniz, varlığınız istenirse ortaya kayacaksınız, herkes sizin bu samimiyetinizi bilmekte, sizin bu kara gözlülüğünüzü fark etmekte, ama unutmayın ki ey gençler sizler hangi konuda samimi iseniz o konu da oyuna gelmeye çok daha fazla yakınsınız demektir. Çünkü insanlar hangi alanda gençliğin bir samimiyetini görse onu kullanmak sureti ile kendi emeline, kendi hedefine nail olmaya çalışmakta. Dolayısıyla biz görüyoruz ki peygamberimizin aşkını kullanmak suretiyle peygambere aşık olan gençleri farklı şekillerde katalize etmeye çalışanlar var. Vatanını milletini seven gençlerimiz var. Onların bu duygularını istismar etmeye çalışanlar var. Onun için diyoruz ki ey gençler samimiyetinizi ihlasınızı kimseye peşkeş çektirmeyin.

Bu konuda biz büyükler olarak gençliğimizin bu noktadaki önünü bizim açmamız lazım. Basiretlerini ve ferasetlerini en güzel şekilde kullanabilmelerinin önünü açmamız lazım. İnşallah bu gençlik merkezide böyle bir güzelliğe hizmet edecektir diye temenni ediyoruz.” dedi.

 Şiran Kaymakamı Yasin Gürkan: “Yeni Firdevs Hatun’lar yeni Şeyhi Şirani’ler çıksın”

Konuşmalarına başlamadan evvel Şiran’ın manevi sahipleri olan Firdevs Hatun’u, Şehit Şirani’yi ve aziz şehitlerimizi rahmetle, hasretle, hürmetle yâd eden Şiran Kaymakamı Yasin Gürkan; “Gençler biraz arkada gözüküyor ben müsaadenizle gençlere hem de ruhu genç olan büyüklerimize asıl gençlerimize hitap etmek istiyorum. Onların beni buradan iyi dinlemesini talep ediyorum. 

Evvela davamızın ismini iyi belirlememiz lazım. Müslüman Türk milleti Karahanlı Hakanı Abdülkerim Saltuk Buğrahan’dan bu zamana kadar yalnızca sunun için yaşadı; İ’la-yı kelimetullah, nizam-ı alem gençler bunu unutmayın. İ’la-yı kelimetullah ve nizam-ı alem Müslüman Türk Milletinin, Türkiye’nin bizim milletimizin dünyaya geliş gayesi, dünyada varlık gayesi budur. Bunu asla unutmayacağız. Bizin gayemiz, bizim davamız, bizim hareketimiz budur. Hepimiz bu gün bu davanın temsilcisiyiz.

İ’la-yı kelimetullah nedir? Nizam-ı alem nedir? İ’la-yı kelimetullah; imansızlıkla, ahlaksızlıkla, cehaletle mücadeledir. Yeryüzünde arzda Allah’ın bir halifesi olarak küresel adaleti, o adil nizamı tahsis etmektir. Bunu asla unutmamamız lazım, sevgili gençler bizim harekemizin bizim davamızın bu olması lazım.

Bu sene malumunuz 2021 senesi istiklal marşının 100 seneyi devriyesi demektir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un bir ideali var. Asım’ın nesli ideali, asımın nesli ne idi onu bir düşünmeye çalışalım. Asım’ın nesli bizim ideal neslimiz. Yani bu nesil öyle bir nesil ki hem manevi olarak güçlü, ahlakıyla, edebiyle, muamelatıyla İslam’ı yaşatma ve yaşama iradesiyle manevi olarak derin bir nesil. Hem zahiri ilimlerde en derin, en bilgili hem de bedenen güçlü kuvvetli bir nesil. İşte Mehmet Akif Ersoy dedemiz bize bir gençlik ideali olarak Asım’ın Neslini sunuyor.

Bugün burada güzel bir hizmet yapılıyor bu hizmetin öncüsü olan kıymetli ilçe müftümüze ve ilçe müftülüğümüzü destekleyen insanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu hizmetin hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum ve şunu temenni ediyorum ki buralardan böyle yerlerden yeni Firdevs Hatun’lar yeni Şeyhi Şirani’ler çıksın, yeniden bu güzellikleri bu hayrı yaşasın inşallah.” açıklamalarında bulundu.

ŞEKAV Şiran temsilcisi Baki Kara: “Bizler vakıf olarak gençlerimizin yanındayız”

Şiran Eğitim Vakfı Şiran Temsilcisi Baki Kara; “Şiran eğitim vakfı adına söz almış bulunuyorum öncelikle vakfımızın Onursal Başkanı Ali Beyaz abimizi ve vakfımızın Başkanı Ramazan Kahveci’nin siz değerli misafirlerimize selamlarını iletiyorum.

Gerçekten her zaman Şiran’daki eğitim faaliyetlerinin içerisinden yer almaktan onur ve gurur duyduğumuz, bugünde birlikte açılışını yapacağımız, gençlik merkezimizin de birçok hususunda yanlarında olduk. Hocalarımızın, bundan sonraki hizmetlerinde vakıf olarak her daim yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyoruz.

Şehrimizde yetişen hafız kardeşlerimize de eğitim desteklerimiz vakıf olarak devam edecek. Şiran eğitim vakfımın sadece bunlarla yeteli kalmadan üniversite öğrencilerimizde burs vermeye devam ediyor. Bu gün itibari ile kütüğü Şiran nüfusuna kayıtlı olan tüm öğrenci kardeşlerimiz için burs başvurularımız başlamıştır. Yaklaşık bir ay gibi bir zaman içerisinde burs başvurularımız sonlanacak. İhtiyacı olan tüm kardeşlerimizi burslara yönlendirirseniz gerçekten çok memnun oluruz. Başvurular sonucunda hak eden ve bursa ihtiyacı olan tüm kardeşlerimizin burs almasını arzu ediyoruz.

Anlamlı bir etkinlikteyiz gençlik merkezimiz bizler için çok önem taşıyor. Özellikle Şiran’ın yaşam bölgesinin olduğu noktada açılması da bizler için çok önemli, bu noktada emeği geçen her kim varsa hepsine çok çok teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Program sonunda çeşitli ikramlarda bulunuldu ve Gençlik merkezi gezilerek etkinlik sona erdi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim