• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 14 °C

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

24.05.2016 16:57
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
Gümüşhane Üniversitesi’nde 2016-2017 öğretim döneminde, 2 bölüm ve 3 programa ilk defa öğrenci alımı gerçekleştirecek. Öğrenci alımlarıyla Gümüşhane Üniversitesi nüfusu hızla artmaya devam ediyor.

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRENCİ SAYISI ARTIYOR
Gümüşhane Üniversitesi’nde 2016-2017 öğretim döneminde, 2 bölüm ve 3 programa ilk defa öğrenci alımı gerçekleştirecek. Öğrenci alımlarıyla Gümüşhane Üniversitesi nüfusu hızla artmaya devam ediyor.
Gümüşhane Üniversitesi Kurumsal iletişim Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada radyo-televizyon ve sinema ile sosyoloji bölümleri ve laboratuvar teknolojisi, tıbbi ve aromatik bitkiler ve tıbbi laboratuvar teknikleri programlarına 2016-2017 öğretim döneminde ilk defa öğrenci alınacağı belirtildi.  
2 BÖLÜM VE 3 PROGRAM
Gümüşhane Üniversitesinde fiziki ve teknik kapasitede meydana gelen gelişme ile birlikte akademik kadronun her geçen yıl arttığı ve buna bağlı olarak yeni bölüm ve programlara öğrenci alınmaya başlandığı vurgulanan açıklamada, “Gelişen ve geliştiren üniversite anlayışını benimseyen Gümüşhane Üniversitesi gelişmeye devam ediyor. Fiziki altyapısı tamamlanma aşamasına gelen Gümüşhane Üniversitesinde akademik ve idari personel ile öğrenci sayısı artmaya devam etmektedir. Bu kapsamda Gümüşhane Üniversitesi her yıl olduğu gibi 2016-2017 öğretim döneminde de yeni bölüm ve programlarıyla öğrencilerine kavuşacak. 2016-2017 öğretim döneminde öğrenci alınması önerilen 2 bölüm ve 3 program YÖK tarafından kabul edildi” denildi. 
İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NE İKİNCİ BÖLÜM 
2009 yılında öğrenci alımına başlayan İletişim Fakültesi bugüne kadar sadece Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrenime devam ediyordu. Açıklamada, 2016-2017 öğrenim döneminde Radyo - Televizyon ve Sinema Bölümü’nün ilk defa öğrenci alımı gerçekleştireceği, birinci ve ikinci öğretim olmak üzere bölüme toplam 100 öğrencinin alınacağı bilgisi paylaşıldı.
EDEBİYAT FAKÜLTESİ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM 
Edebiyat Fakültesi’nde, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Felsefe bölümünün öğrencisi bulunurken gelecek dönemde Sosyoloji Bölümü birinci öğretime 60 öğrenci alımı gerçekleştirileceği açıklandı. Böylece Edebiyat Fakültesi’nde dört bölüm aktif olarak öğrenim hayatına devam edecek. 
TOPLAM 320 ÖĞRENCİ
Yazılı açıklamada, “Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Laboratuvar Teknolojisi Programı birinci öğretim 30, Şiran Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı birinci öğretim 30 ve Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programı birinci ve ikinci öğretim 100 öğrenci olmak üzere toplam 320 öğrenci Gümüşhane Üniversitesinde yeni açılan bölüm ve programlarda öğrenim görmeye başlayacaktır” ifadelerine yer verildi.
YENİ PROGRAMLAR AÇILDI
Açıklamada, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulunda Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım Programı ve Torul Meslek Yüksekokulunda Bilgi Güvenliği ve Teknolojisi Programı’nın açıldığı bilgisi paylaşılırken, bu programlardaki akademik kadronun en kısa zamanda tamamlanarak öğrenci alımına başlanacağı duyuruldu.  

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim