• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 15 °C

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ, AZERBAYCAN’DAKİ PROJENİN ORTAĞI OLDU

05.05.2021 14:22
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ,  AZERBAYCAN’DAKİ PROJENİN ORTAĞI OLDU
Gümüşhane Üniversitesi ile Azerbaycan Bilimler Akademisi (ANAS) arasında Ortak Uluslararası TÜBİTAK Proje Çalışması gerçekleştirileceği belirtildi.

Gümüşhane Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nafiz MADEN, gazetemize yaptığı açıklamada, Gümüşhane Üniversitesi ve Azerbaycan Bilimler Akademisi araştırmacılarının iş birliği ile Azerbaycan'ın hidrokarbonca zengin bir bölgesi olan Abşeron Yarımadası'nda gama ışın spektrometresi yöntemiyle ortak TÜBİTAK projesi yapılmasının planlandığını söyledi.

Projenin ilk amacının, Azerbaycan'daki Abşeron yarımadasında hidrokarbon aramaları için radyometrik yöntemi ile test etmek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Maden, “Her iki ülkenin bilim insanları, uluslararası iş birliği içinde bilgi birikimlerini ve tecrübelerini birlikte kullanarak ortak bilimsel çalışmalar yürütülmesine imkân sağlanacaktır. Böylece proje sonucunda Türkiye'deki muhtemel hidrokarbon rezervuar alanları bu yöntem kullanılarak değerlendirebilecektir. Ayrıca, önerilen proje ile Türkiye ve Azerbaycan'da yeni araştırma ve proje iş birliği çalışmalarına öncülük etmesi hedeflenmiştir. Her şeyden önce, yapılacak iş birlikleri ile ülkelerimizin refah ve mutluluğunu artırmak amaçlanmıştır. Projede Gümüşhane Üniversitesinden Prof. Dr. Nafiz Maden, Doç. Dr. Enver Akaryalı ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Gücer yer almaktadır. Azerbaycan Bilimler akademisinden Prof. Dr. Abdulvahab Sarif Mehdiyev Mukhtarov Azerbaycan tarafında bu projenin yürütücülüğünü üstlenmiştir. Yine Azerbaycan Bilimler Akademisinden Prof. Dr. Fakhraddin Kadirov da bu proje içerisinde yer almaktadır” dedi.

HABER: İbrahim Özdemir

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim