• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 16 °C

GÜMÜŞHANE TURİZMİN NERESİNDE?

01.12.2022 13:10
GÜMÜŞHANE TURİZMİN NERESİNDE?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Kasım 2022 tarihinde Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) 7. Olağan Genel Kurulu'na katılarak bir konuşma yaptı.

GÜMÜŞHANE TURİZMİN NERESİNDE?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Kasım 2022 tarihinde Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) 7. Olağan Genel Kurulu'na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Hem turist sayısı, hem turizm geliri bakımından ülkemizin zirve noktasını hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanımızın bu değerlendirmesi sonrası Gümüşhane kamuoyu Gümüşhane turizmini sorguluyor. Gümüşhane, Turizm’in neresinde?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada turizmle ilgili çok önemli konulara değindi? Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın yaptığı konuşmada turizmle ilgili belirttiği önemli bazı bölümler şöyledir:

"Her ne kadar küresel salgın döneminde kısa bir ara vermiş olsak da hem turist sayısı hem turizm geliri bakımından ülkemizin zirve noktasını hep birlikte yaşıyoruz. Turist başına gecelik harcamanın 1000 dolara yaklaşması, verilen emeklerin karşılığının alınmaya başlandığının işaretidir. Türkiye'nin 2021'de dünyada turist sayısında dördüncü, turizm gelirinde sekizinci sıraya yükselmiş olması bu yıl çok daha iyi yerlere geleceğimizin habercisidir.”

"Turizmdeki rakiplerimizin, küresel krizlerin etkisiyle irtifa kaybettiği şu dönemde bizim, çok daha fazla çalışarak dünya liderliğine yükselme yolumuz açıktır. Millet olarak en büyük vasfımız olan krizleri fırsata çevirme maharetimizi, ekonomimizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüterek tekrar göstereceğimizden kimse şüphe duymasın. Sadece turizm sektöründe, hâlihazırda 609 yeni tesis ve 143 bini aşkın yeni yatak kapasitesine sahip yatırımların sürmesi bu gerçeğin ifadesidir. Üstelik elimizde deniz, kum, güneş turizminin ötesinde hâlâ potansiyelinin çok azını değerlendirebildiğimiz daha pek çok imkân var. Terörden arındırdığımız Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin medeniyetlerin binlerce yıllık tarihinden süzülüp gelen güzellikleri bunlardan biridir. Altyapısındaki gücümüzü ispatladığımız sağlık turizmi bunlardan biridir. Anadolu'nun dört bir yanına uzanan ve her birinin ayrı hikâyesi, ayrı efsanesi olan seyahat rotalarımız bunlardan biridir."

"Ülkemiz artık iki teröristle, 3-5 milyar dolarlık spekülasyonla, 3-5 kifayetsiz siyasetçinin hezeyanlarıyla, medya manipülasyonlarıyla istikameti değiştirilecek bir yer olmaktan çoktan çıkmıştır. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizin demokrasi ve kalkınma yolunda katettiği mesafeyi görmek, anlamak, kabullenmek istemeyenler, istedikleri kadar uğraşsınlar. Milletimiz bu gerçeği, 15 Temmuz'daki şanlı direnişinden, kahraman ordusunun sınır ötesi harekâtlarına kadar pek çok örnekle defalarca ortaya koymuştur. Turizm sektörümüzün başarıları bile tek başına bu hakikati ispatlamaya yeterlidir.”

GÜMÜŞHANE TURİZMİN NERESİNDE?

Cumhurbaşkanımızın bu değerlendirmesi sonrası Gümüşhane kamuoyu Gümüşhane turizmini sorguluyor. Gümüşhane, Turizm’in neresinde?

Gümüşhaneli vatandaşlarımız şunları soruyor:

  • Sayın Cumhurbaşkanımız ülke olarak turizmde zirve noktayı yaşadığımızı söyledi. Bu zirve noktaya Gümüşhane ili ne zaman gelecek?
  • Şu anda Gümüşhane, turizmin neresinde?
  • Gümüşhane’ye 2022 yılında gelen yerli ve yabancı turist sayısı nedir?
  • Gümüşhane’de 2022 yılındakonaklayan yerli ve yabancı turist sayısı nedir?
  • Gümüşhane il merkezinde bir turizm danışma bürosu yok? Acaba 24 saat hizmet verecek bir turizm danışma bürosu ne zaman açılacak?
  • Gümüşhane’de turizm sektörü firmalarının atılım yapmaları için onlara hangi yetkililer ve siyasetçiler destek olacak?
  • Gümüşhane’de turizm bilmecesini hangi babayiğitler çözecek?

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim