• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Gümüşhane : 19 °C
  • Trabzon : 17 °C

GÜMÜŞHANE TURİZM MERKEZİ OLACAK

07.06.2018 12:09
GÜMÜŞHANE TURİZM MERKEZİ OLACAK
Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gümüşhane’de gerçekleştireceği miting öncesi Gümüşhanelilere mesaj gönderdi.

Ekonomisi tarım ve hayvancılığa bağlı olan Gümüşhane’nin iktidarın yanlış tarım politikaları yüzünden zor günler geçirdiğini söyleyen Akşener, tarihi ve kültürel yapısı, doğal güzellikleriyle bu zamana kadar değerlendirilmeyen Gümüşhane’nin turizm merkezi olacak potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Turizm Yatırımları Gelecek

                   Hititlerden Osmanlı Devleti’ne kadar tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Gümüşhane’nin tarihi eserleri ve doğal güzelliklerinin ön plana çıkartılmadığını belirten Akşener, “Limni Gölü, Tomara Şelalesi, Karaca Mağarası, Zigana Kayak Merkezi ve yaylalarıyla kendine hayran bırakan Gümüşhane’nin doğal güzellikleri, Kov Kalesi, Santa Harebeleri ve Satala Antik Kenti’yle de tarihe ışık tutmaktadır. Ancak bu zamana kadar turizm kenti olarak değerlendirilmeyen Gümüşhane’ye, İYİ Parti iktidarıyla turizm yatırımları getireceğiz. Gümüşhane ekonomisine katkı sağlayacak bu yatırımlar, Gümüşhaneli gençlerimize de istihdam sağlayacaktır” dedi.

Gümüşhaneliler Hesap Soracak

                   Tahıl, fiğ, kuru fasulye, şeker pancarı ve patates eken Gümüşhaneli çiftçilerin başta elma ve armut olmak üzere meyvecilikte de gelişmesi gerekirken yanlış tarım politikaları yüzünden tarlaların ekilmediğini ifade eden Akşener, “Kuru fasulyeyi Kırgızistan’dan, tahılı Rusya’dan, patatesi İran’dan, eti Polonya’dan alıp yerli ve milli olmaktan bahsediyorlar. Türk milleti AKP gelene kadar tarım ve hayvan ürünlerini yerli yediği gibi dışarı ihraç ederdi. Kendi kendine yeten ülkemizi yabancı ülkelere mahkum edip, hastalıklı etleri yedirenlerden Gümüşhaneli hemşerilerimin hesap soracağından hiç şüphem yok” şeklinde konuştu.

Hastane Bile Yapamadılar

                   2012 yılında ihalesi yapılan ve 2 yıl içinde bitirileceği söylenen devlet hastanesinin 5 yılda bitirildiği gibi zemin etüdü yapılmadığı için Gümüşhanelilerin hayatının tehlikeye atıldığını da sözlerine ekleyen Akşener, “heyelan bölgesinde hastane mi olur? Yandaşlarını zengin etmek kimseyi dinlemeden yaptıkları hastanenin duvarlarının çatlamaya başladığını biliyorum. Her gün yüzlerce vatandaşımızın tedavi için gittiği hastanede çökme olursa bunun hesabını kim verecek? Şimdi de şehir hastanesi diye vatandaşımızı mağdur eden iktidar hastane bile yapamıyor. İYİ Parti iktidarı ile vatandaşımız ulaşılabilir, temiz ve güvenli sağlık yatırımlarına kavuşacak” diye konuştu.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim