• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 15 °C

GÜMÜŞHANE SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

05.01.2014 16:57
GÜMÜŞHANE SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ
Gümüşhane’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonunda “Gençlik Şühedanın İzinde” projesi kapsamında Sarıkamış Şehitlerini Anma yürüyüşü düzenlendi.

Aydın Doğan Spor Tesisleri önünde başlayan yürüyüşe Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, kamu kurum müdürleri, AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen, öğrenciler ve yüzlerce vatandaş katıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından katılımcılara Türk Bayrağı, atkı, bere, Sarıkamış Belgeseli CD’si dağıtılmasının ardından başlayan yürüyüş Ali Beyler mevkiinden Fuadiye Caddesi, Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Hasanbey mahallesini takip ederek Zafer meydanında son buldu.
Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, burada yaptığı konuşmada Kurtuluş Savaşının bütün sahnelerinin kahramanlıklarla dolu olduğunu belirterek, “Konu vatan savunması olursa, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle Türk Milleti bir bütün halinde hareket eder, canını feda eder ama vatanını feda etmez. Savaşlar çeşitli stratejilerle yürütülür. Bu stratejilerin bazıları başarılı olabilir, bazıları olmayabilir. Bizler, Sarıkamış şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Bugün bu organizasyonla onlara olan saygı ve sevgimizi gösteriyoruz. Yaptığımız yürüyüşle birlik ve beraberliğimizi herkese haykırışın bir göstergesidir. Bu anlamda başta Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve Sarıkamış şehirlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Dileğimiz bu tür mücadelelerin tekerrür etmemesidir. Ancak, gerektiği anda yek vücut vatan savunmasını yaparız, canımızı vatanımız için feda etmesini de biliriz. Bizler, bu yürüyüşümüzle mesajımızı tüm dünyaya haykırmış olduk.” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ise 99 yıl önce 90 bin şehidini donarak toprağa vermiş ulusun evlatları olarak, ecdadı yad etmenin, onları anmanın onurunu yaşadıkları söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından program hatıra fotoğrafı çekilmesi ve katılımcılara ikramlarda bulunulması ile son buldu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim