• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 26 °C

GÜMÜŞHANE POSTA PULLARINDA YER ALAN GÖRSELLERLE TANITILACAK

17.05.2024 12:29
GÜMÜŞHANE POSTA PULLARINDA YER ALAN GÖRSELLERLE TANITILACAK
Gümüşhane’nin eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi mirası, posta pulları aracılığıyla tanıtılacak.

GÜMÜŞHANE POSTA PULLARINDA YER ALAN GÖRSELLERLE TANITILACAK

Gümüşhane’nin eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi mirası, posta pulları aracılığıyla tanıtılacak. 

Gümüşhane İl Genel Meclis Başkanı Av. Eşref Balki, Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı hemşehrimiz Hüseyin Tok’u ziyaret etti.

Balki, ziyarette genel Müdür Yardımcısı Tok’tan Gümüşhane’nin tarihi ve turistik değerlerinin tanıtımına katkı sağlaması amacıyla PTT’nin anma pulu, resmi pullar, sürekli pullar, zarflar, kartlar portföy ve benzeri resmi emisyonlarında ilimizin turizm destinasyonların görsellerine yer verilmesini talep etti.

Meclis Başkanı Balki’nin talebini olumlu karşılayan Tok, PTT Genel Müdürlüğü Değerli Kağıtlar Daire Başkanlığına bu konuda çalışma başlatılması yönünde talimat verdi.

Meclis Başkanı Balki, Gümüşhane’nin, eşsiz tarihi mirası ve doğal güzellikleriyle dikkat çektiğini vurgulayarak, “Bizler tarihi ve doğal güzellikleri dünyanın dört bir yanına tanıtmak istiyoruz. Şehrin tarihi yapıları, benzersiz doğal manzaralarından seçilecek birkaç tane destinasyonumuz PTT’nin resmi emisyonlarında yer alacak. Basılacak pullar, ilimizin eşsiz kültürel ve doğal mirasını tanıtmak için bir araç olarak kullanılacak” dedi.

Posta pullarının, Gümüşhane’nin benzersiz kültürel ve doğal mirasını tanıtmak için bir fırsat sunacağını kaydeden Balki, “İlimizin güzelliklerini, posta pulları aracılığıyla da tanıtacağız. Daha önce PTT’nin resmi emisyonlarında 1958, 1960 ve 2005 yıllarında Gümüşhane’ye ver verilmişti. Şimdi talebimiz üzerine tekrar çalışma başlatıldı. Bizler sürecin takipçisi olacağız. Bu vesileyle hemşehrimiz Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Tok’a misafirperverliği için teşekkür ediyor, destekleri için de şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim