• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 21 °C

GÜMÜŞHANE ORGANİK TARIM FUARINDA

16.05.2018 11:45
GÜMÜŞHANE ORGANİK TARIM FUARINDA
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Gümüşhane İl Müdürlüğü İzmir'de düzenlenen ve organik ürünlerin sergilendiğini '9. Ekoloji İzmir Organik Tarım Fuarı'na katılarak Gümüşhane’de üretilen organik ürünlerin tanıtımını gerçekleştirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteği ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği işbirliği ile  9 - 12 Mayıs tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilen "9. Ekoloji İzmir Organik  Tarım Fuarı' etkinliklerinde Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü açtığı  standa ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, 9. Ekoloji İzmir Organik Tarım Fuarında İl Müdürlüğü olarak stant açtıklarını, Gümüşhane’de üretilen organik ürünleri ve yetiştirilen diğer tarımsal ürünleri sergilediklerini belirterek,  Gümüşhane’nin organik ve doğal ürünleriyle yükselen bir trend içerisinde ülkemiz tarımında söz sahibi olmaya aday bir il olduğunu söyledi.

İl Müdürlüğü tarafında açılan standa ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Birşen, “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında ilimizde yürütülen çalışmaları ve üretilen ürünleri tanıtma fırsatı bulduk. Stant da ayrıca ziyaretçilere Gümüşhane'nin Organik Çiçek Balını ve pestil ve kömesini ikram ettik. Organik tarımla ilgili tanıtıcı el broşürü, çiftçi el kitaplarımız ilgi gördü, ayrıca organik tarım konularında da bilgiler verildi” açıklamasında bulundu.

Standı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Güldal, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Sabahat Güllüoğlu, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Resul Durmaz, yabancı konuklar ve vatandaşlar ziyaret etti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim