• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 12 °C

GÜMÜŞHANE ÖNLEMLERE DAHA ÇOK UYMALI

17.02.2021 11:02
GÜMÜŞHANE ÖNLEMLERE  DAHA ÇOK UYMALI
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca illere göre haftalık Covid-19 vaka sayılarını paylaştı. Tabloya göre Gümüşhane 8-14 Şubat tarihleri arasında Türkiye’de en çok vakanın görüldüğü 10.il oldu.

GÜMÜŞHANE ÖNLEMLERE

 DAHA ÇOK UYMALI

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca illere göre haftalık Covid-19 vaka sayılarını paylaştı. Tabloya göre Gümüşhane 8-14 Şubat tarihleri arasında Türkiye’de en çok vakanın görüldüğü 10.il oldu.

Son basın toplantısında illerdeki vaka sayısını paylaşacağını hatırlatarak bundan sonra her hafta başında 7 günün vaka sayısını ilan edeceklerini kaydeden Bakan Koca, covid19.saglik.gov.tr adresindeki harita verilerini paylaştı.

Haritaya göre 8-14 Şubat tarihleri arasında 100 bin kişide vaka sayısı Gümüşhane'de 97,18 olarak ilan edildi. Doğu Karadeniz Bölgesindeki illerden Trabzon 100 bin kişide 228,02 ile ilk sırada yer alırken onu 202,44 vaka ile Rize, 194,42 vaka ile Ordu, 184,34 vaka ile Giresun, 171,29 vaka ile Samsun izledi.

Gümüşhane'nin bu rakamla 10.sırada yer alması hafta sonu denetlemesinde vaka sayılarının arttığını belirterek vatandaşlardan kurallara uymasını isteyen Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek'in çağrısını akıllara getirdi.

Diğer yandan Gümüşhane'de uygulanan Covid-19 aşı sayısı 6 bin 585 doza ulaştı. Birinci doz uygulanan kişi sayısının 5 bin 915 olduğu Gümüşhane'de ikinci doz Covid-19 aşısı uygulanan kişi sayısı 670 oldu.

HABERE YORUM / HASAN PİR

Sağlık Bakanımız Sayın Koca, Kovid – 19 Türkiye verilerini dün gece açıkladı. Bundan sonra da bu açıklamalar devam edecek.

Gümüşhane’deki beklenmedik yükseklik Gümüşhanelileri üzmüş olsa da, resmi ağızdan yaşadığımız ilin durumunu bilmiş olmak tedbirlere daha sıkı sarılmamızı sağlayacaktır.

Bu sonuçların açıklanmasından sonra hiç kimse, moral bozukluğuna girmemeli, telaş etmemeli, hele hele birilerini suçlayıcı tavır içine de girmemeli.

Gümüşhane’de başta Valimiz Sayın Taşbilek olmak üzere, Sağlık çalışanlarımız, Sağlık İl Müdürlüğümüz, Devlet Hastanemiz ve sahadaki sağlıkçılarımız, polis ve jandarmamız  ve konu ile ilgili görevli diğer tüm personel işlerini en güzel şekilde yapıyorlar. Vatandaşlarımız da büyük fedakarlıklar göstererek tedbirlere uyuyorlar.

Bu mücadele “ben, sen” mücadelesi değil, “biz” mücadelesi. Hep birlikte bu işin üstesinden Allah’ın izni ile geleceğiz.

En önemli ilacın kişisel korunma olduğu vatandaşlarımıza daha sık anlatılmalı. Bu konuda yetkililer Gümüşhane yazılı ve internet basınını  daha yoğun kullanmalı. Yetkililer basınla sık sık bilgi alış verişi yapmalı. Basın kuruluşlarına bizzat giderek basınla ne yapılacağı istişare edilmeli ama vatandaşımıza mutlaka sık sık her gün verilmesi gereken mesaj verilmeli. Bütün bunlar vatandaşımızı sıkmadan, korkutmadan, telaş vermeden yapılmalı.

İnşallah sağlıklı güzel günler bizi bekliyor. Kısa zamanda Kovid salgınının Gümüşhane’de de Türkiye’nin tamamında da biteceğine olan umudumuz tamdır. Asıl Şifa verici Rabbimizden de isteğimiz budur.

Haber Merkezi

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim