• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 17 °C

Gümüşhane İmam Hatip Ortaokulu’ndan TÜBİTAK Bilim Fuarı

24.05.2016 16:42
Gümüşhane İmam Hatip Ortaokulu’ndan TÜBİTAK Bilim Fuarı
Gümüşhane İmam Hatip Ortaokulu’ndan TÜBİTAK Bilim Fuarı

Gümüşhane İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Aydın Doğan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen fuarın açılışına Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Gümüşhane Adliyesi hakim ve savcıları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Açılış kurdelesini Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun ile birlikte kesen Vali Yavuz, daha sonra beraberindekilerle birlikte fuardaki bütün stantları ve resim sergisini ziyaret etti. 

Proje sahibi öğrencilerden projeler hakkında bilgi alarak, öğrencileri ve öğretmenleri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Vali Yavuz, TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknik yönde araştırma inceleme yaparak, kendi milli buluşlarımızı gerçekleştirmek ve hiçbir şekilde başka bir ülkeye ve başka bir milletin insafına bağlı kalmaksızın kendi milli üretimimizi gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş bir kurum olduğunu, bu kapsamda okullarda da TÜBİTAK destekli proje çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

Proje kapsamında yapılan çalışmaların mükemmel olduğunu ifade eden Vali Yavuz, “Bu, projenin amacına ulaştığını göstermektedir. Gümüşhane genelinde sizin okulunuz da dâhil 70 okula verilen maddi destek ve sizlerin de bu işi kavramanızla birlikte amaca ulaşılmıştır. Ancak okul döneminde yapılanlar burada kalmamalı. Bütün hedefiniz, burada aldığınız bilgi ve tecrübeyi ülkemiz ve milletimiz öncelikli olmak üzere bütün insanlığın hayatını kolaylaştıracak şekilde yeni icatlar yapmakta kullanmak olmalıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak: http://www.gumushane.gen.tr/v2/gumushane/gumushane-imam-hatip-ortaokulundan-tubitak-bilim-fuari-h15168.html#ixzz49a3lABzg 
Follow us: @gumushane on Twitter | gumushane.gen.tr on Facebook

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim