• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 12 °C

GÜMÜŞHANE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OTİZM GÜNÜ AÇIKLAMASI

03.04.2024 12:20
GÜMÜŞHANE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OTİZM GÜNÜ AÇIKLAMASI
Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü, Otizm Farkındalık Ayı kapsamında toplumu bilinçlendirmek ve otizmli bireylerin yaşam kalitesini artırmak için önemli adımlar atıyor. Otizm, genellikle çocukluk çağında ortaya çıkan, yaşam boyu süren bir gelişimsel bozukluk o

 

GÜMÜŞHANE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OTİZM GÜNÜ AÇIKLAMASI

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü, Otizm Farkındalık Ayı kapsamında toplumu bilinçlendirmek ve otizmli bireylerin yaşam kalitesini artırmak için önemli adımlar atıyor. Otizm, genellikle çocukluk çağında ortaya çıkan, yaşam boyu süren bir gelişimsel bozukluk olarak bilinir. Ancak, her bireyin deneyimi farklı olduğundan, otizm spektrum bozukluğu (OSB), belirtilerinin şiddeti ve türü açısından geniş bir yelpazede olabilir.

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, otizmin erken teşhis ve uygun destekle yönetilebileceğini vurguluyorlar. Eğitim, terapi ve destek hizmetlerinin otizmli bireylerin yaşam kalitesini artırmada kritik rol oynadığını belirten yetkililer, potansiyellerini maksimize etmelerine olanak tanıdığını ifade ediyorlar.

Toplumda otizm farkındalığının ve kabul seviyesinin artmasıyla birlikte, otizmli bireylerin sosyal ve iş yaşamında tam olarak yer almaları için çaba gösteriliyor. Bu çerçevede, Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü, çeşitli etkinlikler ve seminerler düzenleyerek toplumu bilinçlendiriyor ve otizmli bireylerin topluma entegrasyonunu destekliyor.

Otizm Farkındalık Ayı vesilesiyle yapılan açıklamalarda, otizmli bireylerin güçlü yanlarının da olduğuna dikkat çekiliyor. Örneğin, bazıları matematiksel yeteneklerde ya da detaylara odaklanma konusunda üstün olabilirler. Bu potansiyellerin keşfedilmesi ve desteklenmesi, otizmli bireylerin kendilerini ifade etmelerine ve topluma katkı sağlamalarına olanak tanıyor.

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü, toplumun otizm konusunda bilinçlenmesi ve otizmli bireylere yönelik destek hizmetlerinin artırılması için çalışmalarını sürdüreceğini belirtiyor. Toplumun tüm kesimlerinin, otizmli bireylerin yaşamlarını desteklemek ve onların haklarına saygı göstermek adına birlikte hareket etmesi gerektiği vurgulanıyor. Bu sayede, otizmli bireylerin yaşam kalitesi artırılarak toplumsal dahillikleri sağlanmış olacak.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim