• BIST 10045.74
  • Altın 2383.337
  • Dolar 32.4134
  • Euro 34.5567
  • Gümüşhane : 16 °C
  • Trabzon : 17 °C

GÜMÜŞHANE İÇME SUYU İSALE HATTI VE ARITMA TESİSİ İNŞAATLARI DEVAM EDİYOR

18.04.2024 13:07
GÜMÜŞHANE İÇME SUYU İSALE HATTI VE ARITMA TESİSİ İNŞAATLARI DEVAM EDİYOR
Gümüşhane ilinin içme suyu ihtiyacını karşılamak adına önemli adımlar atılıyor. Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, 2021 yılında tamamlanan Bahçecik Barajı'nın ardından, şimdi de içme suyu isale hattı ve

GÜMÜŞHANE İÇME SUYU İSALE HATTI VE ARITMA TESİSİ İNŞAATLARI DEVAM EDİYOR

Gümüşhane ilinin içme suyu ihtiyacını karşılamak adına önemli adımlar atılıyor. Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, 2021 yılında tamamlanan Bahçecik Barajı'nın ardından, şimdi de içme suyu isale hattı ve arıtma tesisi inşaatlarına hızla devam ediliyor.

Bahçecik Barajı, temelden 67 metre yüksekliğinde inşa edilerek geçtiğimiz yıl tamamlanmıştı. Şimdi ise barajın ardından başlatılan projede, 29 kilometre uzunluğunda içme suyu isale hattı ve 25 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisi inşaatları devam ediyor. Bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte, Gümüşhaneli vatandaşlar, temiz ve güvenilir içme suyuna daha kolay bir şekilde ulaşacaklar.

İnşaatların tamamlanmasıyla Gümüşhane'de yaşayan vatandaşlar, memba kalitesinde suya erişim sağlayacaklar. Bu da sağlık ve yaşam kalitesinin artması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Proje kapsamında yapılan açıklamalara göre, içme suyu isale hattı ve arıtma tesisi inşaatlarının tamamlanması için titiz bir çalışma yürütülüyor. İnşaatların ilerlemesiyle birlikte, Gümüşhane'nin içme suyu ihtiyacı daha modern ve güvenilir bir altyapıyla karşılanacak.

Gümüşhane'de devam eden içme suyu isale hattı ve arıtma tesisi inşaatları, ilin yaşam kalitesini yükseltmek ve vatandaşların suya erişimini kolaylaştırmak adına büyük bir öneme sahip.

Haber: Ebuzer YAPAR

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim