• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 16 °C

GÜMÜŞHANE DEVLET HASTANESİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI

05.08.2022 13:06
GÜMÜŞHANE DEVLET HASTANESİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI
CHP Parti Meclisi Üyesi, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gümüşhane Devlet Hastanesindeki uzman doktor yetersizliğini, yetersizlikten kaynaklanan yoğunluğu ve bölge halkının mağduriyetini TBMM gündemine taşıdı.

CHP Parti Meclisi Üyesi, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gümüşhane Devlet Hastanesindeki uzman doktor yetersizliğini, yetersizlikten kaynaklanan yoğunluğu ve bölge halkının mağduriyetini TBMM gündemine taşıdı. 

Tarhan, uzun yıllar yapılması beklenen Gümüşhane Devlet Hastanesindeki uzman doktor yetersizliğine dikkat çekerek, çevre ilçelerde hastane olmaması sebebiyle hasta yoğunluğunun çok arttığının ve uzman yetersizliği sebebi ile hastaların mağdur olduğunun altını çizdi ve "Gümüşhane halkı sahipsiz bırakılamaz" dedi. 

“Hastane yaptılar ama doktor yok” 

8 katlı, 200 yataklı, 10 ameliyathane ve 30 yoğun bakım ünitesi olacak şekilde projelendirilen hastanenin 38 milyon TL yerine 51 milyon TL’ye mal olduğunu, inşaatın tamamlanmasının ardından hastanenin heyelan bölgesinde olması sebebiyle zeminde kayma ve çatlaklar meydana geldiğini, bu nedenle inşaat süresinin uzadığını ve 6 yıllık bir yap, boz serüveninden sonra 27 Aralık 2021 tarihinde hastanenin açıldığını hatırlatan Tarhan, “Hastanenin yapımı ayrı bir serüvenken şimdi de hastanede doktor bulmak hastalar için ayrı bir macera halini almış durumda. Sağlık sisteminde devrim yapmayı bina yapmakla sınırlı zanneden Ak Parti iktidarı için denilebilecek tek şey; Hastane yaptılar ama yaptıkları hastanede doktor yok” ifadelerini kullandı. 

"Uzman doktorların sayısı arttırılmalıdır" 

Çevre ilçelerde devlet hastanesi bulunmadığını da söyleyen Tarhan, Gümüşhane Devlet Hastanesinde artan hasta yoğunluğunun, bazı doktorların tayin olması ve bazılarının da istifa etmesinin büyük bir sorun yaşattığını belirtti.  Uzman doktor eksikliğinin yaşandığını ve iktidarın bu duruma seyirci kaldığını söyleyen Tarhan, "Gümüşhaneli hemşerilerim sahipsiz değildir. Gümüşhane Devlet Hastanesinde, ameliyatlar aksamakta, muayene randevularında sorunlar yaşanmaktadır. Özellikle Dahiliye, Göğüs Hastalıkları, Gastroenteroloji ve diyaliz ünitesi için Nefroloji branşlarında uzman doktorların ve acil doktorlarının ivedilikle sayısı arttırılmalıdır. " dedi. 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim