• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 15 °C

Gümüşhane ‘Deveboynu’ Suyunda Israrcı

26.01.2020 11:55
Gümüşhane ‘Deveboynu’ Suyunda Israrcı
Gümüşhane’de bugün yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında bir kez daha Deveboynu yaylasındaki suyun şehir şebeke suyuna katılması ve Harşit Çayı ıslahının tamamlanması konusu gündem oldu.

Gümüşhane’de bugün yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında bir kez daha Deveboynu yaylasındaki suyun şehir şebeke suyuna katılması ve Harşit Çayı ıslahının tamamlanması konusu gündem oldu.

Devlet Su İşleri (DSİ) 22.Bölge Müdürü Dr. Emre Akçalı’nın sunumunun ardından soru-cevap kısmında Sinan Akıncı tarafından bölge müdürüne “2019 Nisan ve Eylül toplantılarında Deveboynu suyunun Gümüşhane içme suyuna katılması gündeme getirilmişti. Bu konuda proje ve etüt yapıldı mı?” sorusu yöneltildi.

Bu sırada söz alan Vali Kamuran Taşbilek, “Oranın bizim için rezerv alan olması noktasında bir çalışma yapılması noktasında önem arz eden bir yer. Fizibilite ve etüt raporunu elimizde tutmak istiyoruz” ifadelerini kullanırken Belediye Başkanı Ercan Çimen’de söz alarak açıklamalar yaptı.

Başkan Çimen, “2019 yılı bizim için zor bir yıl oldu. 2020’yi daha güzel bir şekilde karşılayacağız. Bahçecik barajımızı 2020 yılında bitmesi gerekiyordu. Bu şehrin 50 yıllık su ihtiyacını burası karşılayacak. Bahçecik barajı şuanda yüzde 20 civarında. Tarım ve Orman Bakanımız geldiğinde bu sorunlarımızı ilettik ona. Genel Müdürümüz de bizzat buraya geldi. Bizim en önemli sorunlarımızın başında su geliyor. Bu bir şehrin içme suyu. Bahçecik barajının bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Şehrimizin gerdanlığı olan Harşit Çayı dere ıslahı işi de bitirilmeli. 2020, 2019’dan çok daha iyi olacak inşallah. Geleceğe ümitle bakıyoruz” diye konuştu.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay ise Gümüşhane’nin bu kaynak suyuna çok ihtiyacı olduğunun altını çizerek, “Bu suyun Gümüşhane’ye kazandırılması adına bir yerlerde izimizin olmasını istiyoruz. Bununla ilgili bir çalışma başlatılmalı. Mevcut imkanlarla ön fizibilite raporu yapılabilir” dedi.

Deveboynu suyunun yanında Harşit çayı ıslah projesinin de bitirilmesini sabırsızlıkla beklediklerini kaydeden Akçay, “Bu yürüyüş yollarını kullanmak istiyoruz. DSİ ve Karayolları ilimizde en büyük yatırımları olan kuruluşlar. Hepsine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim