• BIST 9524.59
  • Altın 2499.358
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.2565
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 16 °C

GÜMÜŞELLER KADIN KOOPERATİFİ MODERN RESTORAN AÇTI

11.08.2022 12:22
GÜMÜŞELLER KADIN KOOPERATİFİ MODERN RESTORAN AÇTI
Gümüşhane’nin ilk kadın kooperatifi olan “Gümüşeller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” 1,5 milyon hibe desteği sağlayan DOKA projesi ile restoran işletmesini açtı.

Haber: Cihan ÇAPLİ, İlkim AYTAÇ 

Gümüşhane’nin ilk kadın kooperatifi olan Gümüşeller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi 1,5 milyon hibe desteği sağlayan DOKA projesi ile restoran işletmesini tı. 

Karaer mahallesi Atatürk Caddesi  Gençlik Merkezi yanında hizmete  giren 500 m2 alana sahip restoran yeni ve modern bir konseptle dizayn edildi. Restoran için 2 milyon TL harcama yapıldı. Restoran, haftanın her günü 08-24 saatleri arası hizmet verecek. 

Gümüşeller Kadın Kooperatifi, DOKA'nın (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) hazırladığı projeyle Gümüşhane’ye ait ürünleri, yemekleri tanıtmak ve ayrıca kadınların sesi olmak için kuruldu.  

Gümüşhane’nin Yüzü, Sesi Olmayı Amaçlıyoruz" 

Gümüşeller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi hakkında bilgi veren Başkan Ayşegül Öznur Parlak, “Gümüşhane’yi tanıtmak, yöresel yemekleri tanıtmak ve Gümüşhane’nin yüzü olmak istiyoruz.  Kadınların sesi olmayı ve burada kadınlara istihdam sağlayarak evlerine ekonomik bir güç sağlamak istiyoruz. Kadınlarımızın ayaklarının üzerinde durabilmelerini amaçlıyoruz” dedi 

Gümüşeller Kadın Kooperatifini Cesaretle Kurduk 

Başkan Parlak, “Ben kooperatif haricinde kendime ait bir özel İşletmenin de sahibiyim. Bir kadın olarak çevremde evde oturan kadınları gördüğüm için böyle bir kooperatifi kurmaya karar verdim. Bakanlığın eğitimlerini takip ettim. Bakanlık fuarına katıldım. Ne amaçladıklarını öğrenmek istedim. Bu gördüklerim bana cesaret verdi, Gümüşhane’de kooperatif neden olmasın dedim, bu şekilde kooperatifi kurmaya karar verdik. Bu yolla başladık. Ortaklaşa arkadaşlarımızla birlikte, yedi ortak olarak kurduk. Daha sonra başka arkadaşlarımız da kooperatife katıldı”  dedi. 

“Gümüşhane’de kadınlar olarak farkındalık oluşturduk”  

 Ayşegül Öznur Parlak, “Kooperatife ait Restoranı açmakla birlikte bir farkındalığın oluşacağını düşünüyoruz. Gümüşhanede bir ilk. Bu restoranda mutfağından, garsonuna kadar çalışanların hepsi kadın. Bu çok önemli bir farkındalık. Bu işletmede ‘yirmi kadına’ istihdam sağlayacağız. Aynı zamanda sosyal içerikli programlarımız da olacak. Eğitimler, haftalık eğitimler kadınlara yönelik olacak. Bu çatı altında, sanat etkinlikleri, şiir dinletileri, sergi olsun çok amaçlı farklı farklı şeyler yapacağız” şeklinde konuştu.  

Ayşegül Öznur Parlak, içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılardan dolayı fiyatlarla ilgili konuda da şunları belirti, “İçinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılar fiyatlara ebetteki yansıyor. Bir yükseklik var ama kadın kooperatifi olduğu için biraz daha diğerlerinden daha uygun ve kaliteli ürünleri çıkartıyoruz" dedi.  

“Bir Kadın Eli, Bütün Kadınların Eli" 

Ayşegül Öznur Parlak, Bir kadının sesi olmakla kadınların her yerde bulunabileceğini göstermek istedik. Kadınlar olarak, daha iyisini yapabileceğimizi ve daha farklı olduğumuzu göstermeye çalıştık. Bir kadının elini bütün kadınların eli olarak görüyoruz. Bu şekilde birleşen eller ve bu ellerde bir güç doğuyor. Onların da yapamayacağı hiçbir şey yok bu ellerle" şeklinde konuştu.  

“Başkan parlak teşekkür etti” 

Başkan Parlak, “Kooperatifimizin kurulması ve restoranımızın açılmasında bizlere her zaman destek veren başta Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’e, Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’e, il müdürlerimize, DOKA yöneticilerine ve çalışanlarına, Kooperatifimizin çok  vefakar üyelerine ve işletmemiz çalışanlarına ve özellikle de Gümüşhane basınına teşekkür ediyorum” dedi. 

. 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim