• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 14 °C
  • Trabzon : 19 °C

GÜMÜŞDER BİR ARAYA GELEMEDİĞİ HEMŞEHRİLERİNE MEKTUP YAZDI

19.01.2021 11:08
GÜMÜŞDER BİR ARAYA GELEMEDİĞİ HEMŞEHRİLERİNE MEKTUP YAZDI
Bugüne kadar birçok farklı çalışma yapan İstanbul Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği (GÜMÜŞDER), Covid-19 nedeniyle yapılamayan toplantı, kahvaltı, seminer ve salon toplantılarının yerine dernek üyelerine maske, kolonya ve mektup gönderdi.

GÜMÜŞDER BİR ARAYA GELEMEDİĞİ HEMŞEHRİLERİNE MEKTUP YAZDI

Bugüne kadar birçok farklı çalışma yapan İstanbul Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği (GÜMÜŞDER), Covid-19 nedeniyle yapılamayan toplantı, kahvaltı, seminer ve salon toplantılarının yerine dernek üyelerine maske, kolonya ve mektup gönderdi.

Konuyla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Abdulkerim Yıldız, Coronavirüs salgını süresince dernek yönetimi olarak hemşerileriyle dayanışma sağlamak amacıyla “Şimdi Paylaşma Zamanı” sloganıyla gelin birlik olalım iyilik dağıtalım dediklerini belirterek, “Hemşerilerimizin verebilen ile ihtiyaçlı hemşerilerimiz arasında dernek olarak köprü olduk. Şuana kadar bir çok hemşerimizin gıda veya nakit yardımlarını derneğimiz yönetim kurulunca ihtiyaçlı hemşerilerimizin adreslerine ilettik” dedi.

Covid-19 nedeniyle bir araya gelemedikleri hemşehrileriyle dernek yönetim kuruluyla istişare ederek unutulmaya yüz tutan mektup göndererek hatırlarını, sıhhatlerini sorduklarını kaydeden Yıldız, “Mektubumuzla beraber hemşerilerimize dernek takvimi, dernek faaliyetlerini özetleyen broşür, maske ve kolonya dan oluşan hediye çantası verdik. Hediyelerimiz hemşerilerimizin ev adreslerine veya iş yerlerine dernek gençlik kollarımız tarafından ulaştırıldı. Bu zor günlerde hemşerilerimiz için çalışan dernek yönetim kurulu üyelerimize, gençlik kollarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Sultanbeyli Gümüşhaneliler Dernek yönetimi adına Dernek Başkanı Abdulkerim Yıldız’ın imzasıyla dernek üyelerine yazılan mektup da şu ifadeler kullanıldı:

“Birçok hemşehrimizin de vefat etmesine neden olan ve maalesef zorunlu olarak bir araya gelmemize engel olan Kovid-19 salgını nedeniyle, siz hemşehrimize ulaşmak, hasbihal etmek maksadıyla dernek yönetimimiz tarafından yazılmaktadır. Dernek yönetim kurulumuz hemşehrilerimiz arasındaki birlikteliği, muhabbeti her daim birinci öncelik olarak görmüş ve “Birlik Olmadan Dirlik Olmaz” atasözünü şiar edinmiştir. Bunun için de hemşehrilerimizin hüzünlü günleri olan cenazelerinde, sevinçli günleri olan düğünlerinde beraber olmaya özen göstermiş, hemşehrilerimizi tefrikaya, ayrılığa düşürecek her türlü eylem ve söylemlerden kaçınmayı ilke edinmiştir. İmkan sahibi hemşehrilerimiz ile ihtiyaç sahibi hemşehrilerimiz arasında köprü olmaya gayret göstermiş bu vesileyle sevgi ve muhabbetle gönül köprüleri kurmayı asli görev olarak kabul etmiştir. Bu anlayış doğrultusunda Yönetim Kurulu olarak bütünleyici, katılımcı bir yönetim anlayışıyla salgın öncesi siz hemşerilerimize iftar sofralarında, piknik şölenlerinde, vapurla boğaz gezilerinde, köy derneklerimizde yapılan herfene gecelerinde, dernek merkezimizde yapılan hemşehri buluşma programlarında, kandil geceleri ve şehitlerimiz için yapılan dua programlarında, danışma kurulu buluşmalarında vb. birçok farklı program ve etkinliklerde büyük şevk ve iştiyakla bir araya geldik. Geçmişte olduğu gibi bugünde derneğimizce yapılan her türlü çalışmalarda programımıza katılan, maddi manevi desteğini esirgemeyen tüm gönüldaşlarımıza şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu mektupla sizlere armağanımız olarak takdim ettiğimiz hediyelerimizi sağlıkla kullanmanızı temenni ediyor, salgın sürecinde hayatını kaybeden yakınlarımız ve yurttaşlarımıza Yüce Mevladan rahmet; size, ailenize ve tüm hemşehrilerimize sağlık, sıhhat ve afiyetler dilerim.”

Haber Merkezi

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim