• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 19 °C
  • Trabzon : 23 °C

Gümüş Otel Yine Satılamadı

14.09.2020 10:30
Gümüş Otel Yine Satılamadı
Daha önce birkaç kez satılığa çıkarılan ve satılamayan Gümüş Otel, en son İl Genel Meclisi’nin aldığı karar üzerine 25 Ağustos tarihinde tekrar ihale edildi fakat talipli çıkmayınca satış gerçekleştirilemedi.

Gümüşhane kent merkezinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan ve 40 yılı aşkın bir süredir kente hizmet eden Gümüş Otel, bahçesi ve otoparkıyla birlikte satışa çıkarıldı. 1968 yılında yapımına başlanan ve 1971 yılından itibaren vatandaşlara hizmet vermeye başlayan 5 katlı otelin yaklaşık 70 yatak kapasitesi bulunurken bahçe ve otoparkı ile toplam 2 bin 655 metrekare alana sahip.

Gümüş Otel’in Satışı Gerçekleştirilemedi

Konuyla ilgili İl Genel Meclisi tarafından satışa yönelik alınan kararın Vali Kamuran Taşbilek tarafından onaylanmasıyla birlikte ihale süreci başlatıldı. Tesis, İl Encümeni tarafından 25 Ağustos Salı günü saat 14.00’de, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulüyle satışa çıkarıldı. Gümüş Otel için talipli çıkmayınca satış gerçekleştirilemedi.

İmar Değişikli Yapılmalı

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Gümüşhaneli işadamları, Gümüş Otel’in mevcut imar yapısıyla satılmasının zor olduğunu, imar değişikliği yapıldıktan sonra satılması gerektiği söylediler.

İşadamları; Gümüş Otel’in bu haliyle satın alınması halinde ticari amaçla herhangi bir değişiklik yapamayacaklarını ve satın aldıktan sonra imar değişikliğinin kişiler tarafından yapılmasının da zor olduğunu ifade ederek, İl Özel İdaresi tarafından imar değişikliği yapılarak satışa çıkılması gerektiğini kaydettiler.

Nasıl Bir Karar Verilecek

Bugüne kadar; Gümüşhane kamuoyunda çokça tartışılan ve öğretmenevine verilmesi, huzurevi yapılması, kiralanması, yıkılıp şehir meydanı yapılması ve son olarak da satılması ile ilgili sık sık gündeme gelen Gümüş Otel’e talipli çıkmamasıyla sürecin tıkanmasının ardından gelecekte nasıl bir karar verileceği ise merak konusu oldu.

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim