• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 14 °C

GÜMSAŞ YÖNETİM KURULU’NDAN AÇIKLAMA: ‘İSPATLAMAYAN MÜFTERİDİR’

23.04.2024 12:39
GÜMSAŞ YÖNETİM KURULU’NDAN AÇIKLAMA:  ‘İSPATLAMAYAN MÜFTERİDİR’
GÜMSAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu, bazı basın yayın organlarında çıkan asılsız haberlerin ardından yazılı bir açıklama yaptı.

GÜMSAŞ YÖNETİM KURULU’NDAN AÇIKLAMA:

‘İSPATLAMAYAN MÜFTERİDİR’

GÜMSAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu, bazı basın yayın organlarında çıkan asılsız haberlerin ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Şirketin Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, “Gündemde sürekli dönen söylentiler üzerine açıklama gereği duyulmuştur. 31 Mart 2024 Seçimlerinden sonra Gümüşhane Belediyesi el değişmiş ve MHP ye geçmiştir. Bu geçişin üzerinden 22 gün geçmiştir.  Geçen bu süreçte kimse ibra istemediği gibi işten anlayan kimse de yönetimin muhatabı olmamıştır. Halen yönetimsel belirsizlikler içinde yüzen GÜMSAŞ şirketinin bir an önce ciddi ve işten anlayan liyakatli kişilerce yönetilmesini umut ediyoruz.” denildi.

GÜMSAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Geçtiğimiz dönemde bizlerin yönetiminde olan GÜMSAŞ A.Ş. ile ilgili sürekli kasıtlı dezenformasyon  yürüten MHP ve CHP adayları bugün geldiklerinde de ciddi bir anlayış sergilememektedir. Bu kurum şehrimizin ve hepimizin kurumudur. Öncelikle bunun algılanması gerekmektedir. Kurumu yönetenlerin de sorumluluklarını bilmeleri gerekir.  Daha talip oldukları kurumları bile tanımayan adaylardan MHP adayı Vedat Soner Başer başkan olmuş, uyarılarımıza rağmen gelir gelmez iş bilmezlikle kurumu zarara uğratmıştır. Konuyla ilgili basının sorduğu sorulara da halen cevap vermemektedir. Bu nedenle cevap hakkı doğduğuna inanıyoruz. Belediye şirketleri Belediyelerin mali durumları için bir çıkış yolu olsa da bir can simidi değildir. Belediyelerin cari kaynak üretme sorunu son 5 yıldır süre gelen bir sorundur. Ancak bu soruna çözüm; tüm şirket kaynaklarının hunharca mahvedilmesi değildir.

GÜMSAŞ ile ilgili sürekli mevzu bahis olan Bitcoin iddialarıyla ilgili yönettiğimiz dönemde Gümüşhane Defterdarlığına dahi Vali talimatıyla hesap verilmiştir. Ayrıca Yeminli Mali müşavir ve Bağımsız Denetime tabi olan kurumumuz denetlendiği süreçle ilgili raporlarını da Gümüşhane Defderdarlığına sunmuştur.

Bugün kurum ciddiyeti taşımayan ve iş işleyişten bihaber olan Yeni Yönetim henüz taht kavgalarıyla uğraşırken günü geçirmek adına “geldiğimizde bahane değil iş üreteceğiz” diyerek geldikleri kurumda ilk günden bahaneler uydurmaya başlamıştır.

GÜMSAŞ’ın Gümüşhane’de her daim hesap verebilen tek kurum olduğunu göstermek adına yönetimdeki arkadaşlar yetkisi dahi olmayan kişilere hesap vermek zorunda bırakılmış, buna rağmen başkan talimatı denilerek şirket didik didik edilmiştir. Geldiğimiz noktada şirketin sorumluluklarını ve yönetim sorumluluklarını liyakatle ve kurum ciddiyetiyle yürütmüş yönetim kadememiz şeffaf şekilde tüm bilgileri paylaşırken bilgi isteyenlerin ciddiyeti görülmemiştir.

Seçim sürecinde dahi kurum yıpratılarak “şirketin paraları seçimde kullanılıyor” algılarıyla seçimde hamle yapan MHP adayı seçimden sonra geldiğinde şirketin kasasındaki tüm mevduat ve munzamları bozdurarak kısa günde iş çözme yoluna gitmiştir. Bu hususla alakalı da halen resmi açıklamayı basına yapmamıştır. Seçim sürecinde dahi şirketin mali durumuna zarar verecek hiçbir ödeme ve fatura tarafımızdan kabul edilmemiş, gönderilenlerde geri iade edilmiştir.         

Seçim süreci tamamlanalı 22 gün olmasına rağmen yönetimimiz ciddi bir adım beklemekle beraber halen kamu kurum ciddiyetiyle karşılaşılmamıştır. Elimizde belge ve bilgilerle ivedi şekilde Sayışta Denetimi gelmesini dört gözle bekliyoruz.  Mevcut Yönetimin Sayıştay Denetiminden sonra sığınacağı bahaneler kalmayacağını ve artık bahanelerle uğraşmak yerine Gümüşhane’ye vadettiği hizmetleri yapması içinde takipçi olacağız.

Bizler Gümüşhane Şehircilik ve Sosyal Hizmetler AŞ Yönetim kurulu olarak mevzuatın bizlere verdiği şirketi “basiretli iş adamı gibi” yönetme görevi sorumluluğunu yerine getirdiğimize inanıyoruz. Son üç yıl içinde gelen bağımsız denetim raporları bunu teyit etmekle beraber şirketimiz yönetime geldiğimiz günden beri her cari yılda vergi rekoru kırmış ve sürekli kar açıklayan bir şirket haline gelmiştir. Dolayısıyla sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmekle beraber ilerleyen süreçte hem mevcut yönetimin bahanelerin arkasına sığınmaması hem de kurumun ve Gümüşhane ilinin bu algıdan ulusal manada çıkarılması için İvedi Şekilde SAYIŞTAY denetimini bekliyoruz. Bunun içinde başvurunun hızlanması adına bizlerde gerekli dilekçelerimizi gerekli makamlara ileteceğiz. İddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir, yoksa müfteridir. Kamu kurumları sokak ağzıyla yönetilmez. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, etrafındakiler tarafından yanlış bilgilendirilip, yanlış yönlendirilmektedir. Kendi kurumuna bağlı olan şirketi yanlış bilgilendirmeler sonucunda hem itibarsızlaştırıp hem de güven kaybına neden olmaktadır. Bir an önce gerekli incelemelerin yapılıp gerçeği yansıtmayan bu kirli bilgilerin ortadan kıldırılması için kamuoyuna açıklama yapılması gerekmektedir.     

 

 

 

 

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim