• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

GÜDEF HIZ KESMİYOR

06.12.2018 16:51
GÜDEF HIZ KESMİYOR
İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) yönetimi yeni atanan Gümüşhane, Erzurum ve Artvin Valilerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaretlere Federasyon Başkanı Vahit Olgun, 1. Bölge Bşk. Mehmet Fatih Çoban, Gümüşhane’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salim Koca ve Federasyon Kelkit sorumlusu Gümüşhane Ekspres gazetesinin sahibi Nihat Zeyrek katıldı.

Federasyon yönetimi Cumartesi günü akşam Gümüşhane RAMADA otelde yapılan Gümüşhane’ye değer katanlar ödül töreni için gittiği Başkan Vahit Olgun’un ödül aldığı gecenin ardından yeni atanan valilere hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’i Ziyaret

Federasyon yönetimi pazartesi günü ilk olarak son valiler kararnamesi ile Gümüşhane valisi olan Kamuran Taşbilek’i Ziyaret etti. Ziyarette konuşan Federasyon başkanı Vahit Olgun Vali Taşbilek'e görevinde başarılar dileyerek, “İstanbul'da 140'ın üzerinde il, ilçe ve köy derneğimiz var. Hep birlikte hareket etme misyonuyla kurulmuş Federasyonumuz, yaptığı üst düzey etkinliklerle adından söz ettiren bir kuruluş olmuş ve diğer illerdeki federasyonlarımıza öncülük etmiştir” dedi. 

Mikro milliyetçilik yapmadıklarını söyleyen Olgun, “Derneklerimizde üye olan hemşerilerimizin hem İstanbul’a hem de Gümüşhane’ye adaptasyonu için çalışma yapmaktayız. Ülke bazında birçok federasyonla irtibat halinde ve kurulu konfederasyonlarda görev alarak İlimizin Kültürünü tüm Türkiye’ye tanıtmak için çalışıyoruz. 8. Tanıtım günlerini sizlerin de desteğiyle bu yıl Nisan ayında Yenikapı’da gerçekleştireceğiz. Ayrıca Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtuluş programını İstanbul’da Şubat ayında gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada valiliğimizle koordineli bir çalışma yürüteceğiz. Yapılacak programlarımızda sizleri de yanımızda görmekten onur duyarız” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Taşbilek ise “Gümüşhane’nin İstanbul’daki en büyük kuruluşunun ziyareti beni fazlasıyla memnun etti. Bizler devletimizin sıcak yüzünü vatandaşlarımıza aktaran Gümüşhane’de devletimizin sesi olan kişiler olarak şimdiden çalışmalarımıza başladık. Sizlerle giden vali arkadaşlarımız gibi ikili çalışmalar ve iyi bir sinerji oluşturacağımıza olan inancım tamdır. Sivil toplum örgütleri toplumumuz için önemli olduğuna inanıyorum. Yapacağınız ve Gümüşhaneli hemşerilerimize yönelik tüm çalışmalarınızda yanınızda olacağımızı çağırılan her yere seve seve gideceğimizi bilmenizi istiyorum. Şahsınızda İstanbul’da bulunan tüm hemşerilerime saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Erzurum Valisi Okay Memiş’i Ziyaret

Federasyon yönetimi daha sonra önceki dönem Gümüşhane Valisi olarak görev yapan ve Erzurum Valiliğine atanan Okay Memiş’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Federasyon Başkanı Vahit Olgun, Vali Memiş'e görevinde başarılar dileyerek, “Gümüşhane’mizin her yöresinde emeği olan taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kuran, Altın kalpli insanların kalbini kazanmış bir kişi olmanız dolayısıyla sizleri kutluyor. Daha önce olduğu gibi bundan sonrada başarılarınızın katlanarak devam edeceğine bütün kalbimle inanıyorum” dedi. 

Vali Memiş ise yaptığı konuşmasında, “Gümüşhane’nin insanının ne kadar kadirşinas olduğunu ne kadar ahde vefalı olduğunu gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. İstanbul’da Erzurum Tanıtım günlerinde yalnız olmadığımızı ve gerçekten önemli bir ilde görev yaptığımızı daha iyi anlamış olduk. Bugün olduğu gibi bundan sonrada Gümüşhane’nin gönlümüzde önemli bir yeri var olduğunu bilmenizi istiyorum. Gerçekten güzel bir slogan olsa da gerçek olan Gümüşhane’nin Altın kalpli insanlarının olduğunu biliyor, ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Ziyarette Federasyon Başkanı Vahit Olgun tarafından Vali Memiş’e Gümüşhane’nin önemli pestil firmalarından KRAL pestilin ürünlerinden oluşan hediyeyi takdim etti. Vali Memiş ise federasyon yönetimine günün anısına Oltu tesbihi hediye etti.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk’a Ziyaret

Federasyon yönetimi daha sonra daha önce İçişleri Bakanlığında Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürü olarak önemli çalışmalara imza atmış olan ve son kararname ile Artvin Valisi olarak atanan olan Gümüşhaneli hemşerimiz Yılmaz Doruk’u ziyaret etti.  

Ziyarete Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Bayburtlu hemşerimiz Abdülcelil Kahveci de katıldı. Ziyarette konuşan Federasyon Başkanı Vahit Olgun, Vali Doruk’a başarılar dileyerek “Gümüşhane’mizin yetiştirdiği bir değer olan ve bundan önce önemli işlere imza atmış olan ve hemşeri ve ülke sevdalısı bir değerimizin vali olarak atanmış olması bizleri ziyadesiyle gururlandırdı. Vatanını, milletini seven, insani ilişkileri üst seviyede olan ve bu anlayışla çalışan bir kişinin illerine vali olması dolayısıyla Artvinlileri kıskanmamak elde değil. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada çalışmalarınızdan söz ettireceğinizi biliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. İstanbul’da yapacağımız programlarda sizleri daha önce olduğu gibi yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu.

Vali Doruk ise yaptığı konuşmasında, “Hemşerilerimin bizleri yalnız bırakmamasından, her gittiğimiz yerde bizlere sahip çıkıyor olmasından dolayı teşekkür ediyorum. Demek ki sizlerin gönlünde yer edinmişiz ki Ülkemizin bir ucundan diğer ucuna gelerek bizleri memnun ettiniz.  Federasyonumuzun önemli çalışmalara imza atıyor olması da bizleri gururlandırıyor. Çalışma azminizi görüyor ve daha da iyi işlerin yapılacağını ümit ediyorum. Hemşerilerimin olduğu her platformda yanlarında olmak arzusundayız başarılarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaret Vali Doruk’un yemek ikramı ve sıcak sohbetin ardından sona erdi. Ziyarette federasyon başkanı Vahit Olgun tarafından Vali Doruk’a KRAL pestilin ürünlerinden oluşan hediye takdim edildi.

Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya’yı Ziyaret

Federasyon yönetimi ziyaretin ikinci gününde daha önce Federasyon yönetiminde çalışmış olan Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya’yı ziyaret etti. Ziyarette karşılıklı başarı dileklerinin ardından Başkan Zorlu Kaya’nın kahvaltı ikramında sohbet federasyon ve belediyenin çalışmalarının değerlendirilmesinin ardından sona erdi. Başkan Kaya “Daha önce görev yaptığımız federasyonumuzdan yapılan bu ziyaret bizleri fazlasıyla memnun etti. Sn. Federasyon başkanımızın Kadırga yayla göçüne geldiğinde edemediğimiz teşekkürü bu vesile ile etmiş olduk. Tüm ekibinize teşekkür ediyorum” dedi. Federasyon başkanı Olgun ise “Federasyonumuzda görev almış bir bayan arkadaşımızın böyle zor ve kutsal görevi yapıyor olması, memleketimize hizmet ediyor olması bizim için çok önemli. Kadırga’da yağmur olmasına rağmen güzel bir program icra edildi. Bu tür program yapılırken ne gibi sıkıntıların olduğunu bilen bir kişi olarak bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim