• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 14 °C

GÜDEF GÜMÜŞHANE’DE BAYRAMLAŞTI

04.08.2020 12:45
GÜDEF GÜMÜŞHANE’DE BAYRAMLAŞTI
İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Gümüşhane’de bayramlaşma programı düzenledi.

 

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Gümüşhane’de bayramlaşma programı düzenledi.

Sema Doğan Parkı’nda düzenlenen ve ev sahipliğinii Belediye Başkanı Ercan Çimen’in yaptığı bayramlaşma programına, “Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, GÜDEF Genel Başkanı Vahit Olgun,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstaç A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Canlı, Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel, ArzularKabaköy Belde Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, GÜDEF üyesi dernek başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Düzenlenen programın ev sahpliğini yapan Belediye Başkanı Ercan Çimen’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan GÜDEF Genel Başkanı Vahit Olgun, “Geçen yıl bu salonda ilkini gerçekleştirdiğimiz ve bu yıl ikincisini düzenlediğimiz kahvaltı programına hoşgeldiniz. Hem bayramlaşma adına hem kaynaşma ve dayanışma adına bir aradayız. Bundan dolayı çok mutluyum. İnşallah önümüzdeki bayramda kurbanlarımızı da burada keserek Gümüşhanemizin ekonomisine katkı sağlayacak şekilde bir çalışma içerisinde olmamız gerektiğine inanıyorum. Sema Doğan Parkı’nda rezervasyon yapılınca Belediye Başkanımız sizler bizim misafirimizsiniz diyerek ev sahipliği yaptı. Kendisine ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

GÜDEF Başkanı Olgun, Kasım ayı içerisinde kongrelerini gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydederek, “Pandemi sürecinden dolayı ertelenen kongremiz İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile tekrar 3 ay daha uzatıldı. Görünen o ki 11’inci ay içerisinde kongremizi gerçekleştireceğiz. Resmi statü ve boyutta ertelenmiş olmasına rağmen bu süreç bizim yönetim kurulu kararımız ile ertelenen bir süreç olmadığı için federasyonumuzun herhangi bir müeyyide ile karşı karşıya kalması mümkün değil. Bu süreçte kongremizi yapacak olsak da hukuksal olarak geçersiz olacaktır. Pandemi süreci ile bu dönem biraz durgun geçti. Aslolan ülkedir. Allah ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmasın. İnşallah bu musibet ve beladan hep birlikte kurtuluruz. Bu beladan kurtulalım da icraatlar arkasından gelir. İnşallah hem federasyonumuzun gelecek kongresinin hem derneklerimizin kongrelerinin hayırlara vesile olmasını dilerim. Kongre süreçleri başladığında birbirimizi kırıp incitmeden bu süreci yürütelim. Federasyonumuzun kurumsal olarak iyi işlere imza attığında ülkemizde, bölgemizde de söz sahibi olacak ve ilimize katkı sağlayacaktır. Kurumlarımızı zayıflatma yerine güçlendirmek için çalışmalarımızı yapmamız lazım. O doğrultuda da çalışıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel ise yaptığı konuşmada, “Kurban Bayramınızı kutlar, ülkemize sağlık, mutluluk ve bereket getirmesini dilerim. Hem Ankara hem İstanbul’da gezerken derneklerin ne kadar önemli olduğunu gördük. İstanbul’un ekonomisine ne kadar değer kattığını tüm işadamlarımızın gördüm. Ankara’da da aynı şekilde bürokratlarımız söz sahibi. Bu bizi gururlandırıyor. Gittiğimiz yerde biz Gümüşhaneliyiz dediğimizde kapılar bizlere açılıyor. Bunlar hep derneklerin sayesinde oluyor. Hepinize teşekkür ediyorum. 11. Aydaki kongreniz inşallah hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de GÜDEF üyelerinin kurbanlarını Gümüşhane’de kesmelerini isteyerek pandemi sürecinde temizlik-maske-mesafe kurallarına  riayet edilmesini istedi.

Başkan Çimen, “Bayramımız hayırlı olsun. Bu kahvaltı vesilesi ile sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Pandemi sürecinde seyahatlere ara verilmişti şükürler olsun 1 Temmuz’dan bu yana biraz daha hızlandı. Pandemi sürecindeki 14 kuralı çok iyi biliyorsunuz özellikle hijyen-maske- sosyal mesafe kuralına uyalım ve etrafımızdaki insanlara bunu aktaralım. Kurallara riayet edersek bu süreci iyi bir şekilde atlatırız. İstanbul’daki hemşerilerimiz kurbanlarını Gümüşhane’de keserse ayrıca mutlu oluruz. Elinizi sıcaktan soğuğa değmeyecek şekilde kesim yapabileceğiniz mezbahanemiz var. Burayı değerlendirebilirsiniz.  Güvenli ve sağlıklı bir şekilde mezbahanemiz kullanıma hazır. GÜDEF’in son etkinliği çok güzeldi. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca İstanbul seçimlerindeki ev sahipliğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberliğiniz bizi heyecanlandırıyor. Gümüşhane’yi iyi bir şekilde temsil ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Kasım ayındaki kongrenizin de hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İstaç A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Canlı, Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler ve ArzularKabaköy Belde Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış da bir selamlama konuşması yaparak katılımcıların bayramını kutladı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim