• BIST 9530.47
  • Altın 2478.029
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.705
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 30 °C

GÜDEF BASINLA BULUŞTU

10.08.2020 11:16
GÜDEF BASINLA BULUŞTU
İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Genel Başkanı Vahit Olgun, GÜDEF’in son dönemde yaptığı faaliyet ve çalışmaların değerlendirildiği toplantıda Gümüşhane’de görev yapan basın mensuplarıyla buluştu.

Beyzade 29 tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, GÜDEF yönetim kurulu üyeleri ve kentte görev yapan gazete sahip ve muhabirleriyle çalışanları katıldı.

Toplantıda konuşan GÜDEF Genel Başkanı Vahit Olgun, yaptıkları çalışmaları vatandaşlara en iyi şekilde anlatan Gümüşhane basınına teşekkür etti.

GÜDEF’in 2018, 2019 ve 2020 yılında yaptığı çalışmalardan kısaca bahseden Olgun, Gümüşhanelinin olduğu her noktada olmaya çalıştıklarını, 2019 yılında çok yoğun çalışmalar yapmalarına karşın 2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle sakin bir yıl geçirdiklerini söyledi.

İçişleri Bakanlığının kararı doğrultusunda kongrelerinin ertelendiğini kaydeden Olgun, yen dönemde de GÜDEF’in yönetimine talip olduklarını, birlikte yol aldıkları, alacakları arkadaşları olacağını belirtti.

Geçmişe Yolculuk Projesi Planlanıyor

Geçtiğimiz yıl yaptıkları ve geniş ses getiren Gümüşhane’de yaşayıp daha önce İstanbul’u hiç görmeyen öğrencilere yönelik düzenledikleri “Geleceğe yolculuk” projesinin bu kez İstanbul’da yaşayıp ata toprağı Gümüşhane’yi hiç görmeyen çocuklar için “Geçmişe yolculuk” adlı bir proje hazırladıklarını hatırlatan Olgun, salgın hastalığın yavaşlayıp okulların açılmasıyla şartlar el verirse bu projeyi hayata geçireceklerini dile getirdi.

“Sungurlu Enleri Ödül Töreni” Hazırlıkları Yapılıyor

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Olgun, Gümüşhane’nin yetiştirdiği önemli isimlerden birisi olan eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu adına bir program düzenleyeceklerini belirterek, “Pandemiden önce ülkemizin medarı iftiharı Oltan Sungurlu bakanımızla görüşerek Türkiye genelinde Sungurlu enleri diye bir ödül töreni düzenleyecektik. Biz tüm değerlerimizi öldükten sonra anıyoruz. Hayattayken onların değerini ön plana çıkarmak gerekir. Federasyon olarak böyle bir program yapacağız” dedi.

Gümüşhanespor Tüm Gümüşhanelilerin Ortak Değeridir

Gümüşhanespor’la ilgili çok sayıda soru alan Olgun, şunları söyledi:

“Gümüşhanespor Gümüşhanelilerin ortak değeri. Gümüşhane’de yaşayanlar ne kadar ilgiliyse 30 kat fazlası dışardaki Gümüşhanelilerde var. Ankara’dan öteye geçildiği zaman herkes o maça gitmek için çaba sarf ediyor. Herkes telefonlarından takip ediyor. Gümüşhane bu işe çok ilgili. Avrupa’daki insanların arayıp sitemlerini de duydum. Geçen sezon talihsiz bir sezon geçirdi. Gümüşhane’de kulüp ne olacak diye bir muamma var. Dışardaki arkadaşlardan da içerdeki arkadaşlardan da ismimiz üzerinde teveccüh gösterdiler. Bu onur verici. Taşın altına elimize koymak gerektiğinde memnuniyetle varız. Bu kulüp başkanı olmaktan ziyade. 30 kahraman Gümüşhanespor’u bir yere taşıyacaksa 5’i olmak adına varım. Gümüşhanespr’un kurtuluşu Gümüşhane’den başlamalı. Meşale buradan yakılırsa aydınlatır. Dışardan yakılan meşaleler burayı çok aydınlatılmıyor. Kulübün maddi durumu nedir bilinmiyor. Gümüşhanespor tüm Gümüşhanelilerin ortak değeridir. Siyaset, ticaret yapan, stk temsilcileri olarak bizler herkesin bu taşın altına elini koyması lazım.”

Bu İşin Takipçisiyiz

Başkan Olgun, Yeni Şehir Stadyumunun tribünleriyle ilgili bir soruyu da şöyle cevapladı: “Ülkenin bugünkü durumu ortada. Yatırımlar pandemi nedeniyle yavaşladı. Stad projemiz de rafa kalkmadı ama 1 yıl ertelendi. Biz işin takipçisiyiz. Bugüne kadar hiçbir sözümüzü unutmadık dedi bakanımız.”

Konfederasyon Hazırlıkları Sürüyor

Zaman zaman polemiklere konu olan Gümüşhane Konfederasyon konusunda da soruya muhatap olan Olgun, “İl federasyonu olarak 4 federasyon var. Biz uzun zamandır görüşüyoruz ve tüzük üzerinde mutabık kaldık. Bir arkadaşımız çekimser kaldı. Bizde eğer çekimserlik devam ederse 3 federasyon olarak bu ay sonuna kalmaz kuruluşunu açıklamış oluruz. Önümüzdeki dönemde bir araya geleceğiz. Şiran’ı dışlıyor gibi bir algı oluştu. Şiran Gümüşhane’nin bir ilçesi. Şiran federasyonuna bağlı köy dernekler var. Ama bu derneklerin tamamı GÜDEF’e de bağlı. Bizim bünyemizdeler zaten. Dolayısıyla onlarda federasyonda temsil edilecekler” sözleriyle cevap verdi.

Gümüşhane basınının çok zor şartlar altında çalıştığını en iyi bilenlerden birisi olduğunu kaydeden Olgun, programda daha sonra gazetecilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü de GÜDEF’in sadece bir federasyon olmadığını, Gümüşhane gibi küçük bir şehrin metropoldeki temsilcisi, aradaki köprü, ayna olduğunu belirterek, “Önemsenmek önemli. GÜDEF’i önemsiyoruz. Onlar da Gümüşhane basınını ve Gümüşhane’yi önemsiyor. Teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim