• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Gümüşhane : 2 °C
  • Trabzon : 17 °C

GTSO’DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

03.12.2021 12:40
GTSO’DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, coğrafi işaretli ürün üreten, üretmeyi düşünen veya e-ticaretle pazarlamasını yapmak isteyen herkesi 7-11 Aralık tarihlerindeki eğitime davet etti.

GTSO’DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, coğrafi işaretli ürün üreten, üretmeyi düşünen veya e-ticaretle pazarlamasını yapmak isteyen herkesi 7-11 Aralık tarihlerindeki eğitime davet etti.

Başkan Akçay, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile coğrafi işaretli ürünlere yönelik bir eğitim programı düzenlediklerini söyledi.

Türkiye’de coğrafi işaretlere ve coğrafi işaretli ürünlere son dönemde önem verildiğini vurgulayan Akçay, “Şehrimizde Coğrafi İşaretli ürün olarak tescillenmiş on adet ürünümüz var. Bunlar Gümüşhane Deleme Peyniri, Gümüşhane Dut Pestili, Gümüşhane Dölek Güveci, Kelkit Zilli Kilimi, Gümüşhane Ekmeği, Gümüşhane Kömesi, Kelkit Şeker Fasulyesi, Gümüşhane Sironu, Gümüşhane Şeker Fasulyesi ve Kürtün Araköy Ekmeği. Bu ürünleri yerel kalkınmanın anahtarlarından biri olarak gören ve katma değerlerinin artırılmasına yönelik çalışmalarda öncü rol üstlenen DOKA, odamızın da içinde yer aldığı yeni bir proje başlattı. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen Karadeniz Coğrafi İşaretler Ağı Projesi ile bölgedeki coğrafi işaretli ürün üreticilerine, bu ürünleri üretmek veya pazarlamak isteyenlere eğitim verilecek” dedi.

 

“Gümüşhane’deki eğitimler odamızda 7-11 Aralık tarihleri arasında yapılacak”

Bu konuda ülke genelindeki uzmanların tarafından verilecek eğitimlerin 7-11 Aralık tarihlerinde Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılacağını aktaran Başkan Akçay, “7 Aralık 2021 Salı günü Saat 13:00 itibari ile odamız toplantı salonunda başlayacak eğitimlerimiz Coğrafi İşaretli Ürün Üreten Firmaları Kurumsallaştırma Desteği, Coğrafi İşaretlerde Markalaşma ve Marka Yönetimi, Coğrafi İşaretli Ürünleri Ticarileştirme ve Ticarileşme Modelleri ile Coğrafi İşaretli Ürünlerin Dijital Pazarlaması- E-Ticaret Çalışmaları konu başlıklarından oluşacak. Gümüşhane’de coğrafi işaretli ürünleri tescil eden kurumların temsilcilerini, coğrafi işaretli ürünleri üretenleri, pazarlayanları, ayrıca coğrafi işaretli ürünleri üretmeyi ve pazarlamayı düşünenleri, alanında yetkin kişiler tarafından verilecek ve çok faydalı olacağına inandığımız bu eğitimlere katılmak isteyen herkes www.karadenizci.com internet sitesi üzerinden veya odamıza müracaat ederek kayıt olabilirler” ifadelerine yer verdi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim