• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 14 °C

GTSO’da dış ticaret bilgilendirme semineri

11.12.2016 14:14
GTSO’da dış ticaret bilgilendirme semineri
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO), Ekonomi Bakanlığı, TOBB, TİM koordinasyonu ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği ortaklığıyla Gümüşhane’de dış ticaret bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO), Ekonomi Bakanlığı, TOBB, TİM koordinasyonu ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği ortaklığıyla Gümüşhane’de dış ticaret bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Ekonomi Bakanlığı tarafından uygulanan ihracata yönelik destek programlarının tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen program Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) toplantı salonunda düzenlendi.

Seminerde Ekonomi Bakanlığı uzmanları tarafından firma temsilcilerine “İhracatta Sağlanan Devlet Destekleri”, “Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Destekleri”, “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi”, “Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuarlara Katılım Destekleri”, “Dış Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi”, “Ülke Masaları Pazar Araştırması”, “Dış Pazarlara İhraç İmkanları ve İhracata yönelik diğer destekler” hakkında bilgi verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane’de ihracat potansiyeli olan firmaların ihracata yönlendirilmesi ve dünya pazarlarında rekabet gücü kazanmalarına destek vermek amacıyla üyelerine eğitimler düzenlediklerini söyledi.

Firmaların ihracat konusunda bilgi ve becerilerini geliştirilmesi amacıyla yapılan bu tür seminerlerin son derece önemli olduğunu söyleyen Başkan Akçay, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan oranlara bakıldığımızda Gümüşhane 2016 yılı ilk sekiz ayında ki ihracatı 14 bin dolar olarak gözüküyor. Ancak ilimizden yapılan ihracat 100 Milyar Liranın üzerinde. Yani TÜİK tarafından açıklanan ihracat oranlarından daha fazla. Şehrimizde faaliyet gösteren firmalarımızın merkezleri İstanbul, Ankara gibi büyük illerimizde olduğu ve buna bağlı olarak vergi daireleri de o illere bağlı olduğu için yapılan ihracat oranları da bu illere yazılıyor. TÜİK verileri hazırlanırken vergi daireleri üzerinden toplanan değerler üzerinden bir değerlendirme yapılıyor. Böyle olunca da Gümüşhane’de yapılan bir ihracat Firma merkezinin kayıtlı olduğu vergi dairesi hangi ildeyse o ilin ihracat rakamı olarak yazılmış oluyor” dedi.

“FİRMALARIMIZ MERKEZLERİNİ GÜMÜŞHANE’YE TAŞIMALI”

Gümüşhane’de üretim yapan firmaların merkezlerinin de Gümüşhane’de olması gerektiğini her fırsatta söylediğini kaydeden Başkan Akçay, “Bu şehrin tüm imkanlarını kullanan firmaların yaptıkları ihracatlarda artık bu şehre yazılmalı. Bunu tüm ihracat yapan firmalarımızdan istiyor ve talep ediyoruz. Ben bu şekilde ihracat olmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Yıllar önce şehrimizde ihracat kelimesi ağızlara alınmıyor bunlar hayal ürünü deniliyordu. Fakat geldiğimiz bu süreçte şehrimizde ihracata yönelik çalışmalar yapıyor, Seminerler gerçekleştiriyor, firmalarımızla birlikte projeler yürütüyoruz. İnşallah odamız tarafından hazırlanan ve Ekonomi Bakanlığımız tarafından desteklenen Uluslar Arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projemiz sayesinde de firmalarımız artık doğrudan ihracat yapabilen firmalar haline gelecek. Bu süreçte firmalarımız ne kadar istekli olurlarsa yapılan çalışmalarda o kadar verimli ve başarılı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Hüseyin Aydın, Eğitim Uzmanı Dilek Doğruer ve Mustafa Yılmaz’ın katılımcılara yaptıkları sunumun ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Ece Algül ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğinden Cenk İlter Ayhan'ın katkıları ile gerçekleştirilen seminer soru cevapların ardından son buldu. Seminer kapsamında Gümüşhane’ye gelen Ekonomi Bakanlığı uzmanları aynı zamanda Pestil-Köme üretimi yapan firmaları da gezerek üretilen ürünleri tanıma imkanı buldu.

Toplantıya Gümüşhane İl Defterdarı Turan Kemer, Gümüşhane Ticaret İl Müdürü Mürsel Yaşar, GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, GTSO Meclis Başkanı Sebahattin Uçar, meslek komitesi üyeleri ile firma ve temsilcileri katıldı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • DSİ YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR05 Temmuz 2018 Perşembe 11:51
  • GENÇ ÇİFTÇİYE HİBE DESTEĞİ05 Temmuz 2018 Perşembe 11:46
  • FINDIK ÜRETİCİLERİNE DESTEK11 Nisan 2018 Çarşamba 13:41
  • YIL SONU HEDEFİ 3 AYDA GEÇİLDİ09 Nisan 2018 Pazartesi 17:06
  • TURSAB GÜMÜŞHANE'DE02 Nisan 2018 Pazartesi 08:33
  • TURSAB GÜMÜŞHANE'DE02 Nisan 2018 Pazartesi 08:33
  • YASTIK ALTINDAKİ ALTINLAR27 Mart 2018 Salı 09:45
  • USTA VE KALFALIK SINAVLARI KELKİTTE19 Mart 2018 Pazartesi 14:23
  • BİLİNÇLİ TÜKET, BİLİNÇLİ HARCA16 Mart 2018 Cuma 11:37
  • DOKA YENİ DÖNEM TOPLANTISI12 Şubat 2018 Pazartesi 09:03
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim