• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 15 °C

GTSO, “İPEKYOLU TURİZM TİCARET MERKEZİ” PROJESİ İÇİN YER ARAYIŞINA DEVAM EDİYOR

13.10.2021 12:05
GTSO, “İPEKYOLU TURİZM TİCARET MERKEZİ” PROJESİ İÇİN YER ARAYIŞINA DEVAM EDİYOR
11.10.2021 pazartesi günü yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılarak söz alan GTSO Başkanı İsmail Akçay, İçinde 40 ticarethane, otel, restoran ve köy pazarının yer alacağı “İpekyolu Turizm Ticaret Merkezi Projesi” hakkında bilgi verdi.

GTSO, “İPEKYOLU TURİZM TİCARET MERKEZİ” PROJESİ İÇİN YER ARAYIŞINA DEVAM EDİYOR

11.10.2021 pazartesi günü yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılarak söz alan GTSO Başkanı İsmail Akçay, İçinde 40 ticarethane, otel, restoran ve  köy pazarının yer alacağı “İpekyolu Turizm Ticaret Merkezi Projesi” hakkında bilgi verdi.

GTSO olarak bir türlü hayata geçiremedikleri “Gümüşhane Yöresel Ürünler İpekyolu Turizm Ticaret Merkezi Projesi” hakkında bilgi veren Akçay, bir dönem Harmancık mevkiinde düşündükleri projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Torul’la Gümüşhane arasında yöresel ürünler İpekyolu turizm ticaret merkezi projesi hayata geçirelim dedik. Trabzon’dan Erzurum’a kadar bakıldığında yöresel ürünlerin pazarlanmasına yönelik bir alanımız yok. Onunla ilgili önemli çalışmalar yaptık. Ama mesafe alamadık. Torul’la Gümüşhane arasındaki Harmancık mevkiinde Özel İdare’ye ait bir arsamız vardı 22 bin metrekarelik. Biz o çalışmaları o arsa TOKİ’ye verilmeden önce yapmıştık. Daha sonra bir takas oldu ve bu arsa TOKİ’ye geçti. TOKİ’ye de talepte bulunduk. Düşüncemiz burada 40 ticarethane, otel, restoran, köy pazarı gibi yöresel ürünlerin satışının yapılabileceği bir alan düşündük.”

“Günde 5 bin araç geçiyor”

Karayollarının resmi rakamlarına göre yoldan günlük ortalama 5 bin araç geçtiğini ifade eden Akçay, “Burada ticaret yapmak için yapılan bu proje günlük 5 bin aracın yüzde 5’ine talip olsun. Burada bir hareket olacağını yoldan değerlendiriyoruz. İlimizde özellikle pestil köme işi yapan 30 işletmemiz hem Türkiye’ye hem yurtdışına pestil ihracatı yapmaya başladı. Bunlar hem önemli oranda istihdam sağlıyor hem ihracat başladılar. Ayrıca her bir işletme turizm elçisi olarak görev yapıyor.  Gümüşhane olarak çok fazla sunacağımız değerimiz ya da hediyelik ürünümüz yok. Valiliğimizin hediyelik eşya konusunda bir çalışması başladı” diye konuştu.

“Alemdar İnşaat’ın şu anda Gümüşhane’de taahhütlü işi kalmadı. Ona rağmen burada kalmaya devam ediyor”

Bu işe artık bir çözüm bulunması gerektiğine vurgu yapan Akçay, “Başka bir alternatif olarak Karaca Mağarasının yol ayrımında şu anda Alemdar İnşaat’ın karayolu yaptığı zamanlarda şantiye kurması için tahsis edilen alan var. Ama Alemdar İnşaat’ın şuanda Gümüşhane’de taahhütlü işi kalmadı. Ona rağmen burada kalmaya devam ediyor. Biz eğer o çarşıyı Harmancık’ta kuramıyorsak Karaca Mağarasının olduğu yerde kuralım. 100 bini aşan ziyaretçisi var Karaca Mağarasına ama oradan geri dönüyor. Buraya bunu yapabilir miyiz? Alemdar İnşaat ne kadar burada kalacak? Bunlara yer değişikliği yapılamaz mı?” ifadelerini kullandı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim