• BIST 9552.43
  • Altın 2485.243
  • Dolar 32.5068
  • Euro 34.8706
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 29 °C

GENÇLİK ŞÜHEDANIN İZİNDE

02.01.2014 16:03
GENÇLİK ŞÜHEDANIN İZİNDE
05 Ocak pazar günü "Gençlik Şühedanın İzinde Sarıkamış Şehitlerini Anma" yürüyüşü düzenlenecektir.

Gençlik Spor Bakanlığı, Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğümüzce Gençlerimize, tarihimizin, kültürel mirasımızın, milli ve manevi değerlerimizin daha etkin bir şekilde tanıtılması ve ayrıca Sarıkamış’ın manevi ikliminin toplumun tüm bireyleri tarafından yaşanabilmesi için Sarıkamış’taki yürüyüş programıyla eş zamanlı olarak İlimizde’ de “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” gerçekleştirilecektir.

Sarıkamış’ta ikinci kez düzenlenecek olan anma yürüyüşüne, ülke genelinden ve Kıbrıs’tan 15 bin genç katılacak. ‘Beyaz hüzün’ olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekatı’nda vatanı uğruna can veren kahramanları anmak, hatıralarını genç belleklerde canlı tutmak için Diyarbakırlının Trabzonlu ile sarılarak donduğu Sarıkamış'ta bir araya gelecek olan gençler, Şühedayı bir kez daha keşfedecek.

Bu anlamlı yürüyüş programı için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Aydın Doğan Spor Tesisi önünden 05 Ocak 2014 Pazar günü Saat 10:00 da hareket edilerek Ali Beyler mevkiinden şehir merkezine girilecek ve Atatürk Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi istikametinde devam edilerek Tarım İl Müdürlüğü önünden Hasan Bey Mahallesi yönüne dönülüp, takiben Zafer meydanında son bulacaktır. Yürüyüş sonunda Zafer Meydanında Sarıkamış Belgeseli halkımıza izletilecektir.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil ASLAN yaptığı açıklamada; “Sarıkamış şehitlerimize ecdadımızın düştüğü yol, peşlerine düşeceğimiz yoldur…” diyerek tüm Gümüşhanelileri 5 Ocak Pazar günü yapılacak Sarıkamış Yürüyüşüne davet ediyorum dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim