• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 15 °C

GENÇLİK MERKEZİ'NDE HERFENE GECESİ

24.01.2014 17:34
GENÇLİK MERKEZİ'NDE HERFENE GECESİ
Gümüşhane Gençlik Merkezi olarak 23 Ocak 2014 Perşembe akşamı saat 17:30 da Geçlik Merkezi binasında Herfene gecesi düzenledi.

Geceye Geçlik Hizmetleri Spor İl Müdürü İsrafil ARSLAN, Gençlik Merkezi Müdürü Selman EROĞLU, Personel Şube Müdürü Burhanettin KAYA, kurum personeli, bütün branşlarda (Keman, Gitar, Bağlama, Türk Halk Müziği, Türk Halk Oyunları) kursiyerleri, hocalar, Gençlik Merkezi üyeleri ve aileleri katıldı.

Herfene, kelime anlamı olarak; herkesin kendisine düşen yemek vb. hazırlayarak getirdiği müşterek yenilen yemek; genel olarak havaların güzel gittiği mevsimlerde damlarda 'baca' veya kırlarda; kötü havalarda ise evlerde düzenlenen geleneksel bir etkinliktir. Gelen yiyecekler hazırlanırken gençlerde kendi aralarında muhabbete başlarlar. Sohbetlerde hem gelenekten gelen büyüklerin duydukları hikâyeler anlatılır hem de gençler kendi zamanlarında duydukları, gördükleri olayları anlatırlar ve oyunlar oynarlar.

Gençlik Merkezi Herfene Gecesi Gençlik Merkezi Müdürü ve İl Müdürünün açılış konuşmalarıyla başladı ve akabinde Keman, Gitar, Bağlama ve Halk Müziği kursiyer ve hocaların enstrüman çalıp söylemeleriyle devam etti. Hoş sohbetlerle devam eden gecede İl Müdürü İsrafil ASLAN ve Halk Oyunları Hocası Necati YILMAZ  okudukları şiirlerle geceye ayrı bir renk katt.

Gençlik Merkezince ikramlı olan gecede, Gençlik Merkezi Müdürü Selman EROĞLU, Herfene Gecesinin eskiden beri süregelen bir gelenek olduğunu, insanların bir araya gelmesi açısından güzel bir etkinlik olduğunu, yoğun katılımdan dolayı Gençlik Merkezi ekibi olarak çok mutlu olduklarını belirterek bundan sonra da Herfene Gecesinin sık sık tekrarlanacağını belirten konuşmasıyla gece son buldu.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim