• BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 16 °C

Gençlik Merkezi Ramazan Ayında da Gönülleri Fethediyor

15.06.2017 13:20
Gençlik Merkezi Ramazan Ayında da Gönülleri Fethediyor
Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü bünyesinde bulunan Gençlik Merkezi gerçekleştirdiği birçok farklı proje ile farkındalık oluşturmayı sürdürüyor.

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü bünyesinde bulunan Gençlik Merkezi gerçekleştirdiği birçok farklı proje ile farkındalık oluşturmayı sürdürüyor.

Geleceğin temel taşları olan gençleri, şuurlu birer birey olarak yetiştirmek için kolları sıvayan Gençlik Merkezi, Ramazan ayında da farklı projeler gerçekleştirerek gençlerin gönül köprüsü olmaya devam ediyor.

Sevgi Evlerine Hacivat-Karagöz Gösterisi

Geleneksel Türk Tiyatrosunun temsilcileri olan Hacivat-Karagöz ikilisini sevgi evlerinde kalan öğrenciler ile buluşturan Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübü, iftar sonrası gençlerin hoşça vakit geçirmesini sağladı.

Gençlik Merkezlerinin gençleri bir bütün olarak ele alıp, her konuda onların gelişimine katkı sağlaması gerektiğini vurgulayan Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, gazetemize yaptığı açıklamada, “Gençlik Merkezimiz son zamanlarda kültürel değerlerimiz olan Hacivat-Karagöz ve Pişekar-Kavuklu gibi karakterleri de yaşatarak kaybolmasına engel olma çabası içerisindedir. Böylelikle Sevgi Evlerindeki çocuklarımızı da sevindirmek ve onların yanlarında olmak için bu tür bir faaliyet gerçekleştirme ihtiyacı duyduk. Zaman içerisinde Gençlerimizin zihinlerinde önemli bir yeri olan Gençlik Merkezleri onların zihinlerinde güzel bir imaj oluşturmaya da devam edecektir” diye konuştu.

‘Merkezim Her Yerde’ Projesi

Cebel, “Merkezim Her Yerde projesi ile birlikte Öbektaş ve Kırıklı köyündeki çocukları Gümüşhane’ye getirerek, ilimizi daha iyi tanıma fırsatı verdik Gençlik Merkezimizin faaliyetlerini tanıttık. Bu projedeki amacımız en ücrada yaşayan çocuklara ulaşarak Gençlik Merkezimi ve Gümüşhane’yi daha iyi tanıtmak” diye konuştu.

Cebel, “Bir kardeşlik ve paylaşma iklimi olan Ramazan ayı münasebetiyle sahur programları, sabah namazı programları yaptık. Gençlerle birlikte sahur yapıp daha sonra camiye gidiyoruz. Sabah namazını kılıp dağılıyoruz. Teravih buluşmamız var, Gençlik Merkezimiz iftardan sonra ve Cumartesi ile Pazar günleri de açık. Burada arkadaşlarımız gelen gençlere okuma etkinlikleri, dini sohbetler, kuran tilavetleri yapıyor” dedi.

“Ramazan Bir Kardeşlik İklimidir”

Gençlik Merkezinin organize ettiği kuran tilaveti has odalarda yapıldığını söyleyen Cebel, Bunu tabi bir gün değil, ara ara yapıyoruz. İki günde bir, üç günde bir hem dini sohbetlerimiz, hem de kuran tilavetlerimiz oluyor. Gençlik Merkezimizi iftardan sonra da açık olduğu için burada biz liderlerimizle, gönüllü gençlerimizle sohbet ediyor. Son dönem LYS dolayısıyla gelen çocuklara sınavla ilgili bilgi veriyoruz, sorularını çözüyoruz. Onlara sınav streslerini yenmeleri için birtakım tüyolar veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Cebel, “Gençlik Merkezi olarak il protokolü ile iftar programı yaptık. Öğrenciler de geldi, Gençlik ve Spor İl müdürlüğünde çalışanlar, il protokolü ile birlikte yaptık.Bundan sonra Haziran’ın 15’inde Gümüşhane Üniversitesi’nin sosyal tesislerinde iftar vereceğiz. Cuma günü de Gençlik Merkezimizde çalışanlarımız ile iftar programı yapacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“Ramazanı Dolu Dolu Geçirmeye Çalışıyoruz”

Ramazanı dolu dolu geçirmeye çalıştıklarının altını çizen Cebel, “Her gün bir etkinlik yapıyoruz. Bugün de Kale Köyüne gidip ramazan iftarı için gönüllü gençlerimizle yardım edeceğiz. Daha sonra 15 Temmuzda Zafer meydanında çadır kurup Ney, İlahi dinletisi ve Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılacak. Ramazan stantları açacağız, gençlerimize Gençlik merkezini tanıtacağız. Geçlerimize Ramazanın bereketini, feyzini, ruhunu kavraması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu manevi iklimi onların kalplerine, yüreğine işlemek lazım” ifadelerine yer verdi.

Müdür Cebel daha sonra şunları kaydetti:

“Merkezim Her Yerde projesini Ramazan Ayında da yürüterek Geleneksel Türk Tiyatrosunu tanıtmak amacıyla gençlerimize Karagöz, Hacivat gölge oyununu tanıtacağız. Gümüşhane Gençlik Merkezi olarak her daim gençlerimizle olmak ve onları şuurlu birer birey olarak yetiştirmek için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çalışıyoruz.”

Sinan Uçar  

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim