• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 13 °C

GENÇLİK DERNEĞİNDEN ATAKAN TEPKİSİ

17.06.2017 12:31
GENÇLİK DERNEĞİNDEN ATAKAN TEPKİSİ
Gümüşhane Gençlik Derneği, Pazartesi günü kaldığı yurda giderken kaya düşmesi sonucu hayatını kaybeden Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Abdullah Atakan Türkmenoğlu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Gümüşhane Gençlik Derneği, Pazartesi günü kaldığı yurda giderken kaya düşmesi sonucu hayatını kaybeden Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Abdullah Atakan Türkmenoğlu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Kemaliye Camisi önünde Cuma namazı çıkışı dernek üyeleri ile birlikte kurucu başkan Göçay Çelebi, burada yaptığı açıklamada, yaşanmış olan bu üzücü olayın tekrar yaşanmaması adına yetkili kurumların gerekli önlemleri alarak böyle bir olayın bir daha olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yaşanan bu feci kazada bazı aksaklıkların olduğunu bildiklerini dile getiren Çelebi, “Yaşanan kazada aksaklıkları birilerine mal ederek kimseyi zan altında bırakmak ya da suçlayıcı bir açıklama yapmak istemiyoruz. Bu konularda daha dikkatli olunması için gerekli mercilerin gerekli önlemleri almalarını kendilerinden rica ediyoruz” dedi.

Gümüşhane Gençlik Derneğini kurarken elim kaza sonucu hayatını kaybeden kardeşimiz için yola çıkmak istemediklerini söyleyen Çelebi, “Gençlik Derneği’nin amacı Gümüşhane ve Üniversite gençlerine yardımcı olmak, koruyabilmek ve onların arkasında durabilmektir. Hayatını kaybeden kardeşimiz Atakan’ın yanında ve arkasında olacağız” ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybeden Atakan için gerekli mercilerle iletişim içerisinde olduklarını belirten Çelebi, daha sonra şunları kaydetti:

“Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve yol yapım şirketiyle görüşme yaptım ve konu yargıya intikal etmiş olduğunu söylediler. Gerekli cezayı gerekli merciler yaşanan kazanın sorumlusuna gerekli cezayı alacağını bize bildirdiler. Elim olayın yargı aşaması bittikten sonra tekrar değerlendirme yaparak görüşme taleplerinde olacağız. Derneğin amacına uygun bir şekilde bu işi takip ederek hem Gümüşhane de hem de Üniversite öğrencilerine yardım elimizi her zaman uzatacağız ve buradaki tüm öğrencilerimiz bizlere birer emanettir.”

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim