• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 13 °C

GENÇLER İYİLİK PEŞİNDE

18.02.2018 12:52
GENÇLER İYİLİK PEŞİNDE
Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biri olan ve gönüllük esasına dayanan Damla projesi, Gümüşhane’de gönülleri fethetmeye devam ediyor.

İnsan odaklı çalışmalarıyla ve yaptıkları iyiliklerle damla damla büyüyen iyilik ekipleri bu kez Yusuf Çiftçi İlkokulu okulunda çocukların gönüllerini fethetti.

Yaklaşık 20 üniversite öğrencisinden oluşan ve Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu’nda palyaço gösterileriyle öğrencileri eğlendiren Damla ekibi, okulda daha önce kurdukları ‘Damla Sınıfı’nda öğrencilerin gelecek hayallerini dinledi.

Damla Projesi hakkında da öğrencileri bilgilendiren ekip, okul bahçesinde diğer illerden yazılı olarak gelen ‘iyilik mesajlarını’ iyilik ağacına öğrencilerle birlikte astı. Program palyaçolar eşliğinde müzikli eğlenceler ve oyunlarla devam etti.

35 Farklı İlde Faaliyet Gösteriyoruz

Programa Damla Topluluklarının Türkiye Genel Koordinatörü Erol Öztamur da katıldı. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler bölümünde okuyan Öztamur, Damla Projesi hakkında bilgiler paylaştı.

Öztamur, “Bizler damla toplulukları olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı Damla Projesi’ne katılan gönüllüleriz. Projeyi daha da genişleterek bir araya gelip uluslararası Damla Gönüllüleri Derneğini kurduk. Türkiye’de 35 farklı ilde faaliyet gösteriyoruz. 25 üniversite topluluğuna sahibiz” dedi.

“Artık gençlerin Türkiye’de inisiyatif alması gerektiğini düşünüyoruz” diyen Öztamur, damla toplulukları kurmaya karar verdiklerini, 10 şehirle başlayan yolculuklarının 35 farklı şehre yöneldiğini söyledi.

Tek Amacımız İyilik

Gümüşhane’de 60’dan fazla gönüllünün olduğunu kaydeden Öztamur, açıklamasına şöyle devam etti:

“Gümüşhane’de bir okulunun kapısını çaldık. Gümüşhane’de gönüllü olan 60’dan fazla arkadaşımız burada birkaç ay içerisinde faaliyetler yaptı. Biz de onları ziyaret etmek, burada farklı bir ruh uyandırmak ve çocukların hissettiklerini paylaşmak istedik. Türkiye genelinde yapılan faaliyetlerde arkadaşlarımız projenin yanı sıra bizim her ay belirlediğimiz temalar üzerinde çalışıyorlar. Toplumun her kesiminde bir iyilik duygusu uyandırmak amacıyla hareket edip bu duyguları tüm topluma yaymak istiyorlar. Bizler şuna inanıyoruz. İnsanlar birçok kişi ve kurum iyilik yapabilir. Biz fotoğraflara arkamızı, insanlara yüzümüzü dönen kişiler olmak istiyoruz. Tek amacımız iyilik. Yaymak istediğimiz şey iyilik. İdeolojimiz iyilik olsun istiyoruz.”

Çocuklar İyilikle Tanışıyor

Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi Gümüşhane İl Temsilcisi Reyhan Çomak ise “Damlanın iyiliğine ve sosyal sorumluluğa öğrencileri de katmaya çalışacağız. Bugünkü amacımız küçüklükten başlayarak öğrencileri hayata kazandırmak olacak. Burada bir ağacımız var. Bu ağacı damla ağacı yapıp iyilikleri asacağız. Çocuklar bunun devamını getirerek çocukları iyiliğe vesile edeceğiz. Böylelikle güzel nesiller yetiştirmek için biz bir adım atmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Bize Büyük Destek Sağladılar

Yusuf Çiftçi İlkokul Müdürü Veli Ağaç ise yaptığı açıklamada, “Damla Projesi aslında 3-4 ay önce bize ulaşmıştı. Bir sınıfımızla buluşturmuştuk. Son derece faydalı etkinlikler yapmışlardı. İyiliklerin artırılması, öğrencilerde olumsuz davranışların azaltılması noktasında büyük bir destek sağladılar bize. Bugün bu desteğin devamı niteliğinde bir çalışma yapacaktılar. Bu çalışmada öğrencilerimizi fevkalade iyi motive etmekte. İyilikte yarışan sınıflarımızın yanında Damla projesindeki bu arkadaşlarımızın verdiği destek, belki çocuklarımızın hem ülke düzeyinde hem de uluslararası düzeyde iyiliklerinin artırılmasına katkı sağlayacaktır. Bu anlamda damla gurubunun bu çalışmasını destekliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ESKİ RAMAZANLAR09 Mayıs 2019 Perşembe 12:51
  • MİNİK TEMACILARA EKOLOJİ ANLATILDI18 Ekim 2018 Perşembe 13:55
  • TARİH GÜNYÜZÜNE ÇIKIYOR17 Eylül 2018 Pazartesi 17:24
  • TURİZM'DE BAYRAM BEREKETİ27 Ağustos 2018 Pazartesi 11:28
  • HORONA DOYDULAR24 Temmuz 2018 Salı 10:31
  • GÖRSEL ŞÖLEN İLGİ ÇEKİYOR19 Temmuz 2018 Perşembe 14:20
  • HER ŞEY GELECEK NESİLLER İÇİN19 Temmuz 2018 Perşembe 14:17
  • GEÇMİŞTEN BU GÜNE CEMAATLER17 Temmuz 2018 Salı 19:02
  • KARDEŞLİK BAĞLARINI FUTBOL İLE KURDULAR15 Temmuz 2018 Pazar 15:45
  • SULTAN SOFRASI YENİLENDİ20 Haziran 2018 Çarşamba 11:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim