• BIST 8860.44
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 15 °C

GDH'DE GEBE OKULU AÇILDI: ÜCRETSİZ EĞİTİMLER HER ÇARŞAMBA

01.07.2024 12:12
GDH'DE GEBE OKULU AÇILDI: ÜCRETSİZ EĞİTİMLER HER ÇARŞAMBA
Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde, anne adaylarına yönelik kapsamlı eğitimlerin verileceği Gebe Okulu açıldı. Her Çarşamba günü, uzman doktor, ebe, diyetisyen, psikolog ve fizyoterapist eşliğinde gerçekleştirilen bu eğitimler, doğuma hazırlık, doğum, doğum s

GDH'DE GEBE OKULU AÇILDI: ÜCRETSİZ EĞİTİMLER HER ÇARŞAMBA

Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde, anne adaylarına yönelik kapsamlı eğitimlerin verileceği Gebe Okulu açıldı. Her Çarşamba günü, uzman doktor, ebe, diyetisyen, psikolog ve fizyoterapist eşliğinde gerçekleştirilen bu eğitimler, doğuma hazırlık, doğum, doğum sonrası bakım, emzirme teknikleri, yenidoğan ve lohusalık bakımı gibi konuları kapsıyor.

Eğitim Programı

Gebe Okulu, anne adaylarına doğum sürecine dair bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlıyor. Eğitimler, hastanenin 1. katında gerçekleştiriliyor ve tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Uzman bir ekip tarafından verilen eğitimler, katılımcıların doğum sürecine hazırlıklı ve bilinçli bir şekilde girmelerini sağlamayı hedefliyor.

Eğitim Konuları

Doğuma Hazırlık: Doğum sürecinin aşamaları, doğum öncesi yapılması gereken hazırlıklar.

Doğum: Doğum sırasında neler yaşanacağı, doğum pozisyonları, nefes teknikleri.

Doğum Sonrası Bakım: Anne ve bebek için doğum sonrası yapılması gerekenler, annelik sürecine adaptasyon.

Emzirme Teknikleri: Doğru emzirme pozisyonları, süt üretimini artırma yöntemleri.

Yenidoğan Bakımı: Yenidoğan bebeklerin temel ihtiyaçları, bakım yöntemleri.

Lohusalık Bakımı: Lohusalık döneminde dikkat edilmesi gerekenler, annelik duygusal ve fiziksel değişimlere uyum sağlama.

Gebe Okulu’nda eğitimler, alanında uzman doktorlar, deneyimli ebeler, diyetisyenler, psikologlar ve fizyoterapistler tarafından veriliyor. Bu ekip, anne adaylarına sadece teorik bilgi sunmakla kalmayıp, aynı zamanda pratik uygulamalarla da destek oluyor.

Gebe Okulu’na katılmak isteyen anne adayları, Gümüşhane Devlet Hastanesi’nin ilgili birimleriyle iletişime geçerek kayıt yaptırabilirler. Eğitimler, anne adaylarının yanı sıra, babaların ve diğer aile üyelerinin de katılımına açıktır.

Gümüşhane Devlet Hastanesi, bu eğitimlerle anne adaylarının hamilelik ve doğum sürecinde kendilerini daha güvende hissetmelerini ve bilinçli bir şekilde bu süreci yaşamalarını sağlamayı hedefliyor. Gebe Okulu’nun, anne ve bebek sağlığına olumlu katkılar yapması bekleniyor.

Gebe Okulu’nun açılışıyla birlikte, hastane yönetimi, bu tür eğitim programlarını geliştirerek devam ettirmeyi ve daha fazla anne adayına ulaşmayı planlıyor. Hastane yetkilileri, anne adaylarının ihtiyaçlarına yönelik eğitimlerin sürekli olarak güncelleneceğini ve genişletileceğini belirtti. Haber: Rüveyda USTA

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim