• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Gümüşhane : 14 °C
  • Trabzon : 13 °C

FOTO SAFARİDEN İKİ ÖDÜL

07.05.2018 14:52
FOTO SAFARİDEN İKİ ÖDÜL
Çukurca Belediyesi tarafından düzenlenen "1. Çukurca Foto Safari" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada finale kalan Gümüşhaneli Fotoğraf Sanatçısı Uğur Bulut, 1 mansiyon ve 1 sergileme ödülüne layık görüldü.

Valilik, kaymakamlık ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) desteklediği proje kapsamında gerçekleştirilen "foto safari" etkinliği 5 gün sürdü.

Türkiye'nin çeşitli illerinden 200'e yakın fotoğraf sanatçısı, bu süre zarfında kentin doğal güzellikleri, tarihi Kale Evleri, tahin üreten su değirmeni, çeltik tarlalarını, yöresel kıyafetleri ve günlük yaşamı fotoğrafladı.

Yarışma kapsamında yamaç paraşütü ve paramotor gösterisinin yanı sıra rafting ve dağ tırmanışı gibi etkinlikler de düzenlendi.

Yarışma sonunda Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulunun Ahmed-i Hani Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda ödül töreni düzenlendi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca, yaptığı konuşmada, organizasyonun ilçe için önemli olduğunu ve gayet renkli geçtiğini söyledi.

Çukurca'daki foto safarinin diğer yerlerde yapılan organizasyonlardan farklı olduğunu anlatan Ayca, "Buradaki organizasyonda birçok farklılık vardı. İlçe halkımız dışarıdan gelen fotoğraf sanatçılarını evlerinde misafir etti. Gayet güzel ağırladılar. Bu da doğu, batı kardeşliği açısından çok önemliydi. İlk olmasına rağmen etkinliğimiz yoğun ilgi gördü. Misafirlerimiz buradan mutlu ayrıldı. Herkeste memnuniyet duygusu hakimdi. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Ardından jüri değerlendirmesi sonucunda belirlenen 108 fotoğraf arasından 3'ü başarı, 2'si gelişim, 5'i mansiyon ve 20'si sergileme ödülü alırken, en iyi fotoğrafçı ve belediye özel ödülünü Murat İbranoğlu, valilik özel ödülünü Şeref Akçay, kaymakamlık özel ödülünü Dilaver Kişili, jüri özel ödülünü ise Seçkin Yenici aldı.

Anadolu Ajansı foto muhabiri Ali İhsan Öztürk, ödül alanlar arasında yer alırken, 22 fotoğrafı da satın alınmaya layık görüldü.

Dereceye girenlere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi.

Törene, 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, İlçe Emniyet Amiri Oktay Kapsız, kurum amirleri, fotoğrafçılar ve vatandaşlar da katıldı.

Bulut, Teşekkür Etti

Aldığı ödül ile ilgili açıklamalarda bulunan fotoğraf sanatçısı Bulut, 5 gün süren Foto Safari’de Çukurca halkının çok sıcak davrandığını belirterek, “Misafirperverliklerinden dolayı Çukurcu halkına çok teşekkür ediyorum. Bu ödülleri almamda katkısı olan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Emre Ş. Aslan’a ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim