• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 23 °C

“FİKRİ VE FİİLİ MÜCADELEYE DEVAM

08.03.2017 10:56
“FİKRİ VE FİİLİ MÜCADELEYE DEVAM
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 15 Temmuz Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan hain darbe girişiminde devletin yanında olduklarını, akademisyenler olarak bütün terör örgütlerine karşı fikri ve fiili mücadeleyi devam e

 

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 15 Temmuz Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan hain darbe girişiminde devletin yanında olduklarını, akademisyenler olarak bütün terör örgütlerine karşı fikri ve fiili mücadeleyi devam ettireceklerini söyledi.

Zeybek, gazetemize yaptığı açıklamada, devletimizin hassasiyetlerini göz önünde tutan bir yönetim anlayışı uygulayacaklarını belirterek, devletimizin yanında olan hiçbir kimseye, hiçbir gruba, hiçbir kamu kurum ya da kuruluşuna karşı peşin hükümlü olmayacaklarını ifade ederek, “Bu noktada, üniversite içinde çalışanlarımızla sürekli irtibat halindeyiz, kimsenin hakkını havada bırakmayacağız” dedi.

“ÜNİVERSİTELER ŞEHİRLERİN LOKOMOTİFİDİR”

Zeybek, göreve başladığı günden itibaren şehirle üniversiteyi ayrı düşünmediğini belirterek, şöyle konuştu:

“Misyonumuzu, vizyonumuzu şehirle ve ilgili paydaşlarla paylaşmak durumundayız. Üniversiteler bir taraftan konumları gereği şehirlerin, bulundukları mekanların lokomotifidir. Üniversiteler bilgi üreten dinamik kurumlardır. Dünyada hiçbir üniversite için işi bitmiştir, tamamlanmıştır, eksiği yoktur diyemeyiz. Çünkü üniversitelerin asli misyonunu oluşturan bilgi, değişkendir, dinamiktir.  Öğrenci dinamiktir. Üniversitenin birçok parametresi dinamik olduğu için üniversitelerde de işler bitmez. Üstelik süreklilik ister. O nedenle üniversite yöneticisinin de çok dinamik olması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTELER ŞEHRİN ÖNÜNDE OLMALI”

Üniversitelerin ürettiği fikirle, bilgiyle şehrin önünde olmasını, bulunduğu şehre ışık tutmasını, kenti aydınlatması gerektiğini vurgulayan Rektör Zeybek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Birkaç gün önce Harşit Çayı yamacında iskana açılan bir yerde üzücü olay yaşandı. İşte böyle yerleri açarken üniversiteye sorulmalı, üniversite devrede olmalı. Bize ancak afet olduktan sonra müracaat ediliyor. Olmadan müracaat edilmeli. Deprem oluyor, konuşturmak için bilim adamı aranıyor. Biz de depremden önce bilim adamı konuşturulmalı ki, deprem olacaksa daha az üzülelim daha az maddi kayıpla atlatalım. Daha az can kaybı ile atlatalım. Çünkü bilgi bize rehberlik eder. Bizim dinimizin ilk emri ‘oku’dur ama biz az okuyoruz. İnsanımız okumuyor, gittikçe daha az okuyor. Dolayısıyla bilgi bize rehberlik edecekse ki, etmeli. Bilgi üreten kurumlar olarak şehre katkı sağlayabiliriz. Burada maden şirketleri var. Gümüşhane tarih boyunca madenciliği ile ön plana çıkmıştır. Bu noktada hem maden şirketlerinden katkı alabiliriz hem de onlara katkı sağlayabiliriz. Gümüşhane çok önemli bir turizm cenneti. Bu noktada, hizmet standartları noktasında turizm fakültemizle ve öğretim üyelerimizle ve bu işin nasıl yapılacağı noktasında şehre katkı sağlayabiliriz. Onun için kendimizi şehrimizden ayrı görmüyoruz. Şehrin önemli paydaşlarından bir tanesiyiz.”

“ŞEHİRLE İLETİŞİMİMİZ SÜREKLİ OLACAK”

Rektör Prof. Dr. Zeybek, şehirle iletişimin sürekli olacağını dile getirerek, şunları söyledi:

“Yetişebildiğimiz bütün programlara katılacağız. Programlardan uzak kalma lüksümüz yok.  Mevcut enerjimizi biz birleştirebilirsek Gümüşhane adına güzel hizmetler üretebileceğiz. Bizim kuşkusuz doğru düşündüklerimiz vardır.  Ama bizim aklımıza gelmeyen, göremediğimiz ve bu şehirde yaşayanların önerilerinden de faydalanacağız. Devletimizin yanında olan hiçbir kimseye, hiçbir gruba, hiçbir kamu kurum ve kuruluşuna, hiçbir insanımıza karşı peşin hükmümüz yok. Bu bize yakışmaz. Objektif olarak bize katkı sağlayacak herkesin katkısını bekliyoruz. Bizden katkı sağlayacak olan herkese de katkı sağlayacağız. Geldiğim günden itibaren şehirle üniversiteyi hiç ayrı düşünmedim. Misyonumuzu, vizyonumuzu şehirle ve ilgili paydaşlarla paylaşmak durumundayız.”

“ŞEHİRDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Üniversitenin eksikleri noktasında şehirde yaşayanların kanaatlerinin olabileceğini ifade eden Zeybek, “Onların bize ulaşması bekliyoruz. İstişare kanallarımızı hep açık tutacağız. Bize destek olsunlar. Bizim şu anda 19 bin öğrencimiz var. Bu sayı artacak. Bu çocuklar bize emanet. Bu çocukların huzur içerisinde olmalarını istiyoruz. Kendi çocuklarımız için hangi endişeyi taşıyorsak bu çocuklarımız için de aynı endişeyi duymalıyız. Onları huzur ve güven içerisinde mezun ederek huzur içinde göndereceğiz. Bu noktada şehirden destek bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

“EKSİK KURUMLARIMIZ VAR”

Gümüşhane’nin eksik kurumları olduğunun da altını çizen Rektör Zeybek, şunları kaydetti:

“Doğrusunu söylemek gerekirse gerçekleşmeden herhangi bir projeyi açıklamak istemiyorum. Çünkü aklınızdan, gönlünüzden geçenler, hazırlıklarınız, bazen o projenin gerçekleşmesine yetmeyebiliyor. Elbette ki fakülte bazında bir takım hazırlıklarımız var. En akılcı olan, buranın ihtiyacı olanı kazandırma gayreti içerisinde olacağız. Ama onun dışında aktif olmayan programlarımız, bölümlerimiz var, birimlerimiz, merkezlerimiz var.  Örnek verecek olursam, uzaktan eğitim merkezimizi aktif hale getirmek istiyoruz. Uzaktan eğitim merkezi ile binlerce öğrenci, sayıları on binleri bulacak öğrenci Türkiye’nin dört bir tarafından bizim öğrencimiz olacak. Bu merkezle birçok üniversite ciddi gelirler elde ediyor. Bu işten ciddi öğrenci kazanıyor.  4-5 milyon liralık bir sirkülasyondan. Bunları aktif hale getireceğiz. Eğitim Teknolojileri Merkezimiz var, onu da aktif hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim