• BIST 9748.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 18 °C

FESTİVAL KAPSAMINDA YEMEK YARIŞMASI DÜZENLENECEK

02.08.2022 13:13
FESTİVAL KAPSAMINDA YEMEK YARIŞMASI DÜZENLENECEK
Gümüşhane Valiliği İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü tarafından Gümüşhane 25. Uluslararası Kültür, Sanat ve turizm Festivalinde yöresel yemekler yarışması düzenlenecek.

Gümüşhane Valiliği İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü tarafından   Gümüşhane 25. Uluslararası Kültür, Sanat ve turizm Festivalinde yöresel yemekler yarışması düzenlenecek.  

 

Düzenlenecek olan yarışmalara, aşçı Yardımcıları ve herhangi bir kurumda yemek ile ilgili görev yapanlar katılamayacak olup aynı zamanda yarışamaya, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde her pozisyonda çalışan personel dahil, bağlı birimlerde her pozisyonda çalışan personel ve bu personellerin birince derece yakınları giremeyecek.  

 

Yarışmalar, yemekler (et-hamur-sebze yemekleri), çorbalar ve tatlılar olmak üzere 3 (üç) kategoride yapılacak olup, yemekler, çorbalar ve tatlılar kategorisinde yapılacak yarışmalara katılımcılar her birinde en fazla 1 (bir) çeşit yemekle katılabilecek. 

 

Yapılan Yemekler en az 10 kişilik olacak şekilde hazırlanacak olup, 10 kişiyi servis yapılacak şekilde (tabak, çatal, kaşık vb.) hazır bulundurulacak. Yemek Jürisine yemekler görevlendirilen personel tarafından sunulacak ve yarışmacı yaptığı yemeğin tarifini gerekirse anlatacak. 

 

Müracaatlar dilekçe ile yapılacak olup, örnek dilekçe i İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınabilecektir. 

  

Yarışmacılar, dilekçelerinde yapacağı yemekler ile ilgili kullanılan malzemeleri ve hazırlanışını içeren bilgileri en geç 03 Ağustos 2022 Çarşamba günü mesai bitiminde kadar Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekiyor.  

 

Yapılan yarışmanın sonucunda çorba, yemek ve tatlı kategorilerinde birincilere çeyrek altın, ikincilere gram altın ve üçüncülere yarım gram altın  ödül verilecektir.  

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim