• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 9 °C

FESTİVAL COŞKUSU SONA ERDİ

15.08.2018 12:22
FESTİVAL COŞKUSU SONA ERDİ
Şiran’da bu yıl 9.’su düzenlenen ve üç gün süren geleneksel Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali renkli görüntülere sahne olurken, vatandaşlar doyasıya eğlendi.

4 Ağustos Karagöller dağ yürüyüşü ile başlayan festivalin ilk gününde festival ateşi yakılarak, davul zurna eşliğinde oyunlar oynandı. Akşam saatlerinde Bahri Demirci Konseri gerçekleştirildi. 11 Ağustos Cumartesi günü ise mehter takımı eşliğinde festival yürüyüşü, Belediye Halk Oyunları Gösterisi yer aldı. Grand Yeniçeri Otelin açılışı ve Doğalgaz açılışı gerçekleşti. Gümüşhane Halk Dansları Topluluğunun gösterisi, Festival sponsorlarına plaket taktimi, havai fişek gösterisi ve Özcan Türe konseri ile program sona erdi.

Etkinlikler kapsamında Grand Yeniçeri Otel ve Doğalgaz açılışına; Eski Bakan ve Başbakan Yardımcısı; Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğan, Şiran Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Gümüşhane Ak Parti il Başkanı Celalettin Köse, Aksa Gümüşhane Bayburt Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Rahime Meydan ve birçok davetli katıldı.

Grand Yeniçeri Oteli açılışının ardından festival alanına kurulan platforma geçen davetliler burada Şiran için tarihi bir güne imza atarak, doğalgaz açılışını gerçekleştirdiler.

Şiran Doğal Gaza Kavuştu

Açılış konuşmasını ilk olarak Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak gerçekleştirdi. Başkan Altıparmak; “Doğalgaz maceramız, 2012 yılında Şiran, Kelkit, Köse, Belediye Başkanları olarak, İstanbul’da Aksa’nın patronu Cemil Kazancıoğlu’nu ziyaret ile başladı. O zaman ki mevzuata göre, nüfus kriteri gerekiyordu. İlk etaba giremedik. 2014 de 10 bin sınırını aştık. Bize verilen süre 1 Ekim’le 30 Kasım arasıydı. 1 Kasım 2015 seçimlerinden dolayı 1 ay çalışamadık. Bunun sonucun da kısa sürede 2255 abone yaparak enerji bakanlığına başvuru yaptık. Bugün doğalgazın ilçemize verilmesinin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun.

Bu hizmetin ilçemize gelmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.  Her zaman yanımız da olup gücünü ve desteğini hissettiğimiz  Sayın Fikri Işık, Sayın Valimiz Okay Memiş , Sayın Kemalettin Aydın, Sayın Feramuz Üstün, Sayın Osman Akgül, Sayın Cihan Pektaş ve özellikle Rahime Meydan hanıma teşekkür ederim ” dedi.

Doğal Gazı Hizmete Sunmanın Mutluluğu İçerisindeyiz

Aksa Gümüşhane-Bayburt Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Rahime Meydan;  “2018 yılı Mayıs ayı itibari ile başladığımız 3 ay gibi kısa bir sürede 45 km şebeke 11 milyon yatırımla 2500 konut ve iş yerini temiz hava ve sıcak yuva ile buluşturacağımız sözünü bugün tutmuş bulunmaktayız. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Bölgemiz Gümüşhane, Bayburt, Kelkit ve Şiran ilçelerinden oluşmaktadır. Hizmet verdiğimiz alan toplamda 450 km şebekedir. 17 milyon m3 gazı 2017 yılında sizlerin hizmetinize sunduk. Şiran ilçemiz için siz değerli halkımızın desteği ile 1000 abone ile 2018 yılını tamamlamayı bekliyoruz. Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Bakanlarımıza, Sayın Valimize, Sayın Kaymakamlarımıza, Sayın Belediye Başkanlarımıza ve değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Ak Parti Milletvekili Cihan Pektaş” ‪9. Şiran Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali ile İlçemizde yapımı tamamlanan doğalgaz hattının ilk gaz akışını gerçekleştirmek için bir aradayız. Değerli hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane Geleceğe Umutla Bakıyor

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, “Değerli Şiranlı hemşerilerim, kardeşlerim bu yatırımın yanında gördüğünüz gibi alt yapı alanında da çok güzel çalışmaların yürütüldüğünü görüyoruz. Yavuz beyi özellikle tebrik ediyorum. Bu alt yapı çalışmasına destek olan Kocaeli Çayırova Belediye Başkanımız, Sayın Sevki Demirci Bey’e de çok teşekkür ederim.  İlçemize hayırlı uğurlu olsun her geçen gün gelişen bir Şiran var. Her geçen gün büyüye bir Gümüşhane var. Geleceğe umutla bakan geleceğe her zaman daha iyi bakan bir Gümüşhane var. Bu duygu ve düşüncelerle bütün aksa çalışanlarını, emeği geçen bütün arkadaşları, teknik ekibi, çalışan kardeşlerimi kutluyorum, tebrik ediyorum. Şiran İlçemize hayırlı uğurlu olsun “diye konuştu.

 

 

Şiran Gelişmeye Devam Ediyor

Eski Bakan ve Başbakan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ise, “Gümüşhane insanı ve Şiran insanı altın kalpli insandır. Vatanına, milletine, değerlerine, bayrağına, ezanına en fazla sahip çıkan insan gurubudur. Ak parti iktidarları olarak bizlerde en fazla yatırımı yaptığımız illerin başında Gümüşhane ve Şiran geliyor. Allaha şükürler olsun Ak Parti iktidarı ile birlikte Gümüşhane’mizin de, Şiran’ımızın da, ülkemizin de kaderi değişti. Şu anda hızımızı kesmeye çalışanlar, ülkemizin her geçen gün büyümesini engellemeye çalışanalar aslında boşuna uğraşıyorlar. Allah’ın izniyle bütün zorlukları aşma kuvvetine sahibiz ve bütün zorlukları aşacağız. Allah’ın yardımı ve sizlerin desteği ile aşamayacağımız hiçbir zorluk yoktur.

İkisu - Şiran yolu yılan hikâyesine dönmüştü. Dönemin milletvekili arkadaşlarımız çok büyük gayret gösterdiler. Geçen dönem seçilen hem Cihan kardeşim hem Osman Bey büyük gayret gösterdiler ve ikisu- Şiran yolu açıldı. Şiran’dan, Gümüşhane’ye gitmek artık çok kolay. Tersun Tüneli ile ilgili çalışmalar yoğunlaştı. Tersun’da 5,5 km çift tüp tünelin proje ihalesi yapıldı. Firma belli oldu. Şimdi proje çalışmaları başladı. Tünel yapıldığında Şiran, Trabzon arası yaklaşık bir saatin altına düşüyor.

Şiran Türkiye’nin bu gelişmesinden en fazla pay alan ilçelerimizin başında geliyor. Yavuz beyle birlikte Şiran adeta kabuk değiştiriyor. Şiran yeni bir Şiran oluyor. Yılda bir defa gelmeye çalışıyorum ve her geldiğimde Şiran’ı biraz daha güzelleşmiş ve değişmiş, biraz daha modern kent görünümüne bürünmüş bir ilçe olarak görüyorum. Doğduğum toprakların gelişmesini güzelleşmesini görmekte bana tarifsiz bir mutluluk veriyor. Emeği geçen her arkadaşıma özelikle teşekkür ediyorum.  Şiran’a on sene önce doğalgaz gelecek dense kimse inanmazdı. Ak parti iktidarı imkânsızlıkları mümkün hale getirirken Şiran’da nasiplendi. Şiran bugün doğalgaza kavuşuyor. Hayırlı ve uğurlu olsun” açıklamalarında bulundu.

Festivalin 3. gününde ise sabah saat 09.00'da festivale adını veren Tomara Şelalesine gezi düzenlendi. Burada sahne alan halk oyunları gösterilerinin ardından katılımcılara ikram gerçekleştirildi ve Bahri Demirci konseri yer aldı.  Gece programında ise; kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye girenler ile birlikte Futbol, Voleybol turnuvaları ve festival koşusunda dereceye girenlere ödülleri takdim edilirken, Festival komitesine de plaket verildi. 3 gün boyunca devam eden ve havai fişeklerle renklendirilen festivalin son gecesinde ilk olarak Hülya Polat sahne alırken kapanış konseri ise Türk halk müziğinin güçlü ismi Zara’nın türküleri ile yapıldı.

Şiran Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali Cumartesi ve Pazar günleri akşam ERT TV'den canlı olarak yayınlandı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim