• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 14 °C

Farklı Bir Çanakkale Filmi: Mendilim Kekik Kokuyor

18.02.2020 11:01
Farklı Bir Çanakkale Filmi: Mendilim Kekik Kokuyor
Çanakkale Savaşlarının 100. yılında düzenlenen ‘En İyi Senaryo Yarışmasında birincilik ödülü alan A. Kadir Bozkurt’un ‘Mendilim Kekik Kokuyor’ isimli senaryosunu Gümüşhaneli Yönetmen Hüseyin Özden beyaz perdeye aktardı.

Çanakkale Savaşlarının 100. yılında düzenlenen ‘En İyi Senaryo Yarışmasında birincilik ödülü alan A. Kadir Bozkurt’un ‘Mendilim Kekik Kokuyor’ isimli senaryosunu Gümüşhaneli Yönetmen Hüseyin Özden beyaz perdeye aktardı. 

Yapımcılığını Gümüşhaneli Kadriye Özden’in üstlendiği, Genel Yönetmenliğini Hüseyin Özden’in yaptığı “Mendilim Kekik Kokuyor” filmi 6 Martta vizyona girecek.

Farklı Bir Çanakkale Filmi

Çanakkale Savaşları’na gönüllü olarak katılan gençlerin hikayelerini anlatan film; savaşı çıkaran emperyal güçleri eleştirirken, var olma mücadelesi veren Anadolu’nun top yekun direnişini yansıtıyor. Savaş karşıtı anlatımların öne çıktığı filmde “İnsanlığın içindeki düşmanlığın yenilmesi” teması işlenmekte. 

Çekimleri 6 haftada tamamlanan filmde, Antalya’nın Akseki ve Kemer ilçelerinde film platoları kuruldu. Ayrıca Çanakkale’de gerçek savaş mekanlarında çekimler yapıldı. 

Genç Ve Dinamik Kadro

Alman oyuncu Wilma Elles ve Mehmet Çevik’in başrolünü paylaştıkları filmde; Hakan Devrim Göztepe, Tarık Bayrak, Buse Bilgin, Gürkan Çolaker ve Şaban Türkegül gibi yeni yüzlere yer verildi. 

Başar Alemdar, Azer Şelte,  Devrim Yakut, Alper Kut, Oktay Dal, Hakan Boztepe, Radife Baltaoğlu, Meltem Evcioğlu, Öykü Esendemir, Suzan Sabancı, Abdullah Sürekli, Murat Karahüseyinoğlu, Özge Öztürk, Alkan Avcı, Özge Efe, İsmail Şenel, Aytunç Özulus, Zehra Ece Aral, Selim Gürata, Emre Nurettin Örük Ferit Kılıç, Yunus Emre Özdemir gibi Türk tiyatrosunun önemli isimleri filmde görev aldılar. Başta Antalyalı gençler olmak yurdun farklı yörelerinden gençler, Mendilim Kekik Kokuyor filminde gönüllü olarak görev aldılar. 

Filmde Rusya, Belçika, Özbekistan ve İskoçya’dan oyuncular da rol aldılar. Terminatör ve Gladyatör filmlerinden tanıdığımız Mike Michel, Özbek oyuncu Şahruh Tuyçibayev filme misafir oyuncu olarak destek verdiler. 

Sistem Medya Prodüksiyon (SMP) adına yapımcılığını Kadriye Özden’in üstlendiği filmde, Gümüşhaneli yönetmen Hüseyin Özden ve Hakan Kurşun yönetmenliği paylaştılar. Filmin; müziklerini Mustafa Biber, Sanat Yönetmenliğini Ufuk Bildibay, Işık Şefliğini Faruk Yılmaz yaparken, Görüntü Yönetmenliğini İbrahim Çaltılı ve Erol Zurnacı üstlendiler. 

6 Mart’ta Gösterime Giriyor

6 Mart 2020’de gösterime girecek “Mendilim Kekik Kokuyor” filmi için Dap Holding destekleri ile 27 Şubat’a İstanbul’da ve Antalya Valiliği’nin desteği ile Antalya’da olmak üzere iki ayrı gala yapılacak. 

Filmin başta Azerbaycan ve Özbekistan olmak üzere Türk Cumhuriyetleri ile Avrupa’da da gösterime girmesi planlanıyor.

Filme Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

“Mendilim Kekik Kokuyor”, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılında desteklediği projeler içerisinde yer aldı. 

Filme ayrıca; Türk Kızılayı, Antalya Valiliği, Akseki ve Kemer ilçelerinin kaymakamlıkları ile belediyeleri, Halkbank, Dap Holding, Semitaş A.Ş., TT Hotels, Duruk Holding destek verdiler. 

Hüseyin Özden Kimdir?

1962 Gümüşhane doğumlu. Ankara Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Marmara Üniversitesi’nde sinema dalında yüksek lisans yaptı. Tiyatro oyun yazarı ve yönetmen. TRT’de uzun süre yönetmen ve yayın şefi olarak çalıştı. 1983’te "Üniversiteler Arası Tiyatro Oyun Yazarlığı Yarışması"nda Birincilik Ödülü aldıktan sonra 2013’te Dertli Dolap Anadolu (Yunus Emre) adlı oyunu ile “Türk Dünyası Kültür Başkenti” kapsamında Birincilik Ödülü aldı. Türkiye ve yurt dışında çekilen ve yayınlanan belgeseller yaptı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim