• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 21 °C

FACİADAN DÖNÜLDÜ

13.02.2020 11:10
FACİADAN DÖNÜLDÜ
Trabzon-Gümüşhane karayolu Zigana Dağı mevkiinde meydana gelen çığda Trabzon-Gümüşhane arası sefer yapan yolcu minibüsünde bulunan yolcuların yara almadan kurtulmasıyla faciadan dönüldü.

Trabzon-Gümüşhane karayolu Zigana Dağı mevkiinde meydana gelen çığda Trabzon-Gümüşhane arası sefer yapan yolcu minibüsünde bulunan yolcuların yara almadan kurtulmasıyla faciadan dönüldü.

Trabzon-Gümüşhane karayolu Zigana Dağı mevkiinde çığ meydana geldi. Çığ nedeniyle yol ulaşıma kapandı.

Edinilen bilgilere göre çığ Salı günü akşam saat 20.00 sıralarında yaşandı. Zigana Tüneli'nin Trabzon tarafına yaklaşık 2,5 km mesafede meydana gelen çığ nedeniyle Gümüşhane-Trabzon karayolu ulaşıma kapandı.

Gümüşhane’nin Torul İlçe Kaymakamı Ömer Said Karakaş “Çığdan zarar gören araçlar oldu” dedi.

Şoför O Anları Anlattı

Yaşanan çığda zarar gören yolcu minibüsünün şoförü yaşadığı o anları anlattı.

Çığdan zarar gören yolcu minibüsünün şoförü Yaşar Taşkın yaşanan çığı anlatarak “Gümüşhane'den 7'de kalktım. Trabzon'a doğru gidiyordum. Zigana Dağı tüneli çıktıktan sonra inişe geçtiğimde baya bir fırtına vardı. Buraya vardığımda çığ gelmişti geriden gelen toz dumana karıştık. Bir anda bizi baya bir toz duman sardı. Nerede olduğumuzu şaşırdık. Araçta 5-6 yolcumuz vardı. Yaralımız yok çok şükür. Yaşananlardan korkmadık” dedi.

Bölgede Tedbir Alınmadı

Trabzon’un Maçka ilçesi Hamsiköy Bekçiler mevkiinde Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde yaşanan çığ gibi 2008 yılında da bölgede bir çığ yaşandığı ama geçen 12 yılda bölgede çığ tehlikesine karşı hiçbir tedbir alınmadığı iddia edildi.

Konuyla ilgili iddialarda bulunan yöre sakinlerinden Özgür Yazıcı, çığın yaşandığı bölgede 2008 yılında da çığ yaşandığını ve o dönemde Trabzon Valiliği'ne ve İl Özel İdaresi'ne çığa karşı yamacın ağaçlandırılmasını veya set yapılmasını teklif ettiklerini belirterek “Bize tedbir alınacağını söylediler ancak 2020 yılına geldik, yine bir çığ daha yaşadık. Çığ nedeniyle evimiz de hasar gördü. Ancak çok şükür evde kimse yoktu. 12 yıldır bölgede bir çalışma yapılmadı” dedi.

Öte yandan bölgede çalışan ekipler tipi ve -22 dereceye ulaşan soğuk havaya rağmen yol açma çalışmalarını sürdürdü. Çığın altında bir araç veya şahısın bulunmadığı öğrenildi.  

Zigana Dağındaki Çığ Temizlendi

Çığ düşmesinin ardından Karayolları ekipleri sabaha kadar çalışarak yolu temizleyerek çift yönlü ulaşıma açtı.

Çığ nedeniyle yoldan geçen 3 araç zarar görürken, kar kütleleri nedeniyle karayolu ulaşıma kapandı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda çığ altında araç kalma ihtimali üzerine AFAD ekipleri çığ çubukları ile kar altında incelemelerde bulundu. 

Çığ altında araç olmadığının belirlenmesi üzerine Karayolları ekipleri yol açma çalışması başlatılırken, sabaha kadar süren çalışmaların ardından yol kar kütlelerinden temizlenerek çift yönlü ulaşıma açıldı. Bölgede kar yağışı ve tipinin sabah saatlerinde de etkili olduğu gözlendi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim