• BIST 9679.8
  • Altın 2487.084
  • Dolar 32.4307
  • Euro 34.446
  • Gümüşhane : 2 °C
  • Trabzon : 15 °C

FACİA 'GELİYORUM' DİYOR

15.10.2021 12:27
FACİA 'GELİYORUM' DİYOR
Gümüşhane Merkez Akçakale Mahallesi’nde bulunan Çırağın ve Maraz Derelerinin taşkın koruması ne zaman yapılacak?

FACİA 'GELİYORUM' DİYOR

Gümüşhane Merkez Akçakale Mahallesi’nde bulunan Çırağın ve Maraz Derelerinin  taşkın koruması ne zaman yapılacak?

Son aylarda Türkiye genelinde yaşanan sel felaketlerinin ardından Akçakale Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar  bu derelerin ıslahının bir önce yapılması gerektiğini belirttiler.

Gümüşhane Merkez ilçe Akçakale Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bölgedeki derelerin her an büyük bir taşkınla sadece o bölgeye değil,  tüm Gümüşhane’ye zarar vereceğini  belirterek şunları ifade ettiler:

"Son yıllarda çok yoğun bir şekilde hafriyat döküm alanı olarak kullanılan ve hala hafriyat dökümü yapılan Akçakale mahallesi Çırağın deresinde meydana gelebilecek ufak bir toprak kayması veya su taşkınının  faciaya neden olacağı apaçık ortadadır. Gümüşhane merkezde taşkın koruma ve dere ıslahı yapılmayan tek vadi olan ve  aynı güzergah üzerinde bulunan Çırağın Deresi ve devamında bulunan Maraz Deresi’nde çalışmalar ne zaman yapılacak? Bu  iki derenin Harşit Çayı’na bağlandığı noktada bulunan ve TOKİ 2. Etap konutlarının ana yola bağlantısını sağlayan menfez faciaya davetiye çıkarıyor.  Allah göstermesin yoğun bir yağışın ardından bu menfezin gelen suyu Harşit Çayı'na aktarması mümkün değil. Burada oluşabilecek bir olumsuzluk hem Maraz Deresi mevkiinde bulunan evleri, öğrenci yurtlarını, bahçelerimizi, Gümüşhane-Bayburt karayolunu hem de Gümüşhane'nin gözbebeği Sema Doğan Yaşam Alanını tehlikeye sokacaktır. Olası bir facia yaşamamak için bu derelerin taşkın koruma ve ıslahlarının bir an önce yapılmasını talep ediyoruz. Yetkili kurum ve kuruluşlar,  bir an önce proje çalışmalarını yapıp Gümüşhane'de yaşanması muhtemel olan bir facianın önüne geçmelidirler"

Haber: Abuzer Yapar

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim