• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 14 °C

FABRİKADA BÜYÜK YANGIN

05.07.2018 11:47
FABRİKADA BÜYÜK YANGIN
İstanbul Hadımköy Atatürk Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren Gümüşhaneli hemşehrimiz işadamı Erdal Eryılmaz’a ait tekstil fabrikası tamamen yandı.

Eryılmaz Grup’a ait işyerinde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın saat 10.00 sıralarında başladı. Yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda bulunan tesis yangın nedeniyle büyük zarar görürken, en büyük teselli ise can kaybı yaşanmaması oldu.

Helikopter ve 46 itfaiye aracının müdahalesiyle kontrol altına alınabilen yangında fabrikada bulunan tüm makineler ve stoktaki malzemeler yanarken, yoğun dumanlar yükselen fabrikadaki yangına Hadımköy, Arnavutköy, Çatalca, Beylikdüzü, Avcılar, Mimarsinan, Bakırköy, Başakşehir, Şişli, Gazi ve Kocasinan itfaiye ekipleri müdahale etti. 

Soğutma çalışmalarının halen devam ettiği yangınla ilgili bilgi veren İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan'ın yaptığı açıklamada, "Fabrikada 63 çalışan var, can kaybı yok. Dumandan etkilenen işçilere ambulanslarda müdahale edildi. 12 ilçeden 46 itfaiye aracı ve helikopter müdahale etti" dedi.

Aynı zamanda GÜSİAD üyesi olan Eryılmaz Grup'ta çıkan yangını haber alır almaz Erdal Eryılmaz ve kardeşi Musa Eryılmaz'ı ziyaret eden Gümüşhane Sanayi ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Genel Başkanı Yüksel Yalçın, tekstil sektörünün en çok ihracat yapan firmalarından birisi olan Eryılmaz Grup yönetici ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. 

İş Güvenliği Uzmanı O Anları Anlattı 

Hadımköy'deki 3 katlı iplik fabrikasında çıkan yangın sırasında yan taraftaki fabrikada saha denetimi yapan İş Güvenliği Uzmanı Alim Gören Güneysu yaşananları anlattı. Güneysu, “Yangın çıktığı sırada içeride yüzlerce personel vardı. Tahliye edildi. İlk tahliyeyi ben yaptım. Alarmlar çaldığı esnada saha ziyaretimizi yapıyorduk” dedi. 

Hadımköy Atatürk Sanayi Sitesi'ndeki 3 katlı iplik fabrikasında yangın çıktığı sırasında yan taraftaki fabrikada saha denetimi yapan İş Güvenliği Uzmanı Alim Gören Güneysu yaşananları anlattı. Yangının çatıdan başladığı söyleyen Güneysu, alarmların çalmasıyla birlikte tahliye çalışmasına başladıklarını söyledi. Yangın sırasında fabrikada yüzlerce çalışanın olduğunu belirten Güneysu, dumandan etkilenenler olduğunu fakat can kaybı olmadığını söyledi. 

"Yangın Çıktığı Sırada İçeride Yüzlerce Personel Vardı" 
İş Güvenliği Uzmanı Alim Gören Güneysu, “Bugün bizim saha denetimi günümüzde firmada gezerken alarmlar çaldı. Yan binanın çatısında yangın çıktığı öğrendik. Hızlı bir şekilde çalışanlarımız tahliye etti. İtfaiye ihbarını ben yaptım. İlk başta iki tane itfaiye geldi. İkinci ihbardan sonra gerekli sayıda itfaiye geldi. Şuan itibariyle bir sıkıntı yok. Yangın çıktığı sırada içeride yüzlerce personel vardı. Tahliye edildi. İlk tahliyeyi ben yaptım. Alarmlar çaldığı esnada saha ziyaretimizi yapıyorduk. Yangın çıktığını çatı katında olduğunu söylediler bizde acil bir şekilde binayı tahliye ettik. Tekstil firması, tekstil olunca çabucak alev alıyor. Bizim binamız da plastik firması ve sıçrama ihtimali vardı. Can kaybı yok. Dumandan etkilenenler vardı. Onlara müdahale edildi” ifadelerini kullandı. 

İş yeri sahiplerinden Musa Eryılmaz ise basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı. 

Öte yangın, yangını haber alan bazı fabrika çalışanlarının yakınları olay yerinde gözyaşlarına boğuldu. 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim