• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 26 °C
  • Trabzon : 20 °C

EVDE SERVİS KURUTEMİZLEME

06.02.2018 08:24
EVDE SERVİS KURUTEMİZLEME
Gümüşhane’nin kadın girişimcilerinden Filiz Şişman ve çocukları tarafından hizmete sokulan DYRTÜRK Gümüşhane şubesinin açılışı gerçekleştirildi.

Ülke genelindeki profesyonel kuru temizleme hizmeti veren kurumlarından DRYTÜRK’ün İnönü Mahallesi 15 Şubat Caddesinde ki açılışı kalabalık bir kitlenin katılımıyla gerçekleştirildi. Kuru temizleme, ütüleme, leke çıkarma, halı yıkama, koltuk kılıfı temizleme, perde temizleme, yorgan ve nevresim yıkama hizmetlerinin verdiği işletme ücretsiz servis sağlayacak.

Törene katılan Belediye Başkanı Ercan Çimen, cesaretlerinden dolayı Şişman ailesinin bireylerini kutlayarak, bol kazanç temennisinde bulundu.

Gümüşhane’nin geliştiğini ve gelişmeye de devam edeceğini kaydeden Çimen, “Bir hafta önce MİGROS’u açtık. Biz bunları 10-15 yıl önce konuşurken bizi farklı noktalara ötelediler, ‘Bunlar da Gümüşhane’de olur mu’ dediler. Bizim bu gelişime ayak uydurmamız zorunludur. Bu şehirde AVM yapılması için 30 yıl yap-işlet-devret modeliyle mevcut otogarın yerine yapacağız. Bu şehrimizde bir milat olacak” dedi.

“Çağa ayak uyduramazsak rekabet şansımız tükenecek” ifadeleriyle dünyanın ve ülkenin gelişimine ayak uydurulması gerektiğini vurgulayan Çimen, “Dünya markalaşmaya gidiyor. Bu zincirin getirdiği faydaları hepimiz yaşayıp göreceğiz. Buradan sonra birkaç firma da açılacaktır. Şehrin Belediye Başkanı olarak gittiğimiz her açılışta ‘Bu işyerleri bizim’ diyoruz. Hepsinin açılışına göğsümüzü kabarta kabarta gidiyoruz. Onlar ilimize, ülkemize istihdam sağladıkları zaman biz bundan mutlu oluyor, şeref duyuyoruz” diye konuştu.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay ise ülkenin ihtiyacı olan girişimci ruhun bir örneğini daha gördüklerini, Gümüşhane’de 3 kuşaktır ticaret yapan Şişman ailesinin ferdi alan Filiz Şişman’ı tebrik ederek, “Gümüşhane’de açılan her yeni işletme, her yeni işyeri açanların kendilerine ait değildir, o ilde yaşayan bizlere aittir. Bunlar ilimize büyük bir zenginlik katıyor. Açılan bu işletmelerin bir de yaşaması lazım. Ülkemizde ortalama işletme ömrü 25 yıl.  Ne Gümüşhane eski Gümüşhane ne de Türkiye eski Türkiye değil. Hem Gümüşhane hem Türkiye büyüyor. İlimiz ve ülkemiz de büyüdükçe yeni sosyal alanlara ve yeni iş mekanlarına ve tesislere de ihtiyacı duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Tesis olarak işletmenin Gümüşhane’de ilk olduğunu kaydeden Akçay, “Arkadaşlarımız yaptıkları araştırmalar sonucunda bu sektöre girdiler. Son sistem tesis olarak ilimizde bir ilktir bu tesis. Burası Şişman ailesinin değil, hepimizin işletmesidir. İhtiyacımız olduğunda mutlaka ilimizi tercih etmemiz lazım, mecbur kalmadıkça ilimizden karşılamamız lazım” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ercan Aksu’nun yaptırdığı duanın ardından açılış gerçekleştirildi.

Açılış kurdelasını ise Belediye Başkanı Ercan Çimen’in eşi Gülsen Çimen, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Münire Şeyhoğlu, işletme sahibi Filiz Şişman ve kadınlar birlikte kesti.

Açılışın ardından işyeri gezildi.

Etkinliğe Belediye Başkanı Ercan Çimen, eşi Gülsen Çimen, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, ArzularKabaköy Belediye Başkanı Necati Uçan, GTSO Başkanı İsmail Akçay, kurum müdürleri, STK temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ve davetliler katıldı.


 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim