• BIST 9789.49
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 25 °C
  • Trabzon : 23 °C

ESKİ VEKİL GÜMÜŞHANE'Yİ KARIŞTIRDI

01.02.2016 12:00
ESKİ VEKİL GÜMÜŞHANE'Yİ KARIŞTIRDI
Üç dönem Ak Parti Gümüşhane Milletvekilliği yapmış olan Kemalettin Aydın’ın, erken seçim döneminin ardından vekil gösterilmemesinin hırsını, şehirden alıyor.

Aydın, sosyal medya hesabındaki paylaşımları ile şehirdeki bürokrasiyi ve siyaseti birbirine katıyor. Bu durum partililer tarafından “Ak Parti’ye zarar veriyor” yorumlarına neden oluyor.

SOSYAL MEDYA FENOMENİ

                Eski milletvekili Kemalettin Aydın’ın son günlerde kurumları ve kamuoyunu birbirine katan sosyal medya paylaşımları tepki çekti. Halk arasında “ Vekil seçilemeyince oturduğu yerden şehri birbirine katıyor” yorumlarına neden olan bu paylaşımların, Ak Parti Genel Merkez tarafından mercek altına alınması bekleniyor. Şu an Ar-Ge Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Kemalettin Aydın’ın, görevinin araştırma olmasına rağmen, Ak Parti Belediye Başkanı hakkında yapılan iftira içerikli haberleri ısrarla sosyal hesabından paylaşıp, bir de şehirde yaşayan insanlarla sosyal medya üzerinden tartışmalara girmesi tepkilere neden oldu.

MHP’ye YAKIN İSİMLERLE BİRLEŞİP BAŞKANA İFTİRA

                Aydın, tekrar aday gösterilmemesinin faturasını Eski İl Başkanı ve mevcut Ak Parti belediye başkanlarına kesiyor. Eski milletvekilinin, MHP’ye yakınlığıyla bilinen bir siteden Ak Parti Belediye Başkanı’na ait iftira nitelikli haberleri, sosyal medya hesabından paylaşması, “Ak Parti Gümüşhane teşkilatında neler oluyor” yorumlarına neden oldu. Site yönetiminin, yapılan haberleri vatandaştan gelen bilgiler üzerine yaptığını açıklamasının ardından, eski milletvekilinin hesabında paylaşması ve tüm gücüyle savunması, “MHP ile kolkola verip Ak Parti Belediye Başkanı’na saldırıyor” tepkilerine neden oldu. Tarafsız vatandaşların “bu paylaşımlar size yakışmıyor” yorumlarına ise,  sert cevap veren Aydın, Ercan Çimen’e ve eski Ak Parti yönetimlerine olan hırsı ve öfkesinin boyutlarını gözler önüne seriyor.

BİR VEKİLE YAKIŞMIYOR

                Sosyal medya hesabından yaptığı bu paylaşımlar, üç dönem Gümüşhane milletvekilliği yapmış ve mevcut Ar-Ge Başkan Yardımcısı’nın görevi ve konumuna yakışmadığı dile getirilirken, bu derece olgunluk dışı bir tavır sergilemesi AK Parti temsilcisine yakışmıyor. Aynı dava, aynı ruh ve aynı parti çatısı altında mücadele veren Ak Parti’de, şahsi kaygıların dava ruhuna zarar vermesi eski vekilin gündeminde yer almıyor. Daha olgun ve bütünleştirici olması beklenen Araştırma ve Geliştirme Başkan Yardımcısı’nın, yapılan iftira haberlerine tepki koymak yerine sosyal medya hesabından paylaşmasına Ak Parti Genel Merkezi’nin ne tepki göstereceği de merak konusu oldu.

ÖFKESİNİN AMACI NE?

                7 Haziran seçimlerinden sonra aday gösterilmeyen Kemalettin Aydın’ın daha önce de yandaş basın ve karşı basın diye ikiye böldüğü Gümüşhane’de, huzursuzluk sebebi olmasının ardından ‘aday gösterilmeyince’ gerginlikler ortadan kalkmış ve seçimlerde yeni bir rekora imza atılmıştı. Tam şehir huzur bulacakken Bakan yardımcılığı ve Cumhurbaşkanı danışmanlığı bekleyen Aydın’ın, Ar-ge Başkan Yardımcılığı’nda devam etmesi kararının ardından, bu öfkesini yine şehirden ve siyasilerden çıkarmaya çalışması kamuoyunda yankı uyandırıyor. Aydın’ın amacının, 2019 seçimlerinde mevcut seçilmişleri karalayarak indirme çabası olduğu söyleniyor. Seçilmişleri karalayarak 2019’da aday gösterileceği düşüncesi ile hareket eden Aydın’ın, Gümüşhane milletvekilliğinin bitmesi ile şehre ne kadar huzur getirdiğinin farkına varması bekleniyor.

SOYLU VE AKDAĞ’IN TEPKİSİ BEKLENİYOR

                Mevcut görevine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu sayesinde geldiği ve görev aldıktan sonra saldırı niteliğindeki paylaşımlara başladığı görülen Aydın’ın, şehri birbirine katan bu tavırlarına, Bakan Soylu’nun ve Ak Parti Ar-Ge Başkanı Recep Akdağ’ın ne tepki vereceği merak konusu oldu. Aydın’ın öfkesi ile hareket ederek Ak Parti’nin Gümüşhane’de meydana gelecek puan kaybıyla, konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na kadar çıkabileceği belirtilirken, gelişmeler Gümüşhane kamuoyu tarafından dikkatle takip ediliyor. 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim